Checklistor och försäkringar

Samarbete med Moderna Försäkringar

Hej från en som är gravid i v.23 (!) nu!

För varje vecka som går i min graviditet, desto tryggare blir jag i den. Under den första trimestern var jag livrädd och i början av den andra trimestern gick jag ut med min graviditet (v. 16). Det var underbart med alla gratulationer, men det tog också lite tid att vänja mig vid att vara öppet gravid. Allas åsikter, allt man ska veta, alla händer på den lilla magen (som visserligen inte är så jätteliten längre).

Det tog mig lite tid att bli trygg i hur jag ska vara som gravid, men nu börjar jag komma dit. Jag känner mig harmonisk, tillfreds och lycklig över det som sker i min kropp. Jag är fortfarande livrädd stundtals – men jag har mer och mer börjat acceptera att det är en del i livet som förälder. Istället för att hela tiden gå runt och vara orolig, försöker jag att njuta av mitt mirakel och glädjas över att just jag får vara med om det.

Checklistan – superbra för oss nya föräldrar!

När jag var på Maldiverna läste jag Ebbas Gravidbok där det fanns en massa bra checklistor för vad som behöver inhandlas till bebisen inför ankomst. Jag ska erkänna att jag knappt ägnade det materiella en tanke förrän runt v. 20, men nu är vi mitt i tankarna på de inköpen som ska göras.

”Vilken vagn passar oss bäst? Vad ska vi ha för säng? Hur gör vi med skötbordet?”

Det är mycket tankar runt inköpen men samtidigt är det ingenting jag stressar upp mig allt för mycket kring. Jag tycker att alla appar har så bra checklistor så jag tänker att jag följer dem så kommer jag inte att missa något.

Hade ni en checklista när ni väntade barn?

Det första som finns på de flesta checklistor, som fick flytta in i vår lägenhet, var en bärsele från Babybjörn.

Jag valde en rosa för newborns som fungerar på bebisar mellan 0-5 månader i mesh-tyg så att den skulle andas ordentligt (bra när man får sommarbebis)! Den är så liten och det känns helt sjukt att jag ska promenera runt med en bebis i den om fyra månader, haha!

Många undrar vilka appar jag använder och det är ett gäng, men en favorit är Preggers som även har en riktigt bra checklista inför ankomst av bebisen. Både jag och D kollar igenom den tillsammans på kvällen varje torsdag när vi går in i ny vecka! Här kan du ladda ner den om du inte redan har den.

Snart är den där lilla krabaten här med oss!

Som ni redan vet är både jag och D ett par som gillar att ta den kontroll vi kan när vi tar oss igenom det här. Vi har pratat mycket om allt som är praktiskt så att vi är på samma bana. Hur vi skulle göra med kromosomtester, försäkringar och föräldraledighet kom före diskussioner på namn eller bebisprylar för oss. Det är ju så himla viktigt med det praktiska och om det är uppklarat, kan vi njuta mycket mer av allt det andra sen.

Gällande försäkringar så har vi tecknat en gravidförsäkring från Moderna Försäkringar till mig och vår bebis. Man kan teckna den när som helst under graviditeten och den börjar gälla från och med v.22 vilket innebär att den gäller för oss nu, om något fruktansvärt och oförutsett skulle hända oss.

Här kan du som vill läsa mer om Moderna Försäkringars gravid och barn-försäkringar!

Jag har skrivit ett inlägg tidigare med matnyttig och viktig information kring gravidförsäkringen som ni kan läsa här om ni vill.

Kom ihåg att teckna en försäkring för dig och ditt barn, Moderna Försäkringars barnförsäkring har högsta betyg hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

  1. I Finland har det också blivit populärt med privata sjukförsäkringar till barn – trots att vi har världen bästa gratis sjukvård. Jag valde att trotsa denna trend och litade på offentliga sjukvården och det har gått jättebra! Har alltid fått läkartid inom några timmar både för mig&bebis och idag är han tre år och är så nöjd att jag vågade lita på vår kommunala sjukvård som alltid, alltid som tur prioriterar barn <3

  2. Så himla viktigt att ha en bra gravidförsäkring! (Givetvis även barnförsäkring – men först, gravidförsäkring)
    Är så tacksam att jag tecknade en, när det i samband med förlossningen blev en rad komplikationer som gjorde att vi fick vara kvar på sjukhuset en tid. Bra att du har ett samarbete kring detta – det kan göra så stor skillnad.

  3. Jag har sett att det i apparna görs reklam för gravidförsäkring men jag kan inte förstå exakt när en sådan försäkring kan vara bra? Läste din artikel du länkade till och det är ju jättehemskt om vänner till dig varit med om hemska saker vid förlossningen (knack ta i trä allt går bra!) men jag fattar inte vad som skiljer denna typ av försäkring mot en vanlig försäkring? Vad kan hända som gör att en gravidförsäkring kickar in? Är det om man måste sjukskriva sig pga svår graviditet exempelvis? Känner mig bara uppskrämd och skulle behöva veta mer men vågar fasen inte googla haha. Jag frågade mamma men hon hör ju till generationen som lät barnen stå upp i baksätet så fick inte riktigt det gehör jag ville där 😂

  4. Jag drabbades av svår havandeskapsförgiftning några veckor före bf. Var inlagd på BB i 8 dgr innan jag blev igångsatt. Jag hade tecknat Trygg Hansas gravidförsäkring extra och fick ut en engångssumma på 3000 kr samt 200 kr /dygn jag var inlagd. Dessutom fick vi rabatt på barnförsäkringen (samma summa som gravidförsäkringen kostat) när vi tecknade med Trygg Hansa. Så bra försäkringsbolag att ha att göra med!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi