Så fick våra vänner och familj reda på graviditeten

Jag tänkte visa och berätta för er om några av de stunder där vi berättade för nära och kära att jag var gravid! Det är ju så stort och kärleksfullt och mysigt, jag hoppas att ni tycker om det.

*

Marith och jag skulle ses på en sista heldag i november innan hon skulle till Sydafrika i tre (!) månader. Vi går runt Djurgården och efter en timme säger hon ”Nu orkar jag inte prata om mig längre, hur mår du?” varpå jag svarar ”Bra, jag är gravid” och hon brister ut i gråt i ren chock.

Nej, åh herregud, fy fan vad härligt, säger hon medan hon skrattgråter och jag minns att jag blev lite stressad då. Lugn, säger jag, det är bara i vecka sex, vi vet inte ens om det blir något. Så pratar vi om bebisar och dejter och barnhem och allt sånt som finns i våra tankar medan vi äter köttbullar på Ulla Winbladh för sista gången på ett kvartal.

När jag kommer hem igen kommer du att ha en gravidmage, säger hon och det känns så sjukt när hon säger så att jag inte kan tro att det är sant.

Vi har Petra, Markus, Linn och Mattias över på middag en fredag efter jobbet. Petra vet redan, för hon fick veta först av alla även fast jag hade tänkt att hålla på det lite. Men jag insåg att hon var tvungen att få veta oavsett vad som händer för jag kommer behöva hennes stöd om det inte går vägen.

Veckan efter har hon lyckats hålla sig från att berätta något för Markus (tack älskling) och när alla är samlade hos oss berättar vi. Både Linn och Mattias blir ganska chockade vilket gör D nervös, så situationen blir märklig. Det är tidigt i graviditeten fortfarande och när vi berättar om det känns det nästan inte ens på riktigt. Det är ett försiktigt berättande, fyllt av känslor.

I slutet av kvällen när det sjunkit in säger Mattias ”Vi skulle ju kunna boka ett hus på Mykonos den här sommaren istället för hotell, så åker vi lite senare och så kan ni ta med bebisen!”. När han säger det blir det mjukt i mitt hjärta. Jag vet såklart att det inte kommer bli någon kompisresa den här sommaren, men att vi är så självklara i hans liv gör mig lycklig. När jag säger att det inte kommer gå säger han att vi kan flytta ut till landet och bo där med dom under sommaren om vi vill, så vi slipper svettas ihjäl i stan.

Det finns vänner, och så finns det vänner <3.

Jag och Amanda ska iväg på event och när vi möts på Stureplan kan jag inte hålla mig, så jag berättar i samma sekund som vi kramar varandra.

”Jag är gravid”

Hon kramar mig hårt, gör ett glädjeskutt och sen kan vi inte koncentrera oss alls på eventet för vi tänker bara på det som precis har sagts, hemligheten som vi båda längtar efter. Tre veckor senare skickar hon en sticka med ett plus på till mig, och så blev det så att två bästisar fick lyxen att vara gravida samtidigt.

Jag och Hamilton har releasevecka för vår bok. Det är sjukt mycket aktiviteter och jag är i min värsta period med illamåendet. Jag mår illa i stort sett hela dagarna, som att vara riktigt jävla bakis. När folk kommer för nära får jag upp lite spya i halsen. Dagen innan vi ska gästa Nyhetsmorgon sitter vi i poddstudion och jag är nervös när jag säger det, så det liksom ramlar ur mig.

Hamilton SKRIKER rätt ut och sen när vi ska podda får hon knappt fram ett ord.

Jag och D ska på middag hos mina föräldrar för att fira min bok. Vi kommer dit och får varsitt glas champagne, jag dricker givetvis ingenting ur mitt utan tar ett glas vatten och säger att jag blev lite åksjuk av taxiresan (inte helt ovanligt för mig :-).

Både jag och D är EXTREMT nervösa och babblar på om massa strunt, sen tittar jag på D och viskar ”Säg det!!!” (sjukt stressad). Och då tar han mod till sig och drar ett internskämt om att han äntligen vinner över Sofia (vi brukar skämta om vilken respektive mina föräldrar gillar mest och Sofia vinner oftast hahaha). Varför vinner du?, frågar mamma och han jublar: Jo för jag ska ge er ett barnbarn!!!

Sen gråter mina föräldrar i en kvart och vill inte prata om något annat under resten av kvällen :’)

*

Vi tar ett till inlägg med fler berättelser senare, så att det inte blir för matigt i ett och samma inlägg. Ha en fin fredag nu, puss!

 

 1. Nä men nu sitter man här och smågråter för att alla känslor bara bubblar över… Gud så fint. Så mycket kärlek alltså. Vackraste vi har i livet. Tack för att du delar med dig, och massor av grattis och lycka till med resten av graviditeten – och det stora, nya livet som väntar därefter! Stor kram <3

 2. Haha här sitter JAG gråtfärdig på jobbet av att läsa dessa gosiga historier! Läser gärna fler. Får sån flashback till mina egna såna stunder (skakiga rösten, skörheten, LIVET!). Jag fick min son (min sol!) förra året och sen dess känner jag sånt systerskap med allas olika resor. Gläds verkligen med dig och älskar att läsa uppdateringar, både om det fysiska och det psykiska. Hoppas du får en fin helg, kram!

 3. Att läsa detta gjorde mig varm i hjärtat!
  Jag är själv gravid och har BF samma månad som er, Juli. Det var så fint och nervöst att berätta för sina nära och kära. Men det var också blad det finaste jag gjort, de ögonblicken gör mig fortfarande knäsvag och glad i hjärtat. <3

 4. ÅH, jag ÄLSKAR den här typen av inlägg. Grät när jag Kenzas vlogg när hon berättade för sina nära och gråter nu.
  Håller tummarna att allt blir precis som du/ni vill ha det med graviditeten, bebisen och allt där i mellan <3

 5. Man blir ju för blödig av sådana här historier! ❤️
  Vi fick vår ljuvliga dotter för 20 (men vem räknar?) dagar sedan, efter en trevlig graviditet.
  I somras, samma dag som jag ”plussade”, skulle jag på 90-talsfestivalen här i Göteborg tillsammans med mina bästa tjejkompisar, och vi skulle starta dagen med bubbelfrukost. Jag blev såklart tvungen att berätta för dem omedelbums med ett sådant frukostupplägg, och de blev chockade, gråtmilda men superglada! Då var det ju knappt på riktigt för mig 🙂 De fick sedan ägna dagen åt att smygdricka mina drinkar, som riktigt bra kompisar gör för en tidigt gravid kamrat 😂

  Ville berätta för mamma på något speciellt sätt, och hade planerat att jag skulle hem till henne en söndag. Problemet var att jag den dagen hade de värsta graviditetssymtomen jag haft, med ett enormt illamående (enda gången jag kräktes under de 8,5 månaderna jag var gravid) och ett allmäntillstånd som lämnade mig sängliggandes. Jag blev därför tvungen att ställa in med min mamma, men kunde inte hålla mig utan berättade för henne i det telefonsamtalet och vi grät tillsammans en stund. Var ledsen ett tag efteråt att jag inte lyckats berätta på något ”bättre” sätt… Men mamma kunde ju inte bry sig mindre om hur jag berättade, hon är så kär i sitt lilla barnbarn❤️

  Det jag ville säga med denna långa kommentar – tack för ett mysigt inlägg, och tydligen satte det igång mina minnen!
  Du är härlig Forni, fortsätt så!

 6. Ne men hela det här inlägget är så härligt att man ORKAR ju inte!!!!!! <333 åh så fint.

 7. Så himla mysigt inlägg! Och det är ju sååå svårt att hålla sig att berätta för kompisar! Min bästa kompis visste om vår IVF-resa men sedan berättade vi för alla andra kompisar efter vårt tidiga ultraljud i vecka 9.
  Vi blev lite snuvade på att berätta för familjerna då vi sa att vi skulle iväg och göra ägguttag, då man inte alltid mår så himla bra efteråt och då det varit nog jobbigt att smyga omkring och ta hemliga kliniksamtal och ta sprutor under själva behandlingen. Samtidigt är det så klart superspeciellt även då att berätta om när testet visar positivt <3

 8. Åh, sitter och dricker rödpang och har gosebumps på flyget och då visste jag redan om alla historier, haha! SÅ FINT!

 9. Ååååh vad fint 😍 meeeer! Vi berättade för min pappa mitt i sprintstafett i skidor (nervös…) och han är så inne i det så han bara skriker ”MEN TYST!! Vi vinner!!!” Sen sjunker det in på nån sekund och jag har aldrig sett honom så glad och typ stum 😄

 10. Åh jag älskar att läsa om hur man berättat om ens graviditet! Jättemysigt inlägg! Fick tårar i ögonen och tänker på hur jag och min man berättade för våra nära och kära!

 11. Gud så fint. Blev så glad och tårögd av att läsa detta. All lycka till er tre ❤️❤️❤️❤️

 12. Jättemysigt inlägg. Ni väntar på något helt magiskt.
  Vi har precis fått vårt andra barn & det är så mycket kärlek med barn, man blir helt överväldigad.
  Stort lycka till med allt!

 13. Jösses. Det hr var det finaste jag läst på länge. Vilka fina människor du verkar ha omkring (och så har ju dom dig, som är lika fin<3), och vilka relationer du skapat med dom alla. Blir så berörd av att läsa. Så mycket kärlek i det här inlägget, wow <3

  1. Tack snälla. Jag är otroligt tacksam över de relationer jag har byggt upp i mitt liv och varenda en är speciell och viktig för mig <3

 14. SÅ mysigt! Blev på riktigt tårögd när jag läste det här. Tänk vad fint det kan vara att få dela med sig av något så pass privat, läskigt och magiskt.. och att få vara omringad av vänner och familj som blir så genuint glada och berörda när de nås av en sådan nyhet, asså wow, så himla vackert!

  1. Ja det är faktiskt helt otroligt. Som du säger – så läskigt och magiskt på samma gång. En overklig grej att berätta för sina nära om att man är gravid. Kommer minnas de stunderna för alltid <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi