Min graviditet: Vecka 27

Läs om vecka 27 här (klick!)

Det börjar närma sig och det känns plötsligt stressigt? I så många veckor gick vi och längtade efter att ”få börja” men sen sa det bara poff och nu inser vi att det är en del som ska hinnas med innan han kommer. Kenza hade ju allt klart innan vecka 32 och det kommer vi inte att hinna med, vi har inte ens gjort våra beställningar på det vi ska ha hehe. MEN vi har sagt att innan april är slut ska vi ha gjort alla inköp, i maj får vi förhoppningsvis hem allt så då kan vi göra i ordning babyrummet, tvätta allt, inhandla alla praktiska saker osv.

När hade ni ”allt” klart under graviditeten? Det känns så spännande att man inte vet exakt när han kommer, bara på ett ungefär, men det är också det nervösa. Jag fick tipset om att ha bb-väskan packad redan i v.35 för man vet faktiskt aldrig, och det är nog klokt. Sen får man meditera mycket för att hålla humöret uppe om den fortfarande står orörd i  v.42 😉

 1. Det är ju fortfrande tre månader kvar så du kan nog stressa ner 🙂 Vi var väl klara ett par veckor innan beräknat. Det viktigaste tyckte jag var att ha barnvagnen hemma relativt tidigt, allt annat löser sig ju.

 2. Nån sa till mig att när man passerar 100 dagar-kvar märket går allt undan vilket stämde för mig. Sen dess går tiden superfort!
  Jag är i v 38 och är väl nu klar. Man behöver inte ha ”allt” klart innan. I butiken vi beställde vagn sa de att det kan vara bra att ha vagnen hemma typ en månad innan bf så det är väl ett bra riktmärke. Både sängen och babyskyddet fick vi hem samma dag som vi beställde det (hemleverans via budbee) så länge man inte beställer saker med leveranstid så går det mesta att få hem snabbt. Vill man t.ex ha en viss vagn i viss färgkombination kan det dock vara bra att iaf beställa i tid, sen kan den levereras senare. Och det enda som måste tvättas innan är det som ska med till BB. Så jämför inte med Kenza och bli stressad, v 32 är faktiskt rätt tidigt att ha allt klart 🙂 däremot ska man inte sticka under stolen med att det är mysigt att planera och fixa och dona. Så man vill ju hålla på! Men stressa inte upp dig för att du inte är klar än, det finns tid <3

 3. Vi skulle göra klart allt i v 34 tänkte vi…Det enda vi hade klart var vagnen hemma och lite kläder. Men sen bestämde sig vår son för att komma ut i v 33+6 så jag och min mamma tog oss en heldag och inhandlade det vi behövde när vi fortfarande låg kvar på neonatalavdelningen. Allt gick bra ändå. Vi hade inte skrivit något brev till förlossningen, inte packat någon BB-väska…Men vi löste det ändå…go with the flow…hehe…och då ska jag tillägga att jag älskar kontroll i vanliga fall men här fick jag bara släppa det…Lycka till med er bebis och er framtid, underbart!

  1. Så skönt att läsa om andra som det blir lite hipp som happ för haha. Typiskt att sånt ska hända oss som i vanliga fall älskar kontroll. Men som du säger – det mesta löser sig ju faktiskt, och tur är väl det

   <3

 4. Jag väntade in i det sista innan min sambo sa åt mig på skarpen att packa BB-väska (han hade redan packat sina grejer i v 30…. 😜) dagen innan bf. Tur var väl det för jag packade på eftermiddagen och på natten gick vattnet och vi fick åka in rätt fort, inte direkt i nåt tillstånd att packa var jag heller 😆

 5. Jag var nog ”klar” med det mesta 2 v före bf, sen kom sonen 3 dagar före bf. Vagnen köpte jag begagnad några veckor tidigare och sängen likaså. Eftersom jag bor i Finland så fick vi det mesta som man behöver i babylådan som staten delar ut. Det enda jag önskar att jag hade köpt hem som ingen tipsade mig om var ersättning och nappflaska, hade kallt räknat med att amningen skulle funka men det gick inte alls så jag fick skicka ut sambon mitt i natten och leta nappflaska och mat från en nattöppen mack 😅. Så det är mitt främsta tips 😊.

 6. Min lilla kom v. 36. Hade det mesta klart. Men oj vad tid man har att fixa när bebisen är ute. Man behöver inte allt den första månaden. Såsom babygym, 100 olika bodies osv 😊 Min lilla tjej låg mest utan kläder, hud mot hud de första veckorna. Så mysigt att ligga i soffan under en filt och kolla på det vackraste man sett😍 så stressa inte. Vi lever i ett land där vi kan få tag på det mesta under 24h.

 7. Lilleman kom i v.37
  Kläder var tvättade och vagn på plats. BB väskan hade alla sagt åt mig att packa men det gick att göra med värkar och vattnet som gått 😅

 8. Köp ”bröstnappar” innan bebisen kommer om du planerar att amma. De brukar rekommendera att inte använda det innan amningen funkar ordentligt men vilken räddare det kan vara om bröstvårtorna smärtar. Även om det funkar bra med amningen så kan det bli tillfällen då bebisen inte får till greppet och då är det skönt att ha någon planB nära till hands om svetten dryper och bebis gallskriker 😅

 9. Vecka 37 i dag! Kom på i förrgår att vi måste ha en babyvakt till vagnen så nu är den på väg hem 😄
  Bebisens BB-väska är packad men inte våra, även om jag så smått börjat ta fram det som känns viktigast; ansiktsoljor, trosor och förlossningsbindor!
  Har annars mycket klart även om bebisen inte kommer ha användning för det, bara för att det känts mysigt att fixa ibland ☺️

 10. Hade ingen BB-väska packad när jag behövde åka in till förlossningen (med ambulans), gick från 0-100 på någon timme bara. Ena sekunden var jag fine och i nästa så var jag fullt öppen och bebisen var på väg att titta ut hehe… Det gick bra att föda ändå! Mina föräldrar kom med en packad väska några timmar senare 🙂 Allt löser sig! Ingen stress <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi