Shoppa till bebisen – Big Baby

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Big Baby

För ett par veckor sedan var jag iväg och gjorde något jag verkligen hade längtat efter. Jag var hos Big Baby för att välja ut saker till vår bebis! Big Baby har flera olika butiker runt om i Sverige och hela tre butiker i Stockholm, jag åkte till den i Sickla som var huuur bra som helst. Stor, rymlig och hade ALLT man behöver till sin bebis.

Eftersom detta var mitt första research-besök valde jag att ta hjälp av personalen på en gång för att verkligen skapa mig en uppfattning av sortimentet. Det är en djungel det där med bebisprylar och jag har blivit överöst med tips av människor i min närhet – men kände att jag ville skapa mig en uppfattning med en riktig expert.

Det roliga var att jag egentligen skulle träffat upp en person från huvudkontoret på plats eftersom det här inlägget är ett samarbete, men vi hade missförstått dagarna så istället gick jag dit som vilken kund som helst vilket var extra kul – för då fick jag verkligen en genuin upplevelse.

Vi började med vagnar där jag bad om en snabb-genomgång av varje varumärke och styrkorna hos vardera märke innan jag berättade om vad som är viktigt för oss när det kommer till vagn. Utifrån detta kunde vi komma ner i tre vagnar som kändes aktuella vilket var Bugaboo Fox, Stokke Xplory och Stokke Trailz.

En sak jag lärde mig snabbt som jag inte riktigt förstått när jag lyssnat in tips från mammor i min omgivning är att det finns inga dåliga vagnar. Det finns bara vagnar som passar bättre eller sämre för dina behov. Man går ju som förstagångsförälder med nervösa steg till en barnbutik och säger ”jag vill ha den bästa vagnen!” och det var befriande att förstå att ingen vagn är dålig, det handlar bara om vad man prioriterar i en vagn.

Här ovan ser ni Bugaboo Fox som bland annat har fördelen (för oss!) att den väger absolut minst av alla vagnar (9,9kg) och är liten. Vi bor på innergård i stan och jag hänger mycket på restauranger, butiker, möten, kontor etc. med trånga utrymmen, små hissar och trappsteg in och ut ur alla lokaler (vi har fyra trappsteg in till vårt hus via innergården exempelvis). Så jag hade sagt redan från början att jag ville ha en nätt vagn som är enkel för cityliv. Den har även skumgummihjul vilket är att föredra i stan eftersom man slipper punka av allt glassplitter. Den här vagnen kom för bara ett år sen så det är en av de nyare vagnarna på marknaden. Tycker den är så snygg, speciellt deras classic collection som har en vit, quiltad insida och finns i grått, mörkblått och khaki.

Jag kan verkligen rekommendera att ta sig tid och åka till en barnbutik för att få den hjälpen man behöver med vagn. Big Baby hade en bebis-docka som vägde ca 5kg på plats som man kunde lägga i vagnarna och sen prova runt dem bäst man ville. Jag testade dem till och med i rulltrappa och trappor (haha typiskt mig) för att verkligen känna på dem.

Här är Stokke Xplory som jag tycker är sååå fin! Dessutom är jag van vid den eftersom Chloé har haft den så jag känner mig trygg att använda den. Den är väldigt nätt och går in överallt men är lite tyngre än första vagnen. Jag gillar att barnet kommer så högt upp i den här vagnen, däremot så är nederdelen lite nackdel med förvaringsutrymmet.

Stokke Trailz är en rejälare modell till skillnad från Xplory från samma märke, däremot har den bättre förvaring och är lite stabilare. Den här är ju också superfin men är väl den vagnen av dessa tre som är störst vilket är en ganska stor nackdel för cityliv tyvärr…

Jag frågade på Instagram för några veckor sen om vagntips och de som fick flest rekommendationer var den här vagnen, Bugaboo Fox och Emmaljunga NXT.

Men som sagt, är det något jag lärt mig är att en vagn handlar om ens egna behov och inte vad andra tycker. Det är lite som att välja partner eller outfit eller vad som helst – det handlar om smak och önskemål haha!

Jag är så glad över att personalen inte la någon värdering i vad som är populärast eller sånt utan bara hade fullt fokus på att hitta bästa vagnen för just mig. Det kändes proffsigt och tryggt.

Efter alla intryck med vagnarna tog vi oss vidare i butiken för att kolla igenom övriga sortimentet. Som sagt så fanns verkligen ALLT här inne och det var så mysigt att gå runt och föreställa sig alla saker till ens baby. Fokuset med det här besöket för mig var alla praktiska och lite ”större” köp som vagn, babyskydd, spjälsäng, skötbord, babynest, resesäng (att ha hos mor- och farföräldrar), bröstpump, babymonitor – you name it – och allt på min checklista fanns på plats i butiken.

Den här tyckte jag var så smart – det är ett babyskydd (alltså bilbarnstol för bebisar) som man kan veckla ut till en liten vagn. Nu bor vi i stan och åker inte bil speciellt mycket, men om man till exempel bor utanför stan är det ju sjukt smidigt att ha en sån här i bilen eller taxin som man bara kan ta ut och göra om till vagn. Perfekt om bebisen sover och tar absolut noll plats på restaurangen sen. Finns här för den som är intresserad! Min kompis Camilla hade den när vi sågs på Sturehof förra veckan och jag var sjukt imponerad, haha. Hon sa att alla i L.A. har en sån här och det förstår jag eftersom de tar bil överallt (hon hade precis varit där!).

Passar jag med en barnvagn?! Älskade den här färgen för övrigt!

Åh, jag var så nöjd och exalterad när jag lämnade butiken. Jag kan varmt rekommendera er att åka till en butik när ni har gott om tid för att ta hjälp av personalen – som är extremt kunnig – och på egen hand välja ut de perfekta köpen för just ER!

Jag åkte tillbaka ett par veckor senare och gjorde det tillsammans med min älskling, det får ni se i en video snart men jag kan säga att det var den mysigaste dagen på länge.

♥!

I samarbete med Big Baby

  1. Det är en bugaboo cameleon på första bilden men den är ganska lik bugaboo fox ☺️ Rekommenderar verkligen fox eller trailz! Hade detdär babyskyddet också, ÄLSKADE det! Lycka till!

  2. Det är en bugaboo cameleon på andra bilden, under foxen, inte samma modell men den är snarlika utseenden ☺️Rekommenderar verkligen fox eller trailz! Hade detdär babyskyddet också, ÄLSKADE det! Lycka till!

  3. Hej!
    Jag måste bara tipsa om bugaboon för en sak, men en viktig sak! Suffletten. Många andra vagnar har inte en så pass lång sufflett och då måste man köpa till typ parasoll och sånt, och det orkar man inte hålla på med. Plus världens bästa förvaring under vagnen!

  4. Ett tips från en snart 3-barnsmamma 😉

    Tänk på att du använder liggdelen i kanske 5-6 månader, och sen går du över till sittdel. Och med sittdel kanske du använder vagnen i 2-3 år till! Jag tänkte INTE så med första barnet och fick ångra mig. Ett tips inne i stan skulle också kunna va typ Babyjogger City Mini GT, som är särskilt smidig då den har tre hjul. Den vagnen kan du ha med både ligg- och sittdel och det är en sjukt smidig vagn och GRYM även för det större barnet.

  5. Åh va kul! Kan även jag rekommendera bugaboon varmt, vet att en del tycker den är ”uttjatad” men den är så pass populär som den är av en anledning. Suffletten är fantastisk, lång och täcker bebis känsliga hud, i varukorgen får man plats med hur mkt som helst vilket är toppen när man är och handlar inne i stan, den är liten och får plats i de flesta , på restauranger, butiker osv (var jätteviktigt för oss), den är låg och detta är bara positivt då de höga vagnarna lättare kan tippa, bra hjul samt att man kan ha vagnen lääääänge efter att liggdelen har bytts ut. Stor kram!

  6. Vi hade en Doona (babyskydd) till vår yngsta son som fyller tre år snart och jag kan längta efter den än idag! Det var med sorg att sälja den vidare när han hade vuxit ur, så himla smidig och bra! Atlas fick hänga med ganska mycket på jobb som liten så vi använde den jätte mycket när vi var iväg samt när vi åkte vår bil. Flyger ni iväg får den plats inne i flygplanet också! 😊

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi