Mardrömmar och min graviditet i v.23

Jag har börjat fasa för nätterna. Det har inte gått en natt på minst två veckor som jag inte har drömt en alldeles hemsk dröm och vaknat i tårar eller skrik eller panik. Jag hade hört innan jag blev gravid att hormonerna kan göra så med en men kunde aldrig förstå att det skulle vara så mycket drömmar – och så verkliga? Ibland känner jag mig ur balans nästan hela dagen och kan liksom inte skaka av mig känslan av att det har hänt.

Kan man göra något för att få stopp på sina drömmar?

Senaste nätterna har jag dragit mig för att gå och lägga mig… så fort vi ätit middag börjar det krypa i mig och jag har svårt att slappna av. Fyyy för obehagliga superverkliga drömmar!

I alla fall, det var inte mina drömmar jag skulle prata om. Utan att graviduppdateringen för v.23 ligger uppe – här!

Jag har tänkt en hel del på den fruktansvärda händelsen i Nya Zeeland. Jag har knappt kunnat skriva ett ord om det eller prata med andra för det känns som att jag ska spy när det kommer upp. Men jag har tänkt mycket på det och hela tiden kommer jag fram till att det finns inga ord, jag vet inte vad jag ska säga, jag vet bara hur jag känner. Sorg. Jag tänker på familjerna, de utsatta, föräldrarna. Att jag sätter ett barn till en värld där sånt här händer. Fy tusan så sorgligt det är. Hjärtat värker för de drabbade <3

  1. Jag lyssnade på musik i lurar mkt.. eller ljudbok. Gäller ju att man kan sova med det men det hjälpte iaf mig att det inte var så tyst.

  2. … och att faktiskt selektera vad man hör/ läser om i nyhetsväg. Jag är också en högkännande person, under båda mina grav blev det jobbigt.. så mkt känslor. Fick i perioder ”stänga av” bla nyheter för att överlevea själv typ.

    1. Bra tips, tror det där med nyheterna påverkar mig en hel del. Kan inte släppa Nya Zeeland och de tankarna följer med mig in i drömmarna, hemskt är det.

  3. Jag har börjat använda en sleep cycle app som väckarklocka och det funkar ganska bra! Jag är inte själv gravid men jag drömmer ofta en hel del och tycker att det är ganska jobbigt. Appen gör så att jag slipper de sista drömmarna för appen ringer när man är påväg in i drömstadiet 🙂 Du kan ju testa och se om det funkar för dig! 🙂

  4. Helt OT men Spotify dör när man går in på din blogg. Hur kommer det sig?

    Tack för en fin blogg!

  5. Jag känner med dig! Jag drömde såna vidriga mardrömmar som satt i hur länge som helst, nu är mitt barn 4 månader och vissa av mardrömmarna kan fortfarande dyka upp i minnet. Helt otroligt vad starka vi kvinnor är och allt som vi går igenom med våra kroppar, inte bara genom grav utan även genom hela livet med pms, klimakteriet, läkning efter grav osv osv. Vi är så grymma! Kram ❤️

  6. åh jag mins också det där, när man hade så mycket drömmar, mardrömmar när man var gravid. Jag har noll koll på om det går att få bort, tror inte det, men det går över av sig själv. Lycka till fina. <3

  7. Jag tänkte också liknande, att barnet vet ju inte om man pratar med den eller med någon annan, den hör ju rösten ändå. Är kanske mer som ytterligare ett sätt att förbereda sig mentalt inför att det kommer en liten 🙂 ♡

    1. Mmm precis, det tror jag också! Känns inte helt naturligt för mig än, men kanske gör det senare i graviditeten. Kram!

  8. Vet tyvärr inte om det här funkar som ett tips MEN när jag var liten, säg 7 år, fick jag en drömfångare av mamma på någon marknad och sen dess har jag inte dröm en enda mardröm förutom någon enstaka natt när jag sovit någon annanstans utan den. Är 22 år idag så vet inte om den har funkat eller om jag bara inte minns mardrömmar men känns skumt om det skulle va så. Så du kan ju alltid testa 🙂
    Ditt gravidglow är btw så fint!

  9. Tips mot sura uppstötningar och halsbränna, ät sötmandlar! Gärna några stycken efter maten, eller så fort du känner att du behöver.

  10. Hej Michaela! Va jobbigt med mardrömmar på nätterna.. jag är i vecka 22 och drömmer väldigt mycket om att min sambo är otrogen mot mig, han är otrogen både med vänner och bekanta. Jätte jobbigt men det börjar bli bättre! Hoppas det blir bättre för dig också, stor kram!

    1. Åh gud jag har också drömt massor om otrohet, såååå jobbigt! Men har förstått att det är väldigt vanligt, flera av mina tjejkompisar som har drömt liknande under deras graviditeter!

  11. Jag är i vecka 22 och drömmer också så sjukt mycket, otroligt obehagligt, De första 13 veckorna drömde jag nog om missfall och att folk i min närhet dog varje natt, otroligt jobbigt. Nu är det mest konstiga drömmar och mycket stressdrömmar. Vaknar två till gånger per natt helt genomsvett och skärrad. Önskar att detta ska gå över snart. Min syrra sa att hennes drömmar började lätta från mitten av graviditeten så man kan ju hoppas.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi