Träning, ödmjukhet och Soft Sport

Annonslänkar: tröja (klick!), leggings (klick!)

God morgon mina lördagshjärtan!

Jag sitter med en riktigt (o)trevlig träningsvärk i soffan efter gårdagens träningspass. Vi körde ju gravidanpassad megaformer på morgonen vilket var så härligt, skönt och tufft för kroppen. Megaformer är en träningsform som passar perfekt för gravidkroppen eftersom man jobbar så långsamt i alla rörelser. Då är det mycket lättare att känna kontroll och att kroppen är välmående än när man kör pass i snabbare tempo. Igår jobbade vi mycket med ryggen och rumpan, jag vill gärna träna ryggen så mycket som möjligt under graviditeten så att jag orkar bära min kropp och min bebis.

Ni som är gravida, tränar ni också eller har ni lagt träningen på hyllan?

Jag blev lite rörd under passet igår. Det var så fint att se sju stycken gravida tjejer som kämpar, tar i och tar hand om dessa kroppar som växer, förändras och gör ont. En av tjejerna hade kissat på sig dagen innan, en annan fick göra specialövningar på grund av värk i bäckenet och en tredje har jobbig foglossning. Ändå står alla där och kämpar för att ta hand om den kropp som bär våra barn – trots de påfrestningar kroppen går igenom just nu. Jag har alltid haft en förståelse och ödmjukhet mot graviditet men att gå igenom det själv har förändrat något inom mig, både förståelsen och ödmjukheten blir större. Det är h e l t otroligt vad kroppen är kapabel till och alla mina gravidkompisar på träningen är mina hjältinnor.

Gud vad nöjd jag är över mitt nya tränings-set förresten, hur snygga är inte de mörkblåa tightsen!!! Jag har köpt ett nytt set från Filippa K Soft Sport, deras träningstights och toppar är otroligt följsamma med kroppen. Nu har jag tre set från Soft Sport-kollektionerna och de är verkligen i en klass för sig både utseendemässigt och kvalitetsmässigt. Mitt första köpte jag för fyra år sen och det ser ut som nytt, trots att jag använder det varje (!) vecka. Älskar sån kvalitet.

Hoodien kanske jag inte direkt behövde, men det var den finaste hoodien jag någonsin har sett så det fick bli veckans unna mig pga är faktiskt preggo-grej. Haha. Den ska jag ha över träningssetet hela våren, längtar tills jag bara kan ha den utan jacka!

  1. Tror det är väldigt olika från person till person. Under min graviditet kunde jag träna relativt normalt i andra trimetern men hade som många andra noll energi under första trimestern. Nu är jag i vecka 40 och har inte tränat alls under 3:e trimestern annat än att gå ut med hunden och försöka bibehålla något typ av flås på det sättet. Gjorde några knäböj för någon vecka sedan och blev sedan sängliggande i två dagar. Viktigt att lyssna på sig själv och kroppen och släppa all prestige. Orkar man inte så är det okej, herregud – man skapar ju ett liv! Ibland blir man så onödigt påverkad av alla gravid-tränare tror jag. Man får göra det man orkar.

  2. Hur är tightsen tycker du för tex yoga? Har precis blivit frälst i yogan men tycker många tights inte riktigt passar, halkar ner eller är liksom lite för stela i yoga. Dom där ser väldigt mjuka ut!

  3. Hej!

    Är tightsen höga i midjan? Letar efter tights som funkar under graviditeten men som man även kan ha efteråt:)

  4. Det snällaste du kan göra mot dig själv är att träna så gott som varje dag under hela graviditeten. En förlossning jämförs ofta med ett dubbelt maraton och jag tycker det kan stämma. För att slippa foglossning och andra krämpor hjälper ju träningen. Efter förlossning underlättar ju all träning så att du återhämtar dig snabbare med. För att graviditet, förlossning och tiden efter ska bli så bra som möjligt tror jag det bästa är att vara ditt starkaste jag. Givetvis anpassar man träningen utifrån hur långt gången man är, sista två -3 veckorna kanske bara promenader. Givetvis behöver inte träning utesluta vila och att ligga på sofflocket nån timma utan med första barnen hinner man nog båda 😀 mvh tvåbarnsmamma

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi