Första dagarna på Maldiverna

Hello cuties,

Ska vi titta på första bildskörden från Maldiverna? Jaaa!

I söndags kom vi fram strax innan solnedgången. Det var tre timmars flyg från Dubai och sen en båttur på en halvtimme till ön. När vi kom fram var vi i CHOCK. Ingen av oss hade någonsin sett något vackrare. Och när de visade oss vår villa – ännu mer i chock. Här är vår privata pool!

Vårt sovrum och utgång till utebadrummet – vi har både ett ute och inne-badrum, lyxen!

I måndags vaknade vi upp till det här. Jag trodde jag drömde??? Vattnet!!!

Vi la oss vid poolen och där låg vi sen hela dagen, som varje dag. Jag har en ny bikini från Eberjay som jag älskar, den är så gullig tycker jag! Och riktigt skön, viktigt i gravidtider.

Det här är vår lunchutsikt om dagarna, inte tråkig direkt…

För övrigt är det här vår första ”resort-resa” vi gör, så vi har helt klart varit spända på vad vi skulle tycka. Vi älskar ju att testa på nya restauranger varje kväll och så, men här har vi verkligen kommit in i resort-lunket.

Club Med Finohlu Villas, där vi bor, har en restaurang på ön men varje dag är det olika upplägg. Frukosten äts antingen i restaurangen eller i villan, lunchen äts i restaurangen och då finns det fyra stationer som serverar olika förrätter och varmrätter. Det finns alltid alternativ som är vegetariska, glutenfria, laktosfria, gravidanpassade etc. så ingen behöver oroa sig (skönt för mig som är både gravid och laktosintolerant haha!). Jag har levt på pasta, tillagade vita fiskar, en dag åt jag hamburgare och en annan dag blev det soft shell crab. På kvällarna serveras fyrarätters-meny i restaurangen. Vissa luncher och middagar serveras dock på stranden, en kväll åt vi en riktigt romantisk middag på stranden med vita dukar och nylagade skaldjur, inte helt fel!

Såhär såg vår frukost ut i tisdags!

D skulle testa något nytt och beställde en kinesisk frukost, jag kan säga att den var inte riktigt i hans smak haha. Så den fick åka tillbaka så blev det färsk frukt, bröd, ägg och massa annat gott istället! Jag unnar mig en kaffe med skummad sojamjölk varje morgon, mums.

Jag har läst Alex Schulmans bok – Bränn alla mina brev. Slukade den på två dagar, det är den bästa han har skrivit tycker jag!

”En man står där och är strängt upptagen med att göra något som liknar ingenting”, jag älskar den meningen i all sin enkelhet. Den är finurlig, får lite Backman-vibbar.

Och så kom tisdagskvällen då jag gjorde mig tjusig för att ta en bild med D och magen!

Pirrigt och förväntansfullt över att äntligen får klippa av den här bilden.

Jag skrattade så mycket när Kenza la upp sin gravidbild från Maldiverna eftersom jag själv hade planerat att dela med mig av vår stora nyhet härifrån sen länge, men jag antar att great minds think alike 🙂 Och visst ramlade det in kommentarer om att jag ”gjorde en Kenza” när den stora nyheten kom – haha! Kan faktiskt inte tänka mig en finare plats eller stund att gå ut med något såhär stort än här, dessutom är det ett bra avstånd till Sverige och det behövs (i alla fall för mig) när jag ska dela med mig av något såhär otroligt. Jag behöver perspektiv i sådana här lägen, det här är ju liksom större än allt annat i hela världen.

 1. Det ser magiskt ut! Tyckte också att det var lite festligt att ni båda droppade nyheterna där, men förstår att det bara var ett sammanträffande. Jag blir dock lite förundrad att ni som gravida väljer att åka till ett område med Zika-risk, antar att du övervägt och ansett att riskerna är små?
  Nu är jag personligen väldigt nojig av mig. Vill bara förtydliga att jag inte skriver det för att få dig att framstå oaktsam, inte heller skrämma upp eller oroa, utan mer i välmening och nyfikenhet lyfta frågan.
  Kram

 2. Du är så vacker! Maldiverna är också vackert. Jag kom tillbaka från Maldiverna för 2 veckor sedan. Det är verkligen ett paradis. Njut!

 3. Så härligt inlägg! Och ja, du gjorde kanske en Kenza men Kenza gjorde en Victoria Törnegren, även hon delade med sig av nyheten på vackra Maldiverna. Hade jag haft turen att åka till Maldiverna skulle jag också gjort så! En fantastisk vacker plats och något ännu vackrare i magen. Stort grattis till din graviditet!

 4. Hej M! Har läst din blogg sen du var 20+ någonting och själv är jag av den äldre sorten. Så aldrig kommenterat förr, men vart så till mig när jag såg att du / ni är gravida !! GRATTIS !! Du var en liten flicka nyss och numera en kvinna och alltid tyckt att du och D är det perfekta paret. Vilken härlig blandning ert barn kommer bli. Min mor är från Iran och min far från Sverige och har alltid älskat att vara en del av två världar. Speciellt mammas persiska mat. Du kommer bli en underbar mor av allt man fått ta del av från din blogg och den sida du visat av dig. Alltid uppskattat dina mat och semester bilder. Får en att drömma sig bort, då man inte alltid har tid och möjligheter att uppfylla sina dröm resmål. Ha det gott, ta hand om varandra och åter igen STORT grattis till er.

 5. En liten fundering från en novis.. hur kommer det sig att detta markeras som samarbete men inte tidigare inlägg?

 6. Fast i sånna fall gör väl Kenza en Victoria Törnegren? Hon va ju före med att avslöja sin graviditet på en strand på maldiverna?

 7. Hej! Jag har precis bokat en resa till Mykonos i sommar! Vi kommer att åka två par och undrar om du har tips på härliga restauranger, klubbar och annat?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi