Frågor med Forni

Hej!
Jag har en frågar är det okej att används Maria Nilas silvershampo när jag är gravid? Tack för en bra blogg:)

Hej fina,

Jag använder Maria Nilas silverschampo och vet ingenting som säger att det skulle vara farligt. Däremot så har alla olika definitioner för vad som är OK och inte i sina egna graviditeter så du gör som du vill. Inom mat så finns ju tydliga restriktioner för vad man får och inte får äta, men i övriga livet är det en del där man får välja själv. Jag färgar håret, använder silverschampo, går på massage och en del andra grejer som jag vet att andra gravida inte gör. Eget sunt förnuft tror jag räcker långt i en graviditet och min måttstock är att gå på min egen magkänsla om det inte finns några tydliga regler eller förbud.

Sååå fin blus! Vart kommer den ifrån?

Det är min absoluta favoritblus och den finns här!

Skulle du kunna skriva om gravidanpassad yoga? Jag är en gravid yogi som bara får höra att jag inte kan göra något annat än meditation (bor utomlands) och är trött på detta men vet inte vad jag kan göra! Tips på hur din yoga ser ut nu vore jättekul.

Kommer en artikel om detta på FORNI i april! Så håll utkik. Om du är gravid innan vecka 20 kan du ju träna precis som vanligt (om du är van vid att träna vill säga, och inte har några speciella problem). Efteråt är det en del korrigeringar, skriver om det i artikeln men jag säger till när den kommer. Kram!

Hej fina Michaela! Jag har en fråga som vore snällt om du vill ta upp i frågor med Forni. Jag har dejtat min kille i 6 månader nu & vi kallar varandra pojk & flickvän. I början växte känslorna mer och mer hela tiden & jag blev bara mer & mer kär för varje dag. Nu när vi har sets ett tag & vardagen börjar rulla på, på ett annat sätt så känner jag att mina känslor har stannat lite. Jag älskar honom mer än allt & är så kär i honom men jag känner att känslorna stannar lite. Tror du att det är ”normalt”/”vanligt” att känna så & att det är en del av dendär nya totala förälselsen har lagt sig lite.. eller hur tänker du? Sen undrar jag också hur man får vardagen att inte bli ”samma varje dag” och tråkigt..? Hjälp mig snälla, jag vill vara med honom & spendera mitt liv med honom men jag är rädd att det från bådas håll ska bli långtråkigt & typ ”samma varje dag”. Massa kärlek till dig ❤️

Hej fina du!

Svårt att veta hur din situation ser ut och vad du menar mer exakt med att dina känslor börjat svalna… Av egen erfarenhet så har relationer där känslorna svalnat redan efter sex månader aldrig blivit långvariga tyvärr. Jag kan bara vara ärlig och erkänna att min relation med D, som jag får utgå ifrån är den rätta för mig, så var jag nyförälskad i flera år. Och även om förälskelsen la sig till slut så stannade den inte av, den ändrade bara form till något djupare. Så om detta är normalt eller inte kan jag inte svara på, det är upp till dig att avgöra hur dina känslor är och hur du ska hantera dem!

Om du inte vill ha ett långtråkigt liv är mitt tips att anstränga dig för att det inte ska bli så! Få saker i livet löser sig självt utan man måste aktivt arbeta för det man vill ha. Både jag och D anstränger oss en hel del i vår relation för att den ska kännas spännande, intressant och levande. Det kräver tid, engagemang och vilja <3

Se till att hela tiden tänka i nya banor, att föreslå olika aktiviteter, hitta på små saker mitt i vardagen. Det kan handla om tema-veckor på middagar, testa igenom hela GB’s glass-sortiment under en månad, gå en promenad till en ny plats varje vecka, ha datenight, träffa kompisar mitt i veckan, ställa intressanta frågor vid matbordet – you name it. Var lite kreativ och ansträng dig så tror jag att det löser sig!

Stor kram och lycka till med allt!

Återkom gääääärna med en review av The Sinner säsong 1. Såg klart den förra helgen (på 1,5 dag hehe) och tänker fortfarande väldigt mycket på den.

Ha en fortsatt fin dag!

Jag hade gärna sett klart den på en dag men D är inte lika hooked som jag av någon konstig anledning. Kommer ett The Sinner-inlägg när vi har sett alla avsnitt!

Varifrån kommer din underbara kappa? 🙂

 Är det en speciell gravidkappa eller vanlig?

Den kommer från MaxMara. Det är inte en speciell gravidkappa, är det något man verkligen inte behöver köpa gravidanpassat så är det ju kappor! Puss <3

Läste i något inlägg att ”er väg till graviditet inte var spikrak” eller något och började tänka på hur det på TYP alla gravida influencers sociala kanaler ser ut och verkar som att de 1. Blev gravida på studs 2. Allt är så magiskt och roligt och mysigt och heelt fantastiskt från plusset till förlossning till barnets 1årskalas, inskolning u name it.

Jag har en liten bebis på 8 månader som jag blev gravid med efter ett missfall. Därefter var första tiden med bebis skittuff. Men jag tycker det är lite trist att vägen till graviditet, själva graviditeten och föräldraskap känns otroligt förskönad i sociala medier. Hur upplever du att allt sådant seglas i sociala medier? Håller du med?

En annan sak är att det är tråkigt att folk (speciellt dessa bloggare/instagrammare) inte är öppna med att det kanske tog tid att bli gravid, att man fick ett missfall, att man tyckte första tiden var jobbig osv. Det är ju så fantastiskt skönt att veta att man inte är ensam? Både för bloggaren som säkert får 100 peppande kommentarer och för tjejen som nyss fick missfall, eller försökt bli gravid i 9 månader osv. För jag tror inte en sekund på att alla gravid/mammabloggare har det helt otroligt mysigt och roligt och fantastiskt exakt varje dag 24/h om dygnet med underbara promenader o luncher och kompisdejter med en bebis som sover snällt i vagnen hela dagarna. Vad tror du?

Hej fina du!

Jag håller med dig och tror att du har rätt i det du säger.

Men – att vara influencer är en enorm påfrestning för ens psyke. Och att gå igenom sitt privatliv och ständigt bli dömd, ifrågasatt och uthängd kan fullkomligt dränera en. Så jag tror att vissa helt enkelt inte orkar vara ärliga i sociala medier för de dealar med sina problem privat och har inte kraften att våga visa vad som finns bakom fasaden. De ser sociala medier som en lek, en SIMS-värld, där de målar upp sitt perfekta liv för att en stund fly från det riktiga livet.

Det är i alla fall en tanke jag har.

Sedan tror jag att många ljuger för sig själva också för att det är så otroligt känsligt med graviditet. Det är lättare att intala sig själv att det inte tog så lång tid, och sedan välja den historian utåt (influencer eller ej). ”Nej men gud vi blev gravida på en gång! Sån tur!”.

Vi kvinnor blir så enormt påhetsade av samhället, varandra och normer att det nästan är lättare att bara utgå från en fasad genom livet än att vara helt ärliga med vad vi känner, hur vi mår och vad vi tar oss igenom.

Man två i en relation också. Så även om man själv kan tänka sig att vara öppen med sitt liv, betyder inte det att ens partner vill dela med sig på samma sätt.

När det kommer till första tiden med bebis tror jag att väldigt många visar upp en fasad för att man är livrädd för att misslyckas. Det kryllar av mamma-poliser där ute som går till attack så fort en annan mamma visar svaghet. Sen får de höra att de bara visar upp en ytlig fasad, men om de visar upp en ärlig fasad kommer istället kommentarer om att man är en dålig mamma. Ibland ser jag någon mamma skriva att något är tufft, och då kan första kommentaren vara ”Varför skaffade du barn då?”.

Mitt mål i mina sociala medier är att mamma-rollen ska vara fri från pekpinnar och att vi ska kunna prata med kärlek, ödmjukhet och respekt gentemot varandra om hur det är att vara mamma, oavsett vad som ryms i det forumet. Men det krävs en del arbete och jag förstår om andra tycker att det helt enkelt är lättare att bara visa upp fina bebisbilder, perfekta babyrum och ekologisk, hemmagjord barnmat.

Stor kram
<3

Hjälp! Precis som dig så är jag inte något stort fan av sneakers men känner mig helt vilse i skodjungeln nu när det börjar bli dags att ställa ankelbootsen i garderoben men fortfarande är för kallt för sandaler. Kan du inte göra något härligt inlägg om vårskor? Jag tycker om en dressad stil, men vill inte vara för uppklädd då jag jobbar på socialtjänst och där inte vill vara för fancy då det kan ge ett sämre intryck i mötet med klienterna. Ja du hör, helt vilsen här!

Mycket bra idé, kommer ett sånt kollage till helgen! <3

  1. Hej bästa Forni, tack för en fantastisk härlig blogg!

    Jag har en fråga som jag av någon anledning kände att om någon har svaret så är det Forni. Jag vill köpa nytt täcke och nya sängkläder. Tänker att allt ska vara så mysigt och skönt att man inte vill gå upp ur sängen. MEN VAD VILL JAG HA? Känns som att om någon har hotell feeling på sitt sovrum så är det du!

    Massa kramar och kärlek!

    1. Läste en artikel på FORNI om en kvinna som hade startat eget företag under mammaledigheten. Hennes affärsidé var de finaste och lyxigaste sängkläderna av den allra bästa bomullen till ett schysst pris! Tips tips 🙂

  2. Hej Michaela!

    Jag har en fråga jag grubblat på ett tag och vill höra din synvinkel på det hela då jag ser upp till dina relationer. Jag har en del vänner som jag har umgåtts med några år nu men på sistone har kontakten blivit mer sporadisk och vi träffas väldigt sällan. Jag har insett att min vänskap är den trygga och stöttande typen, den man vänder sig till för råd och samtal. Men jag är inte den vännen som mina vänner hör av sig till och frågar ifall vi ska hitta på något under helgerna. Då mina vänner har sina respektive spenderas helgerna med dem. Oftast tillbringar jag helgerna på egen hand. Jag funderar på vilken vän jag är och kan jag göra något annorlunda?

    Tack för en inspirerande blogg full av medkänsla och pepp!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi