Jul & Nyårsdukning med Hemtex

Samarbete med Hemtex

Välkomna till min jul & nyårsdukning tillsammans med Hemtex!

Först ut är min enkla men tjusiga juldukning. På julen vill jag gärna få in små inslag av juligt och rött – men utan att det ska ta över hela hemmet. Dessutom vill jag inte lägga för mycket pengar på inredning som bara går att ha en månad om året. Därför satsar jag på guld och vitt, färger som kan få följa med mig genom hela året. Men så toppar jag allt med detaljer i rött som skapar den rätta stämningen!

Underlägget hittar du HÄR
Uppläggningsfatet hittar du HÄR
Servetten med guldkant hittar du HÄR

Att dekorera med pepparkakor och julkvistar är perfekt för stämningen och så satsar jag på en lite mer klassisk dukning i övrigt. De här faten är otroligt fina – antingen att duka med åt hela sällskapet eller som uppläggningsfat för t.ex. ostar, charkisar eller julgodiset.

Salladsskål HÄR
Salladsbestick HÄR
Dekorationskotte i guld HÄR

Den här salladsskålen fick jag faktiskt i present tidigare i höst och det är min nya favoritskål. Så tjusig på julbordet för t.ex. grönkålssalladen! Kotten blir en liten men enkel detalj på bordet, gärna tillsammans med något hemmasnickrat som i det här fallet små paket under granen!

Adventsljusstake HÄR
Stearinljus HÄR

Adventsljusstaken är väl ett måste i alla hem såhär års? Satsa på lite lyxigare festljus till för den ultimata varma känslan på bordet!

Muggar HÄR
Bricka med julmönster HÄR

Glögg eller kaffe på maten serveras bäst i dessa muggar. Jag kommer behålla mina även efter jul då de är i den perfekta storleken för kaffe tycker jag. Att ställa upp fikat på en fin bricka gör hela uppläggningen mycket mysigare!

Små supergulliga dekorationstomtar HÄR

Och vad är väl en jul utan små söta tomtar?

Hoppas att ni hittade något ni gillade till er egna, unika juldukning! Mitt tips är att satsa på guld och vitt som bas för att sedan skapa julkänsla med mindre dekorationer i rött. Tomtar, pepparkakor och kvistar skapar enkelt rätt stämning.

Nu går vi vidare mot årets festligaste kväll – Nyårsafton!

Liten kanna (tyvärr slut! Hittade en liknande HÄR)
Vattenkaraff HÄR (nu på halva priset!)
Saltskål HÄR
Ljuslykta HÄR
Dekorationsägg HÄR

En nyårsdukning kräver mer glitter, det är ju sen gammalt. Att satsa på silver och glittriga detaljer är det bästa på nyårsafton! Eftersom jag gillar den mer avskalade stilen så håller jag nyårsdukningen stilfull.

Vas HÄR

Den här vasen är en av mina favoriter från min Hemtex-beställning, jag har letat länge efter en ny mindre vas som man kan bygga ett litet blomsterarrangemang i och denna är perfekt! Stora vaser är inte ultimat på matbordet men den här storleken kan få stå tjusigt i mitten av bordet, hela kvällen, utan att ta för mycket plats. Älskar den!

Jag är en sån som är sådär lagom intresserad av blommor. Jag ÄLSKAR att ha fina blommor hemma, men har för dåligt tålamod för att sätta ihop olika arrangemang. Sen tycker jag ofta att om jag går till en riktigt bra florist så gör de jobbet bättre själva! Men inför nyår lägger jag gärna en extra kvart på bordsblommorna. Den lilla detaljen med discokulan i vasen älskar jag – perfekt sätt för att piffa upp dukningen.

Servetter HÄR
Lampa i silver HÄR
Underlägg i vitt med en ton i silver HÄR

Tygservetter är ett måste vid festligare tillfällen. På nyårsafton känns det härligast med några i en mörkare färg eftersom det lätt kladdas en del på denna festliga afton. Hummer-rester och rödvinsspill syns inte på dessa mörkgråa servetter 😉 Man får inte vara dum hehe…

Ljuvlig alpackapläd i beige HÄR

Hoppas det här inlägget gjorde att ni fyllde på inspirationskontot riktigt ordentligt inför era kommande festligheter! Man får heller inte glömma att dessa vaser, fat och dukningsarrangemang är perfekta julklappar. På Hemtex kan man verkligen hitta något för alla!

Hur firar ni nyårsafton i år? Vi kommer att fira ute på Linn och Mattias landställe! Och har bestämt oss för att klä upp oss ordentligt, dekorera med extra allt och laga riktigt, riktigt bra mat. Vi kommer att dela upp oss i olika team där alla får olika ansvarsområden – tips för att underlätta planeringen av kvällen! Själv tar jag med mig en stor låda med dekorationer från Hemtex: servetterna följer absolut med, för att inte tala om faten och vasen och den vackra salladsskålen…

Gott nytt (snart) år mina hjärtan!

  1. Siden innredning, borddukning etc. ikke er det jeg er mest interessert så jeg umiddelbart kjolen din! Den ser fantastisk ut, hvor er den fra?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi