WEEKLY PLANS

God morgon gullisar,

Min kropp bråkar med mig just nu. Inflammation i ryggen, träningsvärk från förra veckans träningspass, graviditet och så har jag börjat få någon ny grej där det känns som att någon hugger en kniv i ljumsken på mig när jag reser mig.

Någon som vet vad det är haha? Är det något man får i samband med graviditet? Tycker kroppen är lite väl oschysst just nu.

Den här veckan blir min sista resa på ett tag. Jag ska till Helsingborg på ett jätteroligt jobb med Maria Nila tisdag-onsdag men är lite orolig inför tågresan. Fem timmar enkel resväg på tisdagen och lika långt på onsdagen i mitt tillstånd är inte idealistiskt. MEN jag drar mitt strå till stacken genom att inte flyga och försöker se det så positivt som möjligt, även om det känns riktigt tungt.

Ska vi titta på veckan?

Måndag: Frukostmöte med FORNI, heldag på kontoret, möte med Richard Juhlin och podda!
Tisdag: Åker till Helsingborg med Maria Nila-teamet och Emelie från mitt team. Middag och bo på hotell, mysigt.
Onsdag: Besök i Maria Nilas fabrik där vi ska göra massa spännande saker som ni får se snart! Sen tåget tillbaka till Stockholm, är hemma vid tio på kvällen igen.
Torsdag: Jobba hemifrån och samla kraft.
Fredag: Heldag på kontoret, möten, plåta samarbeten, sånt där vanligt.

Då sätter vi igång!

  1. Heja dig som tar tåget! förstår att det kan kännas tufft med sån lång resa men vilken förebild du är, kram!

  2. Det i ljumsken kan vara foglossning – jag har inte haft det själv men hört att det känns som knivar. Oftast verkar det dock vara hela tiden. För mig stack det till tvärt när jag vände på mig en natt, men det trodde min barnmorska berodde på att muskler och bäckenet mjukas upp under graviditeten! Helt ofarligt båda två men inte så behagligt.
    Kram!

  3. Knivhuggen, troligen foglossning. Så ta det lugnt! Gjorde icke det andra graviditeten trots foglossning pga var hemma med ettåring. Har fortfarande problem tio månader efter förlossning. Speciellt i dessa isiga tider…

  4. Hade också ont i ljumskarna under graviditeten, mest på ena sidan. Var troligtvis foglossning, vilket inte blev jätteilla för mig och det finns små saker man kan ändra i vardagen för att underlätta och förebygga att det blir värre. T.ex. sitta ner när man tar på sig skor/byxor, ta hiss istället för trappa. Din barnmorska kan säkert ge dig bra råd 🙂 Är så kul att få följa din graviditet, all lycka till dig ♡

  5. ”Tycker kroppen är lite väl oschysst just nu.” – din kropp gör ett fantastiskt jobb som ser till att ett foster får växa där, skulle jag istället säga

  6. Hej! Det som gör ont i sidan när du reser sig upp har jag haft problem med innan med (är i v.32 nu) men hade det mellan v. 16-25 ca) är ”ligamenten” som utsätts för stor belastning, min BM sa att det är inget farligt, så länge smärtan inte håller i sig. Tips, att resa sig genom att ”rulla” över på ena sidan av höften och trycka upp sig med händerna (haha låter konstigt och det är svårt att förklara) och när du kliver ur en bil kan det göra riktigt ont med, försök att ”dra” ut dig med hjälp av armarna.
    Stor kram och ta hand om dig!

  7. Hej! Låter som foglossning. Rekommenderar att Gå till en fysioterapeut. De kan ge dig anpassade råd, träningstips vid graviditet och hjälpa till med olika typer av smärtlindrande metoder till exempel manuell behandling/ström/akupunktur eller prova ut bäckenbälten 🙂 de kan hjälpa dig med ryggen också!

  8. Har exakt samma smärtor som du har! Men pratade med min barnmorska, och det är (som många andra här redan sagt) ligamenten som liksom töjs ut när livmodern växer och då hugger det till. På mig gör det speciellt ont när jag hostar, nyser, skrattar eller reser på mig för fort. Men så länge det inte gör ont hela tiden är det ingen fara! Kämpa på!

  9. Hej!
    Det är fullt normalt med ”huggkänslan” i ljumskarna, det är ligamenten som påverkas men helt ofarligt. Försök att inte göra för hastiga uppresningar bara för att undvika dem.
    Med vänlig hälsning, den också gravida sjukgymnasten

  10. Hej! Ser att du redan fått många svar om huggen. Jag får också så om jag reser mig för snabbt. För mig blir det också lättare så om jag stressat mycket. Kroppen gillar lugn och ro när den är gravid. Grattis till er lilla pojke, min förstfödde är också pojke och då drömde jag också att det var en kille så kände mig ganska säker innan vi fick veta. I den här graviditeten har jag drömt om bebis en gång och då var det så tydligt en hen?! Hehe, visste inte alls vad jag skulle göra med den informationen.. visade sig dock vara en tjej på RUL, men vem vet.. kanske är det mest en hen när bebis kommer ut!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi