Källkritik och skitsnack

Hej mina gullisar,

Nej nu är det skärpning på stressandet. Idag har jag haft sammandragningar hela eftermiddagen tack vare att jag bara flänger omkring. Sen är det ju en del grejer som händer som står utanför ens kontroll, men jag märker att det är ändå mer än vad jag klarar av just nu och jag behöver skala ner. Jag har en idé om att Emelie ska få ta mer ansvar när det kommer till all kontakt jag har med människor i jobbet, tror kanske det är bättre om hon har huvudkontakten med människor och så kan jag fokusera på det som är viktigast, t.ex. att producera bra innehåll i mina sociala medier och ha ork till det jobb jag verkligen behövs för. Har inte bollat detta med henne, haha, men tror att tanken kan vara bra.

Idag är det Källkritik-dagen hehehe – hade ni koll på det? Jag hörde det på Nyhetsmorgon i morse och funderade en del kring detta osexiga men viktiga ämne under dagen.

Jag kom på en viktig sak som kan vara fint att ha med sig gällande källkritik, och det är att helt enkelt inte tro på allt skitsnack man hör. Källkritik riktar snabbt tankarna kring andra faktabaserade ting, men det kan vara bra att ha en stor dos källkritik när det kommer till skitsnack. Jag kan känna att folk, inklusive jag själv, bara köper skitsnack med hull och hår utan att reflektera. Jag ser det hela tiden i sociala medier också, där någon skriver något om en person och så bara tror alla på det utan att ifrågasätta. Det är lite läskigt att vi människor fungerar så, speciellt när det är dåliga grejer, att vi nästan frossar i dem och struntar i någon som helst källkritik. Bloggbevaknings kommentarsfält är ju lite meckat av dålig källkritik där man ser att folk bara köper vad någon än skriver vilket är helt sjukt. Jag minns att jag läste i Elsa Billgrens blogg där någon kommenterade hur hon och hennes vänner ser det som en sport att sprida osanningar i sociala medier och att ju fler som köper det, desto mer lyckat är det. Är inte detta det sjukaste ni hört? Vad är det för fel på folk haha. Nej tack, mer ifrågasättande av skitsnack behövs och man ska inte tro på allt man läser, speciellt inte i sociala medier, för folk är fan helt sjuka i huvudet där ute.

Jag brukar inte tro på den typen av kommentarer (vet själv hur mycket lögner som finns om mig där ute) men däremot kan jag komma på mig själv med att köpa skitsnack utan eftertanke och det ska jag bli bättre på att jobba bort. Jag vill skapa egna uppfattningar och sluta tro på allt jag hör.

Nåja, nu är det dags för mig att stänga igen på kontoret och ta mig hem till Bosse som ska bjuda mig och Petra på middag. Gud vad mysigt det ska bli! Hoppas att ni får en mysig onsdag vänner ♥

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi