Lördag i Italien: Strandpromenad och smygfirande

Här kommer min lördag i Rimini!

Vi landade sent på fredagskvällen och åt en middag med farmor och farfar innan vi gick och la oss.

På lördagen vaknade vi vid nio, jag och Timmy bor hos nonni medan mamma och pappa bor på hotell tio minuter bort. Efter frukost klädde vi på oss och gick en promenad på stranden. Min farmor och farfar bor en kvarts promenad från stranden så det är perfekt att gå ner, en halvtimme där och sen upp igen.

Tänk att bo någonstans där det är skönt att vara ute året om, vilken känsla ändå. Här har det varit mellan 12-18 grader under helgen. Lyx!

Efter promenaden tog vi en kaffe på en uteservering.

Eller jag drack en kopp te och delade på en croissant med mamma. Mums.

Vid ett var lunchen klar hos nonni! Nonnas tagliatelle med köttfärsås mmm ja ja ja ja ja ja ja

Efter lunchen behövde vi gå av oss så vi åkte in till stan och promenerade. Det var massor med folk, alla åker in och strosar i stan på lördagar efter lunch. Fullt med människor som åt glass, drack aperol spritz i solen eller lekte i parkerna.

Efter strosandet tog vi en fika på Rinaldini som är en av Italiens bästa konditorer.

Så blev det lördagskväll och det här gänget samlades hemma hos nonni! Vi är ju här för att fira min farfars 80-års dag och började firandet redan i lördags kväll med middag, sång och paket hemma.

De hade sparat den här flaskan till firandet – en Sassicaia från -98. Sassicaia är ett av Italiens bästa viner och dessutom tjugo år gammal, herregud alltså. Det finns stunder då man är liiite bitter på att inte kunna dricka vin och denna stund var en sådan haha.

Det bjöds på ryska kaviar och massa annat gott till förrätt. Varmrätt blev oxfilé med svampsås och potatis. Så gott!

Sen var det dags att sjunga för födelsedagsbarnet!

Min faster hade gjort en skylt med bilder och ett långt kärleksrim. Hon började gråta när hon läste det och då gjorde jag också det. Fina fina nonno <333

Tänk att jag är välsignad med så himlans bra farföräldrar, en sån lyx alltså. Jag hamnade i en diskussion med två tjejkompisar som hävdade att morföräldrar blir närmre än farföräldrar men det stämmer inte i mitt fall! Jag och Timmy har alltid varit extremt nära våra farföräldrar redan från när vi var små. Vi sågs nästan varje dag och var bästa vänner under hela barndomen! När de flyttade tillbaka till Italien tog det mig flera år att vänja mig och ofta kunde jag sakna dem så att det gjorde fysiskt ont i hjärtat (jag var 11 år när de flyttade tillbaka). Jag har sååå mycket fina, roliga och knasiga minnen tillsammans med dem som jag kommer bära med mig genom hela mitt liv!

Vid elva var det dags att tacka för mig, det GÅR INTE att vara uppe längre för mig just nu så de andra satt kvar och drack vin medan jag kröp ner och somnade. Det är alltid mysigt att höra folk prata när man ska somna, som när man var på middagar när man var barn ♥

  1. Håller med dig! Jag är inte alls nära mina morföräldrar men min farmor och farfar är som mina extra föräldrar. Jag bor inte i Sverige men jag ringer min farmor varje dag och pratar med henne och med farfar i bakgrunden. Jag ser dom nästan som mina föräldrar för jag har alltid varit närmre dom än mina föräldrar. Jag ger dom presenter på morsdag och farsdag också haha och min farmor kallar sig själv för min extra mamma ibland 😂 vet inte vad jag skulle göra utan dom och ibland är det så jobbigt att man inte bara kan titta förbi på en fika ☹️

  2. Hej fina du! Tusen grattis till bebis i magen, vilken gåva!! Denna fråga är till frågor med forni, hoppas ok med en icke-bebis fråga.

    Jo det är såhär – jag har nyligen blivit tillsammans med en kille som är fantastisk på alla vis – MEN han vill inte höras så mkt emellan att vi ses. Han tycker att telefoner är till för att bestämma när man ska ses på – men gillar inte att snickesnacka eller smsa, det blir ganska få och korta sms. Han svarar alltid snabbt när jag hör av mig och har sagt att jag får och ska höra av mig när jag än vill så det är liksom inte så att han tycker det är jobbigt att jag hör av mig. Men! Jag vill ju så gärna att han ska ringa mig, känner ju mig klängig och som att jag tycker om honom mer än han tycker om mig när jag ringer honom varje dag men han bara mig för att bestämma praktiska saker. Vi är väldigt tidigt i relationen och jag vill inte ta upp detta som ett problem dels pga det och dels pga känner mig löjlig som vill ha sån bekräftelse – men blir liksom lite avis när mina vänner smsar flera ggr om dagen med sina killar och pratar i timmar i telefon och så har jag haft det i mina tidigare förhållanden – och gillade verkligen det. Det känns nästan lite ensamt när jag tänker på honom massa ggr om dagen men vi inte hörs då.

    Bla bla! Förlåt för långt mail – det jag undrar är – hur har du gjort? Har du känt något liknande som mig? Hur har ni pratat om det? Hur har du kommit till rätta med dina känslor kring det? Minns att du skrivit om att du och D velat höras lite olika mycket.

    Så tacksam för svar och sorry för lång fråga! Tycker du verkar vara så varm, fin och vettig! ❤️

  3. Så dina farföräldrar pratar svenska? Hur kommunicerar du med resten av din släkt?

    Grattis till beb 🙂 jag blev mamma för tre år sedan, bästa tre åren i mitt liv <3

  4. Så härligt firande och familjemys ni verkade ha det. Hur kommer de sig att dina farföräldrar hamnade i Sverige? 🙂

  5. Jag har följt dig i flera år. Man har läst om hjärtesorg och sämre stunder. Fått känna igen sig och inte känt sig så ensam. Nu har du ett stadigt förhållande och är gravid. Tack för att man fått följa dig och din resa. Du får mig att tro på att det kommer komma för mig med. Du är fantastik och jag önskar dig/er all lycka. Du förtjänar all lycka här i världen.

  6. Vilket underbart firande! Jag blir så genuint glad när jag läser detta inlägget och ser bilderna på din lyckliga familj. Jag tillhör de som tycker att födelsedagar är viktiga att fira med sin familj och vänner och som ska uppmärksammas. Varje födelsedag innebär att man har fått ett år till med sina nära och kära och det är det som betyder mest. Sen är det ett perfekt tillfälle att samla alla och umgås <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi