Helg och recept på Amandas kycklingrätt

Hur är er helg so far? Jag tycker det känns så konstigt med helg för i mitt huvud är helgen när nyårsafton kommer! Igår firade vi i alla fall fredag med att gå över till våra grannar, Carl och Sofia, på middag. Det blev pasta, vin och fem timmars snack.

Det är så märkligt hur man kan snacka bort fem timmar utan problem en kväll, men om någon hade föreslagit att vi skulle ses typ kl 09-14 hade det känts som en EVIGHET. På kvällarna är det som att tiden står still på ett annat sätt. Det är liksom värt att snacka bort några timmar.

De har i alla fall börjat kolla på hus så vi får passa på att maximera nyttjandet av grannskapet innan de lämnar oss. Som tur är har vi massa andra vänner i samma område, men inte så många vänner med hus, så det blir trevligt när sommaren kommer och man kan åka dit på helgerna för grillning (sånt man saknar med att bo i lägenhet).

Idag har vi gått på stan och ätit lunch hos D’s föräldrar, ikväll ska jag faktiskt städa undan julen och förbereda inför nyårsfirandet. Jag gillar att börja nya året med en fräsch start och efter en månad har julen gjort sitt här hemma.

Det var MÅNGA som frågade om receptet på Amandas kycklingrätt från förra helgen så vem är jag att inte bjuda på den, jag höftade lite med allt eftersom jag inte hade exakt recept men det blev superbra. Here it comes!

Ingredienser (för fyra personer)
800g kycklingfilé
Soja
Sweet Chili
Tabasco eller annat med hetta
1 burk creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
Parmaskinka (ca 100g)
Soltorkade tomater (ca en halv burk)
Basilika (ca en halv kruka)
Parmesan (ca 1 dl)
Potatis
Salt och peppar
Sidosallad: En påse bladspenat, en påse ruccola, en halv rödlök, tomater och avokado

Gör såhär:

  • Skär kycklingen i strimlor och lägg i en marinad på soja, sweet chili, tabasco, salt och peppar. Låt stå en halvtimme i kylen.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och lägg på en plåt. Toppa med olivolja, salt & peppar.
  • In med potatisen i ugnen och samtidigt så lägger du in kycklingen i en ungsform
  • Medan de står i ugnen kokar du upp creme fraiche, matlagningsgrädde, soja, salt & peppar i en liten kastrull
  • Efter ca 15-20 minuter tar du ut kycklingen ur ugnen och toppar med parmaskinka, soltorkade tomater och sedan häller du såsen över. Toppa med ett generöst lager parmesan.
  • In i ugnen med kycklingen igen i 15-20 minuter, håll koll på både den och potatisen så inget bränns vid. Under tiden kan du slänga ihop din sidosallad!
  • Toppa rätten med din basilika när den är klar och sedan är det bara att hugga in! Mums!
  1. Hej forni! Har en fråga gällande liten byst. Jag har gått ner mycket i vikt och fått liten byst vilket jag har svårt att förlika mig med. Hur väljer man rätt kläder? Är liten byst något du funderar på? Hoppas inte den här kommentaren trampar någon på tårna för det är verkligen inte meningen i så fall! Tycker det är jättefint med liten byst på andra, har bara svårt att acceptera det på mig själv då det är så ovant.

  2. Jag har lagat denna rätt efter att Amanda delade det på sin blogg när hon bloggade. Hon skrev att det ar Creme fraiche med smak av Tomat och basilika så det har jag haft. Säkert lika gott med vanlig också men tänkte om du bara glömt skriva det 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi