Vi ses i värmen!

Hello cuties,

Först och främst har jag tagit mig tid att svara på några av kommentarerna till inlägget ”Från förort till kindpussar”. Det var några som hade frågor och kanske inte riktigt förstod min intention med inlägget så nu har jag svarat på era kommentarer! Mitt inlägg var en iakttagelse av min egen resa genom olika umgängeskretsar och inte en definition av saker. Alltså: det handlade inte om att förorten är sämre än Östermalm. Det handlade inte om att det inte finns droger och våld även i överklassen. Det handlade heller inte om att försöka gestalta min uppväxt på något sätt (varken sämre eller bättre än vad den var). Utan det var helt enkelt en betraktelse från mitt håll av mitt liv. En resa genom två HELT olika umgängen och en känsla av att jag hade kunnat hamna på en plats i livet om jag svängt höger, men tog en annan väg och nu hamnade på en helt annan plats. Något som jag stundtals, som morgonen på caféet, kan stanna upp och fnissa åt. Slutligen var det även en liten påminnelse till mig själv, om att jag har tagit mig hit på egen hand och ska vara både tacksam och stolt över det. Även om jag kan le åt Östermalmsdamer och inte alls känna igen mig i överklassens sätt, så är jag glad över att befinna mig här idag. Jag har inte fått något av någon i mitt liv, jag växte upp i en vanlig, alldeles underbar Svensson-familj (med italiensk/finskt ursprung 🙂 och efter min barndom har jag inte fått en krona av någon utan själv jobbat mig till det jag har. Det är jag stolt över! Även om det bara är en parentes i inläggets betraktelse.

Nåväl, nog om det. Kul att så många gillade det i alla fall!

Nu ska vi strax åka till Arlanda där vi äter middag och sen hoppar på planet. Vinterresan i år går till Dubai och Maldiverna! En dröm som går i uppfyllelse. Vi är i Dubai lördag-söndag, sen flyger vi till Maldiverna i en vecka och sedan avslutar vi med två dagar till i Dubai. Man måste ju mellanlanda på vägen till Maldiverna så då passar vi på att ta några dagar där, så att det inte blir för lång resa.

Vi hörs från semestern med dagliga uppdateringar som vanligt. Puss och tack för att ni läser!

Jag och D på stranden i Dubai för ett par år sen!

  1. I en text skriven idag eller för 100 år sedan, kommer det alltid vara folk som tolkar innehållet. Skillnaden är att idag kan man kommentera direkt till den som skriver i kommentarsfältet, något man aldrig tidigare kunnat. Man tycka det har alltid funnits! Att skriva en text som kan uppfattas på olika sätt har väl ändå följder av missuppfattningar. Så antingen bestämmer man väl sig att ha en dialog med de som kommenterar, som du har. Eller lämnar det åt lärarens uppfattning. Den sura eftersmaken kommer när bloggare försöker förklara sig i varje inlägg kan jag tycka.

    1. Ja, verkligen! Det intressanta är hur det känns som skribent i de olika formaten. Jag har ju t.ex. jobbat på papperstidning i många år och då fick jag i stort sett aldrig någon respons eller kritik för mina texter – varken positivt eller negativt! Vilket ibland var tråkigt och ibland var skönt.

      Med bloggen och nätet tar man som skribent emot kritik på ett helt annat sätt, så direkt, och det är ganska extremt tycker jag själv. Jag försöker ha en dialog men det blir också tydligt hur olika världsbilder och uppfattningar man har, vilket gör själva dialogen med vissa läsare svår.

      Det stora minuset, tycker jag, är att läsare idag kan kommentera i affekt och ge sig på personpåhopp. Något som man kanske gjorde med sin partner eller vänner hemma tidigare när man läste en tidning som innehöll en text skriven av någon man inte tyckte som/tyckte om. Idag blir kritiken istället framför och framslängd i skribenters ansikten och det bidrar till ett tufft klimat. Jag funderar alltid ett extra varv om jag orkar med det innan jag publicerar, och det mesta förblir faktiskt opublicerat. Det jag publicerar är texter där jag orkar ha både tid och förståelse för att folk tolkar olika, samt känner mig stark nog för att inte ta åt mig eller bli ledsen när personpåhoppen kommer 🙂 Jag önskar att även den som läser tänkte ett extra varv innan den tryckte på publicera, så att vi människor inte kastar ut oss onödiga saker till varandra. Tycka olika får man! Men vara otrevlig eller elak får man inte vara, hehe.

      Hoppas du får en fin helg
      Kram!

  2. Hm, det inlägget verkar inte finnas kvar när jag scrollar neråt i din blogg? Eller är jag helt blind..

  3. Hej,
    Ni verkar haft en riktigt härlig semester på Maldiverna. Maldiverna är ett av tilltänkta resmål framöver… Riktigt bra tips att ta en övernattning i Dubai. Vilket flygbolag valde ni?
    Och, stort grattis till bebis! Är själv glad farmor till två små tussar 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi