Italienskt på Ciccio’s, soliga promenader och äppelpaj

I fredags piffade jag till mig och var såhär tjusig när jag gick hemifrån på morgonen

Min blus är ny och kommer från Ahlvar Gallery, finns här!

Efter jobbet gick jag hem till Steffi och Lykke för att fika och prata om livet.

Hej min lilla favorit!

Och efter ett stopp hemma hade vi middagsdejt med Kalle och MathildaCiccio’s, som är våra kompisars nya restaurang. Maten är italiensk/amerikansk och stämningen är mingel deluxe. Vi hade en tidig sittning vid 18.30 vilket var perfekt, för efter 21 blev det världens drag på stället. Så vid tio-tiden gick vi bort till Diplomat där vi rundade av med en kopp te och massa härliga diskussioner. Kalle är en gammal kompis till både mig och D men Mathilda är hyfsat ny, känns dock som att vi känt henne hur länge som helst. Älskar när ens kompisar blir tillsammans med sjukt härliga människor. Dessutom bor vi i samma hus (!) så vi tog sällskap hem vid halv tolv.

Perfekt fredagskväll!

I lördags åt vi gröt till frukost och sen hade jag ett illamående-race i en timme eller så. Jag är fortfarande illamående typ varannan dag i ett par timmar och har accepterat att det kommer nog vara så under hela min graviditet… inte mycket att göra åt.

På eftermiddagen gick vi ut på en promenad i solen på Djurgården. Djurgården är verkligen så vackert att det gör ont! Sen jag var liten har jag älskat Djurgården. Att jag numera bor så nära är något jag är tacksam för ofta, älskar att promenera runt där plus att alla som är på Djurgården är så glada för de ska till Grönan eller Skansen eller Abba-museet eller något av allt annat härligt som finns där ute!

När jag var liten åt vi ibland lyxlunch på Ulla Winbladh, om det var födelsedag eller skolavslutning någon gång, och än idag blir jag varm i hela kroppen när jag går dit och äter köttbullar <3

Det blev tonfisksallad till lunch och äppelpaj till eftermiddagsfika, mums!

Och när kvällen kom vankades det minipizza och Mello. Vi var inte direkt ensamma om att heja på John Lundvik. Så bra låt!

Min andra favorit är ju Jon Henrik, älskar hans jojk helt sjukt mycket.

Så blev det söndag och vi åt fruktsallad till frukost. Med kaffe, rågbröd, ost och gurka.

Sen packade jag upp veckans bud och där ibland låg detta ljuvliga babynest från Style by C. Alltså sååå fint och gosigt, ska ha det i vagnen när det blir vinter sen och i lägenheten såklart. ORKAR INTE att det ska ligga en människa där i nästa vinter jippiii!

Lunch förtärdes hos mina svärisar som jag inte hunnit träffa på år och dagar. De lagade massa god mat och så pratade vi ikapp om deras kommande barnbarn.

På kvällen åt vi rester som vi fick med oss hem, och kollade på Tårtgeneralen. Jag har hört sjukt mycket dåligt om den filmen så jag var beredd på en riktigt dålig film, kanske därför jag ändå blev något positivt överraskad. Tycker den var mysig och lagom.

 1. Måste bara säga SLUTA ALDRIG PODDA! Er podd är på riktigt det bästa som hänt världshistorien, er kemi ihop är magisk, era ämnen är så intressanta och ni båda är så roliga och coola. Hälsa Hamilton det! Puss

 2. Hej! Vill bara tipsa om två saker ❤️

  Tonfisk innehåller väldigt mycket arsenik så tänk på det nu när du är gravid. Kanske att du kan avstå det till bebisen är här för er skull.

  Och titta om babynestet är godkänt i de säkerhetstest som finns! Jag har hört om egengjorda nest som blir en stor säkerhetsrisk för kanterna inte är gjorda efter de standarder som finns. Inte för att detta var egengjort men det såg lite läskigt ut eftersom det var stickat (?).

  Tolka inte detta som pekpinnar utan jag vill bara ge tips till dig och din bebis ❤️

  1. Fast tonfisk på burk går ju bra att äta när man är gravid enligt livsmedelsverket, och vanlig tonfisk 2-3 ggr per år. Livsmedelsverkets lista är ju den MVC (iafl min) säger att man ska följa 🙂

  2. Fast tonfisk på burk är helt OK enligt livsmedelsverket 🙂 Och tror att babynestet kommer fungera hur bra som helst <3

 3. Hej
  Stackare med illamåendet, själv är jag gravid med 4 dagar kvar till BF 😍 jag har tyvärr också haft det lite kämpigt med illamående, både i början och nu mot slutet. Använde lergigan i början men nu mot slutet tipsade min barnmorska mig om gaviscon och det har hjälpt otroligt bra.

  Den används ju eg. för sura uppstötningar och halsbränna men hon förklarade att den lägger sig likt ett lock vid magmunnen och som en skyddande hinna i matstrupen. För mig fungerar den bra (inte alla gånger) men oftast. Kanske värt för dig att testa 🙂

  Allt gott!
  Mvh My

  1. Bästa tipset! Jag har ju problem med sura uppstötningar också så den ska jag gå och köpa nu på lunchen. Tack! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi