Frågor med Forni

Vad roligt att det känns bra med bloggen för dig <3
En fråga, hur tänker du när någon kommenterar ditt utseende? Jag tycker det är en knepig fråga, i vår tid.. När jag såg den här bilden på dig tänkte jag först kommentera ”åh vilken fin bild på dig Michaela”, och sen hindrade jag mig – för att många idag känner en stor press på hur man ser ut bör ser ut.. på grund av att utseendet fått väldigt stort fokus i vårt samhället, vilket skapar en stress som för många leder till psykisk ohälsa ju. Allt detta fokus på ytan känns så himla sorgligt, när vi egentligen hade kunnat njuta av att kroppen (förhoppningsvis) fungerar som den ”ska” och allt vi får uppleva genom den. (Obs, med det sagt vet jag att problematik kopplat till utseende INTE innebär att man är en ytlig person, för det ligger ju så mycket mer tankar & känslor bakom).
Samtidigt är det ju naturligt att betrakta ting, och tycka att någon eller något är fint. Det är ju även mänskligt att vilja göra sig fin, det har vi ju gjort i alla århundraden (vad jag har läst).
Så jag blir kluven, men det är väl en moralisk fråga som är svår att svara på. Men jag kan ju iaf fråga dig personlig, vad känner du när du får kommentarer hur du ser ut? Blir det en press på att leva upp till något? Tycker du att det är onödigt, med tanke på den press många känner idag?

Hoppas du förstår min poäng. Kram

Hej fina du!

Jag tar såklart inte illa vid mig om någon kommenterar mitt utseende positivt, speciellt inte när jag gjort mig fin! Jag förstår din tanke kring problematiken men jag tror inte att lösningen är att sluta säga till folk att de är fina. Däremot kan man tänka på hur man ger positiva komplimanger kring någons utseende. Jag har många tjejkompisar som ofta kommenterar vikt och smalhet vilket är BIG NO NO i min värld. Att säga ”Gud vad smal och snygg du har blivit!” är den största björntjänsten vi kan göra. Jag vet själv hur påverkad jag har blivit av den typen av kommentarer när jag varit som smalast och om jag inte hade haft en extremt sund syn på mat hade jag utan tvivel fått problem med maten. Det blev tydligt efter kvinnors komplimanger att smal michaela = snygg michaela och det är så sorgligt. Speciellt med tanke på att jag aldrig mått så dåligt som när jag var riktigt smal. Så gärna komplimanger om utseende men inte om specifika saker som rör kroppens storlek eller kan uppfattas fel. Samt att man inte bara ger komplimanger för någons utseende utan även personlighetsdrag och agerande. Hur tänker ni andra?

Var har du köpt underläggen? Superfina! ☺️

Lagerhouse!

Hej Michaela!
Jag undrar om dina sandaler från Flattered kommer komma i nya färger i år? 🙂


Stor kram!

God nyhet – ja de kommer i år igen! Mina sandaler har nästan blivit klassiker och kommer att komma i fyra olika färger i vår – två i skinn och två i mocka. Säger till när de kommer!

Åhh, vad tyckte du om musikalen? 🙂 (så som i himlen)

Inte lika bra som filmen men väldigt sevärd och värd sin tid. Tre timmar sprang förbi!

Åh snälla recept på milkshaken? Såg sjukt god ut. Måste göra i helgen 😋

😍

Man kan inte fråga D om recept för han slänger bara ner saker som finns hemma hahaha. Tror han hade banan, jordgubbsglass, jordnötssmör, mjölk, avokado och havssalt i om jag får gissa. Puss!

  1. Tack så mkt för ditt svar (på första frågan). Jag förstår vad du menar. Då vet jag vad du tänker om saken, så bra:-)
    Håller verkligen med dig om att man inte bör koppla ihop fin med ngn kroppstyp, när man ger någon en komplimang.. Bra poäng också att man gärna kan lyfta personliga egenskaper som komplimanger oftare! Det gör ju att man känner sig sedd som individ/person, fint.

  2. Hej!

    Hoppas att du kan ge tips eller bara dina egna tankar om vad man ska göra när man känner att man kanske håller på att få känslor för någon med massa varningstecken när det kommer till otrohet. Jag har tidigare varit i förhållanden där jag blivit bedragen eller känt en överhängande oro för att den andre ska vara otrogen så vet hur ont det gör att gå igenom men även att det är något man tillslut tar sig igenom. Jag träffar en kille nu som jag vet varit otrogen i sitt tidigare förhållande, vet dock inga andra detaljer om deras förhållande, och som jag vet är väldigt flörtig och ser följer nya tjejer på Instagram ganska regelbundet. Vi är inte exklusiva så att han skulle dejta andra är inget som varken förvånar mig eller känns som något som är fel. På senare tid har jag känt mer och mer att jag tänker mycket på honom, väntar på att han ska höra av sig och känner mig besviken när han inte gör det. Jag tror att en del av mig vill att han bara ska vilja träffa mig och att jag på något sätt ska se tecken på att han inte skulle vara otrogen medan den andra delen vet att det är orimligt och naivt att ens hoppas på. Det känns som ett så klassiskt och klyschigt scenario och känner mig nästan dum som ens behöver fundera över vad jag ska göra… Vet heller inte om det är honom jag gillar eller om det är en idé av honom som jag på något sätt lurar mig själv med som jag tror att jag har känslor för. Ska man fortsätta ses och bli hårdare mot sig själv med påminnelser om att det bara är tillfälligt? Sluta träffas helt fastän jag inte vet var varken jag eller han står i det hela? När jag tänker på det fattar jag att de flesta skulle råda mig att dra och det är väl det rådet jag hade gett någon annan men har så svårt för tanken att sluta träffa honom också. Förlåt för röriga formuleringar, hoppas att det jag vill säga kommer fram. Hade verkligen uppskattat att få höra vad du tycker. Tack för en så fin och öppen plattform <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi