FRIDAY

Vad är det med vintern och ständigt återkommande förkylningar? Igår började jag känna av smärta i halsen och idag vaknade jag upp med en svullen, grovt smärtande hals. KUL. Jag är så trött på den här perioden av sjukdomar som kommer och går. Jag försöker verkligen att inte röra vid människor, använda handsprit, tvätta händerna och få i mig grönt – vad mer kan man göra? Börjar bli som min pappa och utveckla en förkylningsfobi haha.

Jag ställde precis in dagens första möte, insåg att det inte blir bra om jag inte kan slappna av och prata på som vanligt. Däremot har jag en lunch inbokad som jag inte kan avboka men det är med en vän så han förstår om det är han som får föra samtalen haha. Vi ska prata jobb och hans förlovning, mysigt.

Sedan blir det raka vägen hem till sängen igen. Jag åker till Schweiz på söndag, en tjejresa som jag har längtat sååå mycket efter och VÄGRAR vara sjuk på den så nu blir det sängen i två dygn.

Hur mår ni?

Processed with VSCO with a6 preset
 1. Ligger i 40 grader sen 4 dar tillbaka. Tydligen åkt på både influensa och halsfluss 🙈 Dessutom med 3 barn hemma haha så njut av att kunna vila precis så mycket som kroppen behöver.

 2. Jag är också trött på förkylningar magsjuka influensa och allt annat som bara cirkulerar….. men men, det går iaf över. Håller ut januari, samtidigt som jag försöker njuta trots väder. Det är iaf äntligen HELG 😍

 3. Förstår hur du känner med förkylningar och sjukdomar. Men jag tror att det faktiskt är till nackdel att hålla på allt för mycket med hansprit, tvätta händer och inte röra folk. Kroppen måste vänja sig vid bakterier, bra som dåliga, och bygga immunförsvar. Min kiropraktor nämnde faktiskt att sedan han började arbeta med människor och ”röra människor”, så har han blivit mindre sjuk. Kroppen blir resistent och starkare av att utsättas för mer bakterier.

  Absolut, tvätta händerna när du kommit hem om du varit ute och åkt kollektivt eller innan du ska äta lunch/middag. Men att överdriva det och använda handsprit för varje grej du råkar ta på (nu vet jag inte hur ofta du gör det eller om det ens är överdrivet, men nu pratar jag mer generellt) kommer bara göra det värre. Din kropp är din bästa vän – den kämpar hela tiden för att du ska vara frisk, för att sår ska helas, för att du ska sluta blöda om du skurit dig, för att värk ska försvinna, för att feber ska gå ned osv osv.
  Låt den få arbeta och låt den få bygga sig stark.

  kram michaela och krya på dig.

 4. Jag är helt med dig på förkylningsfobi alltså. Herre!

  1. Människor som hostar och nyser rätt ut eller i handen istället för i armvecket. Eller som snyter sig utan att tvätta händerna efteråt. AAARGH!!! DE GÖR MIG GALEN!
  2. Handsprit dödar bara bakterier och inte virus. Dvs vinterkräksjuka och många förkylningar går inte att skydda sig mot genom handsprit. Bara genom att tvätta händerna ordentligt. Visste du att väldigt många inte tvättar händerna efter att ha gått på toaletten? Och att 95% inte tvättar händerna tillräckligt noggrant. 2 av 3 använder inte tvål och 1 av 10 tvättar inte händerna överhuvudtaget efter toalettbesök (BLÄ!). Så här ska en tvätta händerna enligt WHO: https://www.who.int/gpsc/clean_hands_protection/en/

  1. Alltså, har nu gått och tänkt på det här så länge. Inser ni hur mycket typ FLENS vi har tagit på i våra dagar när män inte tvättat händerna efter toalettbesök tex? KRÄKS! :):):)

  2. Hahaha det här är fan den bästa kommentaren jag någonsin fått. Älskar att du länkar till WHO <333 love u. Håller med dig om prick allt! Tycker liksom att lite skit inte gör så mkt, det rensar magen, men HYGIEN bör alla människor sköta!!!

 5. Åh din stackare! Jag gör precis som du, tvättar händerna hela tiden, äter nyttigt och ser till att sova men ändå kom förkylningen som ett brev på posten. Va så stolt innan året va slut att jag inte hade blivit sjuk under hösten/vintern, men nu kom det. Förra torsdagen blev jag hängig på jobbet och halsen svullnade ovh nu över en vecka senare ligger jag fortfarande nerbäddad. Jag hoppas att det går över snabbare för dig! Krya på dig! ❤️

  1. Haha jag var också sjukt stolt. Skulle hälsa på Alexia och Corinne på sjukhuset innan julafton och skrev att jag var frisk som en nötkärna men så vaknade jag upp dagen efter med förkylning, sen har den suttit i under två veckor nu. Krya på oss <3

 6. Jag är också sjukt noggrann med handhygien men har alltid lätt blivit sjuk ändå, och det rejält! Men sedan jag började träna (springa) tre ggr/vecka upplever jag att jag är mycket mindre mottaglig för förkylningar, eller åtminstone att de jag väl får blir mycket lindrigare! Så träning kanske kan hjälpa att bygga upp immunförsvaret?! 🙂

 7. Jag har alltid haft mycket förkylningar och varit mycket sjuk sen vi skaffade barn. Men i somras började jag googla på det och började med probiotika. Har tagit det sen hösten och börjat träna mer samt försöka äta bättre och peppar peppar jag har inte varit sjuk sen dess. Sen har jag alltid en liten handsprit med mig i väskan vid behov också. Jag vet inte om det är probiotikan eller inte men kan va värt o kolla upp 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi