Maldiverna och Club Med Finolhu Villas

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Club Med Finolhu Villas

God morgon söndag!

Klockan är halv åtta här i Dubai, vi äter frukost och ska snart åka till flygplatsen och fyra timmar bort till Maldiverna. Maldiverna är ett resmål som har funnits på min drömlista sen jag skrev den för fem år sen och nu får jag bocka av detta semesterparadis – vilken ljuvlig känsla!

Anledningen till att det blev just Maldiverna i år är för att en vän till mig jobbar på en PR-byrå och sköter PR för Club Med. I somras hörde hon av sig och frågade om jag ville testa något av deras hotell på en pressresa. Vi började diskutera olika resmål och hon frågade vilket min drömresmål var – varpå jag svarade tre olika stycken. Då berättade hon att de har två resorts på Maldiverna, ett som är mer anpassat för barnfamiljer (Kani) och ett som är anpassar för vuxna och par (Finohlu Villas). Till slut kom vi överens om att jag och D var inbjudna till att testa Finohlu Villas för att sedan dela upplevelsen i mina kanaler.

Det här är alltså en pressresa men med avtalade inlägg som ska göras kring resorten. Alla samarbetsinlägg kommer att reklammarkeras enligt reklamombudsmannens riktlinjer men jag kommer ju skriva om vår semester i andra inlägg också, men då vet ni att det är en pressresa (alla åsikter är givetvis mina egna 🙂

Att åka på den här resan tillsammans med mannen i mitt liv känns som en dröm, det ska bli så mysigt och jag ser verkligen fram emot en vecka, bara vi två, i paradiset.

Läs mer om Club Med och deras ställen på Maldiverna här (klick!) om ni vill.
Vi ses där – PUSS!

Wow, visst ser det helt otroligt ut? Snodde bilderna från deras Instagram!

  1. Maldiverna står min drömlista också!! Ser fram emot att följa din resa dit och höra vad du tycker. Ha det fantastiskt!! Kram!

  2. Du skrev i dina årsmål för 2019 att du skulle flyga mindre. Måste vara svårt ändå när mycket av ditt jobb verkar vara resor. Hur väljer man sånt, tänker att en långresa måste vara mer klimatsmart än att åka på en kort resa för att bo på ett hotell för hästens t.ex.? Lyssnade på trettio plus trevar där de pratade om att de tackat nej till en jobbresa till London för att de skulle dit och äta på en restaurang och sedan hem igen. Det är ingen kritik mot dig personligen men ett ämne som det pratas om allt mer, vilket jag tycker är bra. Finns nog stor alnedning att ifrågasätta sådana resor.

    1. Hej!

      Alltså jag är ju inte här på jobb, jag är ju här på semester. Men har en överenskommelse med hotellet som gör att jag recenserar det och därmed får ett rabatterat pris på min vistelse.

      Jag har redan tackat nej till sju olika resor i jobbsammanhang sen jag började tänka över min egen flygning i oktober 🙂 För mig handlar det om att göra genomtänkta val i mitt resande och välja det som ger mig mest samt prioritera. Jag har tre resor på kort tid inbokat i år: Schweiz med Hästens, denna drömresa med D och sen till Italien i februari för att överraska min farfar som fyller 80 år. Det innebär att jag inte har så många resor kvar för året om jag ska hålla mitt nyårslöfte (sex resor totalt) vilket i sin tur har resulterat i att jag redan tackat nej till ett gäng olika resor, både i jobb och privat.

      Kram!

  3. Håller med ovanstående kommentar om att ett inlägg om dina resor vore uppskattat och intressant. Jag har själv alltid resonerat så att jag bör få resa hur jag vill och att det inte är mitt ansvar att rädda planeten (utan politikers, företagsledare och andra makthavares). Håller även med de som säger att för mycket ansvar läggs på unga kvinnors resande när exempelvis affärsmän flyger långt mycket mer. Men på senare tid har jag själv drabbats av allt mer dåligt samvete över mina flygresor (och då har jag själv bara flugit ca en gång per år de senaste åren, inte för att jag inte velat resa mer men pga barn etc). Bara för att andra är värre än mig kan jag kanske inte själv ignorera att världen håller på att gå under? När jag tänker på hur vårt leverne kommer påverka mina egna barnbarns liv får jag på riktigt ångest. Får du dåligt samvete för dina resor och hur motiverar du dem? Särskilt en pressresa som går ut på att inspirera till andras resande? Förstår att det här kommer tolkas som kritik och det är det väl i viss mån också (även mot mig själv) men är också nyfiken på hur du resonerar då jag själv har svårt att motivera mina egna resor nu för tiden.

  4. Jag förstår att du reser för att det är en del av ditt jobb, men ska erkänna att jag inte förstår hur Hästens tänker som arrangerar en sådan resa; att flyga ett gäng bloggare utomlands för en så kort vistelse. Det är ju helt sjukt att du har fått tacka nej till en massa liknande resor – hur fasen tänker företag som anordnar grejer som inkluderar att flyga en massa folk någonstans sådär? Jag hoppas att det faktum att du (och förhoppningsvis fler) tackar nej till många leder till att de tänker om! För egen del så känns det som att en del av meningen med livet har försvunnit i och med att jag har dragit ner på mitt resande pga. miljön. Flög en gång förra året, och vet att även det är för mycket. Klimatkompenserade för min resa förra året, till forskning inom miljöbränslen, och hoppas att mer miljövänliga bränslen forskas fram snarast. Det är f.ö. ett tips till alla – om ni ska resa så se till att åtminstone klimatkompensera. Det tar inte bort miljöpåverkan till 100%, inte ens i närheten, men det är i alla fall bättre än inget. Hoppas även att fler företag inser att jobbmöten som innebär flyg åtminstone till stora delar kan ersättas med videokonferenser. Och just det – kolla in gruppen Tågsemester på Facebook. Många tips om hur man kan se världen utan att flyga.:)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi