Nyårsfirandet på landet

I söndags åkte vi som sagt till Linn och MattiasVärmdö för att fira nyår hos dem. Det var jag, D, Linn, Mattias, Petra och Markus!

Vi hade delat upp oss i olika matlag med olika uppgifter. Tjejerna hade hand om söndagsmiddagen och den stod Petra för – asiatiska burgare med sojarostad potatis, mangosalsa, rostad broccoli, aioli, picklad rödlök och massa andra smarriga grejer. MYCKET goda burgare som försatte samtliga i matkoma. Så efter middagen blev det film och godis i soffan för hela gänget.

Vi var uppe till närmre 02 för att se klart filmen så jag, D och Linn blev frukostlaget som satte igång vid halv tio. Frukostlaget blir ju alltid den som vaknar först, vanligtvis jag och Linn medan Markus och Mattias brukar vakna vid lunch haha! Älskar kompisfrukostar för övrigt.

Efteråt gick alla fem tjejer (Puck och Charlie också 🙂 på en frisk fem kilometers pw. När vi kom in igen var kinderna rosiga, nästan som när man är i fjällen. Jag hittade mitt DRÖMlantställe som jag inte har kunnat släppa sen dess. Ska bara tjäna lite mer pengar först haha.

Sen åt vi korv med bröd till lunch, kollade på dokumentärer och lekte med Puck resten av dagen.

Vips! Så blev det kväll och landet förvandlades till tjusig middagslokal. Petra hade dukat superfint medan D och Linn stått för ballonger och pynt.

Jag var klädd i en ny klänning från H&M som är perfekt för den här typen av hemmatillställningar – galet skön men ändå uppklädd!

Medan tjejerna drack champagne i soffan var det dags för killarna att börja förbereda förrätten.

Och när allt var redo satte vi oss till bords.

Killar <3

Klassisk toast skagen till förrätt!

Och en helt ljuvlig oxfilé med gratäng, tre olika såser och haricots verts till varmrätt.

Sedan var det dags att gå laget runt med årssammanfattning och önskningar för det kommande året. Den här lilla enkla leken tog närmre fyra timmar för det här gänget och slutade med att hälften grät och hälften bråkade haha. Det märks när vänner bli familj, för det sker en skiftning: filter försvinner. Man håller inte tillbaka, man är helt och fullt sig själv med allt vad det innebär. Det finns något befriande med att kunna vara helt sig själv även om det såklart även bidrar till att de artiga fasaderna stundtals raseras.

Det roligaste var ändå när Petra och Markus var ute med Puck och Mattias bestämmer sig för att låtsas vara D och hålla ett tal till mig. Så kommer Petra in efter några minuter och hör Mattias säga typ “Michaela, du är den vackraste människa som har gått på den här jorden. Jag älskar dig på ett sätt som du aldrig kommer kunna förstå.” varpå hon ställer sig i chock vid bordet och skriker “NÄÄÄ vad fan händer!”.

Hon lugnade sig när vi förklarade att han låtsades vara D haha.

Helt plötsligt var tolvslaget över, middagen uppäten och talen i full gång. Till efterrätt gjorde jag gino som vi åt vid 01 och när ögonen knappt gick att hålla uppe längre kröp jag i säng.

På nyårsdagen vaknade jag upp med den här vackra utsikten.

Linn hade skrivit personliga brev till oss och lagt fram en liten skål med bra att ha-saker för helgen: resorb, öronproppar, sovmask. GULLE!!!

Till frukost serverades amerikanska pannkakor med färska bär och efteråt tog vi oss ut på ännu en frisk promenad. Att gå en långpromenad den första januari är obligatoriskt! Så jäkla härligt!

Sen lagade jag och D en riktigt maffig lasagne till det bakfulla gänget som vi åt medan solen gick ner. Hela lunchen körde vi pest eller kolera och alla var sådär sköra som man bara är efter en festlig kväll. Eftersom kvällen innan var ganska livlig och händelserik, var det skönt att avsluta helgen med en riktigt mysig stund tillsammans innan jag och D åkte hem till mina föräldrar för att fika och kramas.

Förresten, ni är galet många som frågar efter mitt lasagnerecept. HÄR HITTAR NI DET!!! Receptet är några år gammalt så jag brukar t.ex. skippa ketchup och socker i köttfärssåsen och istället köra honung och sen är det fritt att krydda loss med det som finns hemma. Toppa gärna med ett generöst lager parmesan utöver den rivna osten!

  1. Ser helt underbart ut!!! Amerikanska pannkakorna ser väldigt goda ut! Kan inte du dela med dig receptet pls?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi