Frågor & svar: Michaelas Hårskola

God morgon finisar!

Jag tänkte att vi startar dagen med frågor & svar kring min hårskola som kom upp för ett par veckor sedan. Jag har faktiskt glömt att posta svaren. Svaren kommer alltså från hårexperterna på Maria Nila som jag gjorde förra inlägget med. Jag älskar att ni är så många som vill lära er mer! Och ska absolut få in mer lärande i mina inlägg, inte bara inspiration.

Puss!

Hej, ska man ha balsam enbart på längderna eller hela håret dvs hårbotten?

Du kan applicera balsam i hela håret, det vill säga både i längderna och i botten, så
länge du noggrant sköljer i botten. Att ordentligt få ur balsamet ur hårbotten kan
vara svårt och därför rekommenderar vi att applicera balsam noga i längderna,
parti för parti, och sedan dra över botten precis innan du sköljer ur. Det är helt okej
att hoppa över botten helt och hållet om du känner att det är tufft att skölja ut.

Jag undrar hur väl man ska tvätta ur respektive produkt? Schampo tvättar jag alltid ur så gott jag kan, men upplever att effekten av mask och balsam avtar om man tvättar ur dem riktigt ordentligt, och håret bara blir riktigt risigt igen. Men balansen är svår för tvättar jag ur för ”slarvigt” och låter lite produkt bli kvar så blir håret bara ”smutsigt” av produkten, som att en hinna ligger kvar (vilket det ju gör!) och inte alls snyggt och ”flowigt”.

Du gör rätt! Schampo ska noga tvättas ut medan balsam och inpackning drar fördel av en mindre noggrann urtvättning. Prova dig fram och undvik applicering i botten om du upplever det svårt att tvätta ur. Har du långt, tjockt hår är det viktigt att du
masserar ut parti per parti även i längderna men inte för hårt. Om du provar dig fram kommer du kunna skilja på ditt hår i duschen medans det är blött om du har sköljt för mycket – eller för lite! Ett riktmärke är att håret inte ska kännas strävt i
duschen efter du sköljt ur balsamet.

Vilka produkter rekommenderar ni om man som jag har fina hårstrån med då håret blir
fett på en dag?

Vi skulle rekommendera serien Pure Volume för shampo, balsam och inpackning. När det kommer till stylingprodukter skulle vi också rekommendera Invisidry
torrschampo för att ta bort de dagliga naturliga oljorna. Invisidry är ett mycket lättare torrschampo än många andra vilket gör att håret inte blir lika strävt eller vitt vid användningen.
Hoppas det hjälper dig!

Jag har verkligen fett hår! Vilken serie skulle ni rekommendera för det?

Försök att inte tvätta håret varje dag då det ökar din naturliga oljeproduktion och försök att borsta håret regelbundet för att fördela oljan i håret. I produktväg skulle vi rekommendera att gå loss på våra torrschampon. Invisydry är perfekt att applicera
löpande under dagen. Det är ett lätt torrschampo som tar bort oljorna utan att påverka hårets naturliga struktur. När det kommer till schampo och balsam rekommenderar vi serien Pure Volume och undvik att applicera balsam och inpackning i hårbotten.
Lycka till med användningen!

Om man inte har mycket produkter i håret (lite vax och någon gång spray), räcker det med schampo en gång då? Jag brukar använda det två gånger men har rätt så torrt hår så hoppar gärna över en gång. Andra tips för torrt hår? Sova med inpackning?

Ja, om du känner att det fungerar för dig så går det självklart bra. Poängen med att man ska tvätta två gånger är att den första tvätten tar bort rester från andra produkter eller andra avlagringar som lagt sig på håret medan den andra tvätten tvättar rent håret på djupet. Men utsätter man inte sitt hår för mycket påfrestningar eller produkter så kan det räcka med en tvätt. När det kommer till balsamet så var noga med att applicera det över hela håret, parti för parti. Låt sitta någon minut extra. När håret upplevs torrt är oftast inte hårets fjällskikt helt förslutet, vilket är balsamets roll att sluta. För att ytterligare hjälpa till att försluta fjällskiktet kan man föna håret i hårets riktning, det vill säga upp och ned.

  1. Men åh vilket bra inlägg!! Jag brukar köra på Kerastase och Redken, jag gillar de men just nu har jag inte kunnat få bra resultat. Det känns som att jag har torr hårbotten, kliar som attans som om jag hade löss men jag har kollat 4 ggr och inget. Maken har samma krux, det kliar och kliar. Fattar inte. Kanske ska testa Maria Nila produkterna. <3

    1. Ja men våga testa Maria Nila! De är riktigt skonsamma för håret. En varning är dock att det tar ett par veckor för håret att vänja sig med ett veganskt schampo så ge det en månad! Och testa deras ”Repair-serie”, den tror jag skulle passa. Stor kram!

  2. Hej Michaela!
    Det här hör inte till inlägget, men… det går inte att söka på din blogg? Och klickar jag på ett år under Archive, ex 2011, så kan jag inte läsa under specifika månader. Ska det vara så? Svårt att söka efter äldre inlägg man vill läsa.

  3. Jag fick inget svar på frågan om toning för håret! 🙁 De säljer ju någon typ av toning så hade uppskattat att få veta om den skulle passa för mig! 🙁

  4. Det kanske är för sent att ställa frågor nu men jag gör ändå ett försök. Jag har långt, tjockt lockigt hår som tyvärr känns väldigt torrt och frissigt + torr hårbotten (mjäll?). Det känns som om jag behöver en halv flaska balsam för att det inte ska vara helt omöjligt att reda ut. Finns det någon serie som skulle kunna passa mig? Har letat i hela mitt vuxna liv.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi