Olikheter i era relationer!

I förra veckan gjorde jag ett inlägg som handlade om olikheterna mellan mig och D. Det blev så lyckat och RAMLADE in roliga historier från er om era olikheter med era partners. Skrattade högt åt en hel del. Plus en bra påminnelse om att olikheter inte alltid behöver vara så irriterande, ibland kan man skratta åt dem 🙂

Så jag satte ihop ett inlägg med ett gäng olika historier från er! Varsågoda, här kommer ett riktigt härligt inlägg som fick i alla fall mig att le stort.

♥!

Åh älskar inlägget! Haha jag och min sambo har såå många olikheter med. Min kille gör för det första 100 gånger snabbare än mig (främst äter). Han vill alltid stanna ute tills klubben stänger om vi är ute tillsammans och har inte morgondagen i åtanke medans jag helst vill hem 01/02 för att fånga dagen efter. Han är inte lika kräsen gällande matställen utan kan äta vartsom medan jag går efter hur mysig restaurangen etc är 😄 han är en riktig tidsoptimist och jag tvärtom. Men vi har varit tillsammans i snart 6 år så det är nog bra med olikheter med 😉 Kram fina du!

Åh roligt inlägg! Känner igen mig många – bland annat de här med att handla.

Jag gillar att diska direkt efter maten så att man bara kan ta det lungt resten av kvällen – min pojkvän gillar gärna ligga och softa en väääldigt lång stund innan han tar tag i det.

Ah vad jag skrattade nar jag laste det har inlagget! 🙂 Jag och min man ar sa olika man kan bli! Jag ar spontan, han maste fa tanka efter. Jag ar for det mesta valdigt positiv, han kan hitta fel i precis allt. Han vill garna chilla framfor tvn nar han kommer hem fran jobbet da han ar pa fotterna hela dagen och pratar med kunden. Jag babblar 100km/timmen minuten jag kommer hem och vill prata om allt mellan himmel och jord haha! Han alskar kott, jag ar vegan. Han ar morgontrott, jag ar morgonpigg. Han kan slappa ett brak pa tva minuter, jag gar runt och vrider och vander och surar i en timme efterat. MEN, trots allt det har, sa ar vi varldens team och har ett underbart aktenskap! 🙂 Kram

Så rolig idé!! ❤️❤️❤️ Känner igen mig mycket i det du skriver… jag och och min sambo har varit sambos i 6 år. Vi älskar att följa serier tillsammans. Jag vill se 1 avsnitt (somnar om jag kollar mer än 1 timme, omöjligt att hålla mig vaken!) medan min sambo vill se 3,4 avsnitt varje kväll. Slutar alltid med att han får kolla själv och sedan berätta för mig vad som har hänt :)))

Jag är en tidsoptimist medan min man nästan alltid är i tid,
Jag är sparsam, han är mer av en ”slösare”.
Jag funderar igenom ett beslut flera gånger, han agerar före han tänker.
Jag är otroligt lugn och stressar aldrig, han har lätt för att stressa upp sig och tar det nästan aldrig lugnt.
Jag kan göra absolut ingenting en hel dag, min man kan inte sitta stilla i mer än 20 minuter.
Jag har otroligt bra tålamod och blir nästan aldrig arg, min man har knappt tålamod och har lätt till att bli irriterad när saker inte går som de ska.
Min man ser lösningar och det positiva i allt, jag har lätt för att fokusera på problemet istället för på lösningen.
Vi är olika på många sett men har absolut mer likheter än olikheter. Vi har 5 fina barn tillsammans och trivs efter 25 år superbra tillsammans.

Han är spontan och tar saker på volley medan jag är ett kontrollfreak som helst vill ha allting planerat in i minsta detalj. Han skulle kunna äta tre stekta ägg till middag en lördag och det skulle jag inte ens göra en måndag morgon. För honom är en dag en dag, men för mig är et viktigt att göra skillnad på vardag och helg. Han tycker inte musik är någonting man behöver ha jämt – jag förstår inte alls vad han menar. Jag lyssnar a l l t i d på musik. Å andra sidan är han en riktig film-och serienörd medan jag har rätt dålig koll på den fronten.

”På många sätt är vi lika, men vi skiljer oss också från varandra en del och det är där i jag tror att vår styrka ligger: jag låter dig vara du och du låter mig vara jag – men det är alltid vi tillsammans.” skrev jag en gång till honom och det står jag fast vid än i dag.

Min kille äter typ upp godispåsen innan vi ens kommer hem – Jag väntar och gör det mysigt och sätter mig och njuter av godiset..

1. Han gör allting sjukt långsamt, allt från att göra sig i ordning till att laga mat medan jag är snabb och gillar när det går undan.
2. Han tänker igenom beslut, analyserar etc. innan beslut ska tas och jag är mer som du, ”NU KÖR VI”!
3. Han rullar ihop laddare, viker i ordning saker etc medan jag bara slänger det i en hög
4. Jag vill gärna planera typ allt medan han föredrar att ta en sak i taget
5. Han är mer lugn och jag är som ett yrväder

MEN jag tror på olikheter och det är så kul att läsa sådana här listor, haha!

1. Han vänder upp och ner på köket när han lagar mat, sparar allt städ tills han är klar.
Jag städar och torkar under processens gång så det aldrig blir för ”grisigt” 😉

2. Han har alla skärmar, så som mobil och dator, på typ lägsta belysning.
Jag har dem nästan på max – uppstår en millisekund av irritation när vi vill visa varandra något från våra skärmar. Jag kan inte se något från hans och han blir bländad av mina he he

3. Han kan duscha på 2 minuter.
Min snabbaste dusch är aldrig kortare än 15 min.

4. Han vill ha all mat och varm dryck riktigt, riktigt het, så att det bränns i munnen.
Jag föredrar att mat och dryck är rumstempererat, nästan svalt.

Jag älskar lyxiga luncher på helgen, han tycker en korv räcker. Jag är på flygplatsen när dom ropar upp mitt namn, han är där flera timmar innan. Han är spara, jag är slösa. Jag kör, han vill tänka. Jag oroar mig för allt när det gäller relationer, han tänker inte så mycket. Det som kanske har varit det svåraste har varit vårt synsätt på pengar men det har vi pratat om och har kompromissat 🙂

Jag gillar ordning och reda (utan att vara superpedant), han slänger sina kläder på golvet. Jag bryr mig om att ha det mysigt hemma och har en halv djungel av växter, han är nöjd med att det är praktiskt och har en torkad stackars växt som varit död i flera år. Han har 2 par jeans och tröjor/skjortor för en vecka – sen måste han tvätta, jag har två stora garderober (inte bra). Man får dra ur honom om han är orolig för något, trots att det syns så väl på honom, jag är som en öppen bok. Han är trygg som en gammal ek, jag är som en nyfödd liten björk som vajar när det blåser. Han gillar att äta apelsin i skurna klyftor, jag gillar att skala dem.;) Trots det är vi otroligt kompatibla och bråkar aldrig. Vi har samma värderingar och önskningar om hur livet ska vara. Han är tveklöst det bästa som någonsin hänt mig.<3

Hahaha, denna känner jag igen mig i så otroligt mycket! Jag och min sambo är väldigt lika inom många områden, men några saker som vi skiljer oss inom är:
– När vi tittar på en sorglig film ihop (exempelvis The Notebook) så går jag liksom in i karaktärernas känslor, jag ÄR helt plötsligt Allie och går igenom allt hon går igenom. Herregud, jag gråter floder och måste typ återhämta mig efter filmen. Min sambo tittar på den, tänker ”jaha, bra film” och sneglar mot mig som ligger i fosterställning på andra sidan.
– Jag älskar att äta middag i sängen framför en film. Den dagen jag hittar min kille i sängen med mat – då har det hänt något sjukt. Det skulle aldrig falla honom in.
– Jag ligger ofta i sängen och tänker mycket innan jag somnar; börjar ofta med ”Hur var den här dagen” till ”men herregud vad ska jag göra med mitt liv?!?!?!”. Min kille: ”Godnatt” – somnar.
<3

  1. Hej Michaela! Så himla fina inlägg, skrattade just högt på tåget :)) är inne på bloggen flera gånger om dagen och läser, men det är en liten sak som stör mig hehe. Ofta när jag läser så lyssnar jag på musik samtidigt och varje gång jag går in på bloggen så bryts musiken av någon anledning…. ett miniproblem, jag vet, men jag blir så irriterad haha. Tror det har att göra med reklamen? Är det något ni kan kika på? Kram <3

  2. Jag är ett stort fan av dig Michaela, läst dina böcker, lyssnat på din och Dashas pod och nu din och Hamiltons. Tycker att du ofta har en vettig approach till livet i allmänhet. Jag har ett litet önskemål gällande tema i din och Hamiltons podd, jag skulle tycka att det vore superintressant om ni kunde prata om hållbarhet i podden, då jag upplever detta vara ett ämne som väldigt många “influencers” duckar för. Kanske vad ni tycker om cirkulär ekonomi, kvalitet på produkter, och möjligen en framtidsspaning om hur ni tror att ni eller företag kan bidra till en mer hållbar värld.

  3. Alltså Michaela, så himla härligt inlägg ❤️ Älskar det! Olikheterna mellan mig och min sambo gick helt plötsligt att garva åt. Fan jag känner mig normal 😂 Tack för att du är en ovanligt ärlig och genuin influenser i ett samhälle som ibland känns mer som ett stort jävla luftslott. 🌷

  4. Älskade precis som så många också detta, och varje gång du delar med dig av sådant. Det är så fint och vardagligt, gör mycket tror jag! Gos❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi