Nyårsmål för 2019

Nu har jag äntligen funderat klart över mina mål för 2019! Jag tror inte på att ha för många mål så att det blir en press på dem, utan vill att de ska kännas roliga och utmanande. Såhär ser årets mål ut:

 • Lugna mornar – jag mår SÅ bra av att få en lugn start på dagen. Jag har insett att jag mår som bäst om jag får ordentligt med tid hemma innan jag går till kontoret och presterar mycket bättre när jag väl sätter igång. Mitt mål är att jag inte ska ta mig in till kontoret förrän 09.30 de dagar jag inte måste samt att jag ska ha en frukost varannan vecka på något mysigt ställe där jag startar jobbdagen i lugn och ro.
 • Tänka mer på miljön! T.ex. så hade jag ett flygfritt kvartal under Q4 2018 och har bestämt mig för att flyga hälften så mycket än vad jag brukar under året som kommer. Jag ska fortsätta äta mycket veganskt och vegetariskt, köpa ekologiskt, äta närodlat och svenskproducerat i den mån det går samt ännu ett år utan att äga en bil, ha ett busskort eller skyhöga taxinotor. Jag går fortfarande nästan överallt i min vardag och det är något jag planerar att fortsätta med!
 • Fira mig själv! Jag vill ta hand om mig själv på bästa möjliga sätt under 2019 och behandla mig själv med mer respekt, ödmjukhet och förståelse än vad jag har gjort under 2018.
 • Inte ta åt mig. Folk är experter på att kasta pikar över varandra. Jag är en person som tar åt mig av sånt, speciellt om det kommer från vänner eller bekanta, och har bestämt mig för att sånt inte ska få komma åt mig längre. Istället för att tystna ska jag våga ifrågasätta. Det här är väldigt viktigt för mig!
 • Våga vara operfekt – dvs. våga vara mig själv och lita på att jag har rätt att få vara just mig själv.
 • Få i ordning vårt hem! Vi har bara gjort små små förändringar sen vi flyttade in, i maj är det fyra år sen. Jag är rätt stolt över att vi inte överkonsumerar bara för att ekonomin finns utan att vi har tänkt långsiktigt med våra inköp. Däremot börjar jag känna att lägenheten inte är ultimat längre rent inredningsmässigt. Jag ÄLSKAR den och vill absolut inte flytta där ifrån utan mer få till den röda tråden och pricken över i:et. Jag tror att jag ska anställa en inredningsstylist för att få hjälp med den sista touchen eftersom vi har så olika smak jag och D!
 • Kill my darlings och prioritera – jag stal uttrycket från Petras mållista men vi pratade om just det här på nyårsdagen och hade samma mål. Att inte springa på för mycket olika vägar utan att lägga ner projekt som inte drar in tillräckligt med intäkter och satsa fullt ut på det jag brinner mest för. I år är det helt klart FORNI!
 • Röra på mig! Jag mår som bäst när jag kommer ihåg den här regeln. Att röra på mig hjälper mig att orka mer på jobbet, vara gladare, hantera tuffa situationer bättre samt ser till så att jag håller mig friskare. Promenader, yoga och megaformer är verkligen min grej ♥

Vad har ni för nyårsmål?

 1. Underbart att du skriver ut lite tankar om miljön! Hoppas det är många som blir inspirerade 👏😁
  Har väntat på att någon som har en stor plattform gör det.

 2. Vad glad jag blir av en influencer som skriver om miljön! Och förhoppningsvis inspirerar andra till att leva mer klimatsmart med det. Jag ska som du fortsätta med att äta vegetariskt och försöka mer och mer gå över till en vegansk kost.

  Kram kram !

 3. Jag hoppas detta blir året jag slutar hata min kropp. Det började när jag var 10 år. I år fyller jag 31, och det börjar bli så tröttsamt :´(

 4. Så bra att du tar upp flyget!! Känner ofta att många är supernöjda över att källsortera medan man flyger mycket. Om man kollar vilka de största källorna till koldioxid är på individnivå så är flyget väldigt stor. Därför bra atr du vågar ta upp det!

 5. Håller med föregående kommentarer, blir så glad över att du uppmärksammar miljöfrågan. Jag ska också verkligen försöka göra det jag kan i år!

  Vilken fantastisk site Forni är, jag blir så inspirerad varje gång jag kommer in här <3. Ni verkar vara ett fantastiskt team! 🙂 Kram!! <3

 6. Haha är det bara jag som inte tycker om att du ska resa mindre? Självklart är det grymt ur ett miljöperspektiv men älskar följa dig när du är ute och reser och dina guider efteråt ju!! Tycker influencers idag snarare blir ”mobbade” när de reser – varje gång är det någon bitter jävel som ska klaga och vara på. Sedan är det fastställt att jordbruket är den största miljöboven och inte flyg men det är en annan diskussion.

  Återigen grymt att du tänker på miljön absolut men tycker hela diskussionen om att ”resa eller inte resa” är så otrevlig nuförtiden.

 7. Jag har bland annat som mål att lära mig att förstå schweizertyska, eftersom jag troligtvis ska till Schweiz på utbyte i höst, klara alla kurser samt åka på en resa i vinter.

  Det vore kul om du berättade vad du gör på kontoret!

 8. Frågor med Forni
  Hej! Stort Grattis till framgången med Forni! Så roligt att följa er 🙂 Apropå framgång, har jag inbillat mig det här eller syntes du på bild med Alexander Pärleros där du precis gästat honom i Framgångspodden? Om jag inte inbillat mig, vet du när det avsnittet planeras att släppas? Längtar :)) kram!

 9. Jag blev också jätteglad av att läsa din miljöpunkt. Heja dig, Forni! Hoppas dina influencerkollegor inspireras och tar efter! Önskar dig ett fint 2019!

 10. Blir glad av att höra att du satsar på miljön utifrån ditt leverne. ÄNTLIGEN lite positiv hållbar influence-stil. Det har varit så mycket shopping, kosttillskott, äta ute, köpa grejer till hemmet på sistone och det börjar bli så tjatigt. Ska bli kul att följa och jag hoppas vi är många som hakar vad gäller att se och agera utifrån vårt klimatansvar. hej svejs

 11. Härliga planer för 2019 och du är grym som uppmärksammar klimatfrågan! Fortsätt att inspirera oss med vegetariska och veganska recept, det gillar jag supermycket. Det är så viktigt att ni som är influencers skriver om frågan och visar att den är viktig, även om er inkomst till stor del bygger på samarbeten och att inspirera med resor. Skriv gärna ett inlägg om hur du tänker om klimatet, kanske kan du ordna ett event eller samarbeta med företag i den frågan?
  Kram

 12. Jag har faktiskt funderat en del på det hur ni som influensers ser på miljön. Jag är medveten om att du tänker på den i stora utsträckningar ex genom mat och att inte överkonsumera. Ni inspirerar så många (bland annat mig :)) men jag kan också förstå att det inte går att vara perfekt och ”felfri” inom alla områden. Att ert jobb dessutom innebär en del samarbeten utomlands gör ju inte saken enklare. Därför blev jag positivt överraskad av att det är ett av dina nyårs mål samt att du hade ett flygfritt Q4. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Heja dig Michaela! Kram

 13. Heja dig Michaela, tycker mycket om dig och din blogg och blir glad att se att du tänker på konsekvenser av livsstil, något vi alla ska göra! Flyg och kostval är viktiga pusselbitar, då transport och matproduktion står för en stor andel av utsläpp. Jag undrar om du har någon tanke kring en medveten konsumtion av kläder? Menar då inte bara medveten som i att kläderna tillverkats ”hållbart” eller av organiskt material, utan det som faktiskt gör mest skillnad; att överhuvudtaget konsumera Mindre. Har du någon tanke om det? Du brukar ha kloka tankar om saker!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi