Bank Hotel, utekväll och frukost på Broms

Hej och välkomna till min fredag! 2ND Day och Creative Headz hade bjudit in till en riktigt mysig frukost. Vi fick håret stylat, smink och boostande frulle. Hade så trevligt och det var den perfekta starten på helgen.

På väg till kontoret smsade jag Emelie och frågade om hon hade några lunchplaner. När svaret var nej kontrade jag med ”Vinlunch?”.

Tröja från Hunky Dory!

Emelie tackade gladeligen ja och sen hade vi världens härligaste lunch. Det här är alltså min nya projektledare! Vi har jobbat ihop i tre veckor men det känns redan som världens mest naturliga grej att ha henne hos oss.

Jag åt fredagsschnitzeln och verkligen njöt av ett riktigt gott glas rött. Det var tydligen halvdag i fredags, något som vårt lilla företag hade missat, så efter lunchen gick vi tillbaka till kontoret och brände av några möten.

Jag hade så sjukt mycket jobb att få klart inför helgen och när klockan slog 20.00 kunde jag andas ut: två samarbeten var inskickade, inkorgen var nästintill tömd och boken var inskickad. Dags att fira!

Ostron och champagne = bästa sortens firande.

Jag hade bokat in fredagsmiddag med MarithBank Hotel. Vi satt i tre timmar och pratade om livet och sippade på varsitt glas. Det är mitt första middagsbesök på Bank och lokalen var verkligen tio poäng kvällstid. Jag gillar när man kan sitta och äta ifred men ändå befinna sig på en stimmig restaurang.

Efter middagen gick vi in i Linn, Johan och Sofia som vi teamade upp oss med för resten av kvällen. Tog en drink på Sophies och sen bort till FoU där vi stod i baren och pratade hela kvällen.

Som ni vet hade jag nämnt att jag verkligen behövde lite tid med vänner i helgen och herregud så härligt jag hade det. Jag älskar sådana här kvällar och när jag åkte hem hade jag ett stort leende på läpparna.

Vaknade med världens myshumör i lördags. Åt rostisar i sängen och kollade på Nyhetsmorgon. D är inte direkt personen som äter i sängen så jag passar på när det är sambofritt!!!

Efter frukost gick jag en lång promenad i det härliga vädret med Carro och Morris (hennes hund :). Vi pratade om livet och när vi var färdigpromenerade efter åtta km gick vi hem till deras lägenhet och spanade in renoveringen.

När jag kom hem åt jag en havreboll som jag hade köpt med mig.

När jag var liten såldes det havrebollar i kiosken där jag bodde, de stod i en stor glasburk vid kassan.

1 för 4kr
3 för 10kr

… stod det på en lapp som satt fasttejpad på glasburken och någon gång i månaden brukade vi gå dit och köpa tre stycken. Jag, pappa och Timmy eller jag, mamma och Timmy beroende på vilken förälder vi var där med för att handla kvällstidningen. Ibland hände det att pappa kom hem med en hel förpackning havrebollar, han brukade laga truckar på fabriken som tillverkade dem om jag inte minns fel. Kan ha varit så att han bara älskade havrebollar och brukade köpa hem dem.

Sen jobbade jag. Mitt hem ♥

På eftermiddagen kom D hem så resten av kvällen åt vi pizza, kramades och kollade på film. Men bara fram till 21.00 för då somnade jag i hans famn.

I söndags morse hade vi frukostdejt med Amanda, Shoan och ChloéBroms! Det är riktigt bra för mig att dom också älskar frukost för det här är första helgmorgonen jag är ute och äter frukost sen jag och D blev tillsammans typ, haha. Frukosthataren ♥ Det var så mysigt men framför allt – herregud så lång dagen blir när man är ute redan från frukosttid.

Familj.

Efter frukosten gick vi en promenad i det ljuvliga söndagsvädret och vid lunch gick vi hem till svärisarna på söndagskalkon. Magiskt gott.

Resten av söndagen rensade jag mina garderober (kommer en onlinebloppis snart!), jobbade och kollade på Wonder som jag har sett tidigare men det gjorde inget, för det är världens finaste film. Somnade på en tårdränkt kudde.

Puss <3

    1. Hej Mia!

      Theres jobbar inte kvar hos mig. Det är tre personer som är heltidsanställa i mitt bolag: Jag, Louise och Emelie. Daily Forni ligger under samma bolag.

      Kram!

  1. Gud vilken härlig helg du verkar ha haft!
    Jag undrar en grej som jag tänkt på någon gång förut också. Är det ”socialt accepterat” eller hur man nu ska uttrycka det att ta ett glas vin/bubbel t.ex på en fredagslunch och sen gå tillbaka till kontoret eller ha möten osv inom din bransch? Eller dricker ni alkoholfritt? OBS jag menar absolut inte att låta dömande eller så utan är bara nyfiken (vinlunchar låter ju som en dröm hallå), men är själv från en mindre stad så tänker att det kanske kan vara en småstad vs storstad-grej? Eller att det beror på vilken bransch man jobbar inom? Hoppas inte du tar detta på fel sätt, tack för världens mysigaste blogg! Blir alltid glad när jag kikar in här <3

    1. Hej Daniella!

      Haha såklart att jag inte tar det på fel sätt <3

      Det är ganska vanligt i mediebranschen att det finns alkohol med i bilden i flera jobbrelaterade sammanhang! Spelar ingen roll om man jobbar med influencers, reklam, tv, musik utan det är generellt för branschen.

      Enligt mina erfarenheter så är det flera branscher än vår där det är socialt accepterat med ett glas vin i samband med arbete. T.ex. om man jobbar som säljare eller i juristbranschen osv. Om du går in på Sturehof eller Riche en fredag lunch sitter massa personer och njuter av en god öl, ett gott glas vin eller champagne. Det är mycket representationsluncher och kundluncher där folk dricker det dom känner för, alkohol eller ej. Sen firas det väldigt mycket, senast på Riche i fredags satt ett gäng advokater som jag är bekant med vid bordet bredvid och firade en lyckad affär med en flaska champagne 🙂

      Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi