Frågor med Forni

Ett nyårslöfte – att laga mer mat och matlådor. Undrar om man får ta del av lasagne- recept?

HÄR HAR DU GULLIS!

Hej forni!
Minns att du skrev ett inlägg om hudterapeut Lena. Har du varit där någon mer gång hos Lena? Utvärdering av allt? ☺️

Hej fina!

Jag var hos Lena på Lyko Concept Skin i december, sex månader efter att jag var där förra gången. Vi gjorde en syrabehandling, portömning och en micro needling. Efteråt fjällade jag en del och huden stramade, men en vecka efter behandlingen var det som en ny hy! Det är helt otroligt. Det kostar ju en del att gå till Lena men jag tycker ändå att det är värt det eftersom jag känner mig mycket tryggare i min hy efter att jag varit där. Det är skönare att gå osminkad och jag känner mig fräsch liksom. Du kan läsa mer här om du är nyfiken!

Hej Mickis 😊 Jag har en liten fundering och undrar hur du tänker i din roll som ledare och chef. Du driver ju eget företag och har nu möjlighet att ha ett team anställt som arbetar med och åt dig. Det måste vara en dröm även om drömmen, mig veterligen, inte från början var att bli chef(?). Vore väldigt intressant att få läsa dina tankar om det i ett inlägg, vad har du lärt dig, har du något tips till hur jag kan bli en bra ledare utan att ha den där typiska ”ledar-approachen” inom sig?
Sen vill jag också credda dig för att du är så cool och modig som vågat satsa på din dröm och tror på dig själv, det inspirerar mig väldigt mycket! All lycka till dig och ditt fantastiska team – jag ser framemot att följa Forni under 2019💫

Hej kära du!

Det stämmer, drömmen var inte att vara chef från början. En av mina förra chefer som verkligen trodde på mig och befordrade mig tidigt sa att jag hade en naturlig fallenhet för personalansvar och att leda människor. Det gav mig självförtroendet att göra det, men sen blev jag lite bränd genom åren och insåg att man måste ha en hel del skinn på näsan för att vara chef. För chefen är den som är föräldern ofta – den som tvingas vara hård och ta tuffa beslut vilket kan leda till att anställda reagerar, naturligt, med att prata illa om dig eller utesluta dig. Detta gjorde mig väldigt skeptisk till att fortsätta med chefsansvar och under en tid hade jag inget alls. När jag ville att mitt eget bolag skulle växa insåg jag dock att jag behövde ta på mig chefsrollen igen och inför dessa två nya rekryteringar funderade jag mycket på vilken sorts chef jag ville vara.

I slutändan kom jag fram till att jag ville vara mig själv, men med de egenskaper som behövs som chef och ledare. Jag är väldigt personlig och delar med mig av supermycket – det är oundvikligt i och med vilken typ av chef jag är (driver blogg!) men det handlar också om att jag trivs med det. Sedan tror jag på att lita på mitt team, ge dem mycket ansvar, egentid och låta dem utvecklas. Ibland kräver jobbet att man tar konfrontationer eller säger till om mindre roliga saker, och det älskar i alla fall inte jag, men jag gör det med vetskap om att det är så vi växer som team.

Jag tror det viktigaste för mig är att lita på min förmåga som ledare samt att se mitt team på samma nivå. Det finns saker som de lär mig och saker som jag lär dem. Tillsammans växer vi och jag tror på den här typen av företagande för framtiden. Att man mest är sin egen chef liksom.

Tusen tack för dina fina ord – vilken pepp! FORNI har faktiskt gått riktigt bra sen lanseringen, men det hade jag någonstans på känn.

PUSS!

Hej! Vilka cafén i Sthlm tycker du är bäst att sitta och jobba på? Önskar lite förslag. Kramar!

Hej finis!

Mina favoriter är Diplomat, Broms, Snickarbacken 7, Kavalleriet, Il café, Mahalo och Pascal.

Älskar er tavla med Stockholmsmotiv! Var hittar man den? 🙂

Tack! Den beställde vi på Desenio. Puss!

Hej! Blev dumpad från ingenstans för 3 veckor sedan efter vad jag trodde ett perfekt år med mannen i mitt liv. Behöver tips hur fan man går vidare, hur överlever man dagarna osv…?!💔 Jag får inte i mig något att äta och det där ständiga hugget i bröstet. Han har totalt stängt mig ute och visar hur han träffar någon ny på sociala medier. Jag har nu raderat han men hur gör jag för att ta mig upp på morgonen? Behöver akut hjälp!

Hej fina!

Lyssna på alla våra poddavsnitt!!! Vi pratar regelbundet om att bli dumpad, hur man tar sig vidare, hur man hittar kraften osv. Här hittar du alla våra avsnitt och avsnitt ett eller två handlar om just olycklig kärlek – även om vi som sagt nämner det i var och varannan podd därefter.

Här kommer tre akuta tips dock:
1. Radera samtliga sociala medie-appar i en vecka. GÖR DET! Om en vecka är du välkommen tillbaka.
2. Boka in en kompisaktivitet om dagen. GÖR DET! Så att du har någon att prata av dig med eller ha kul med varje dag.
3. Ställ inte in NÅGONTING. Sjukanmäl dig inte från jobbet, skit inte i den där festen eller middagen hos dina föräldrar. Att leva på är att lura hjärnan lite till att allt är som vanligt, vilket man behöver vid akut hjärtesorg.

PUSS!

Till FMF (Frågor med Forni); var kommer din fina klänning ifrån som du hade på nyår?😍

Den är från H&M! PUSS!

 1. Såå många gånger jag lyssnat på din och Dashas “att gå vidare” avsnitt i er gamla podd när jag blivit dumpad av killar. Den har verkligen hjälpt mig så tips!!

 2. Hej!

  Har en fråga till frågor med Forni. 🙂
  Jag och min pojkvän ska på en weekend i Stockholm i februari för att fira att vi har varit tillsammans i ett år. <3 Har du några tips på lunch och middagsrestauranger som vi kan besöka?

  Kram
  Tilda

 3. Hej,
  Tips till dig som blivit dumpad! (ser att även Hanna tipsat om detta).
  Jag blev dumpad för cirka 1 månad sedan av vad jag trodde var mannen i mitt liv. Jag har börjat lyssna om på Forni och Dashas podcast för där finns många avsnitt som kan hjälpa en att ta sig igenom dagarna såsom avsnittet “Dumpad” och “Livet som singel”. Särskilt när man ensam är det så skönt att ha något att lyssna på! Hoppas du mår bättre snart <3

  https://play.acast.com/s/michaelaforniochdashagirine

 4. Hej! Vill börja med att tacka för er underbara podd. Herregud vad den har hjälpt mig mycket när mitt hjärta varit krossat. Och er bok På andra sidan natten är ju helt fantastik.
  Nu till min fråga, det är så att jag skriver en hel del själv. Det är ju liksom den bästa terapin som finns. Min telefon är full av anteckningar med små texter som jag nu känner att jag skulle vilja dela med mig av dock anonymt. Har du någon ide om hur man kan göra det? Jag tänkte typ pinterest men finns det någon app där man kan “skapa” bilder? Alltså tänker en vit bakgrund och sen bara svart text på?

  Tusen tack igen för att du och Hamilton gör det ni gör <3

 5. Hej igen Forni!
  Känner att jag absolut måste ställa en fråga om kärlek då du är kärleksgudinnan!

  Jag har sedan ett flertal år varit intresserad av en på mitt jobb. Han har flirtat lite oskyldigt med mig men ändå börjat komma med rappa repliker som egentligen kanske inte betyder något. Hur vet jag om han flirtar och är intresserad av mig? Varenda gång våra blickar möts känns det som att tiden står stilla. Ibland kan jag se att han tittar på mig från andra sidan och han är inte rädd för att hålla ögonkontakt. Men mer än så blir det aldrig. Bör tilläggas att vi båda är av den blyga. Hur kan vi ta det till nästa steg och framförallt HUR vet jag om han är intresserad?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi