Frågor med Forni

Hej gulliga Michaela!

Hur har det gått med din botox i käkarna? Har själv haft problem i flera år och testat det mesta. Är nu desperat (du vet hur det är), men har förstått att det är viktigt att gå till någon som är specialist inom området. Kan du rekommendera läkaren som gjort det på dig?

Kram!

Hej fina!

Det har gått SÅ bra. Min förhoppning är att bara behöva fylla på ett par gånger till och att sen muskeln ska vänja sig vid att inte spänna sig hela tiden. Nu har jag en ny tid inbokad i november för att fylla på, det tog ungefär sex månader sen kände jag hur botoxen började gå ur och att det var dags för en påfyllning.

För er som vill läsa mer om min botox i käkarna mot spänningsvärk så kan ni göra det här.

Kram!

En fråga angående timplanen, jag själv älskar planering, struktur ordning och reda men att för mig sätta upp tider exakt så funkar aldrig! Funkar det för dig eller är det generella tider du sitter med det inom det klockslaget? I och för sig pluggar jag och då är det alltid svårt att veta hur lång tid det tar att läsa kapitlet på 28 sidor samtidigt som jag anteckningar till. Men känner ändå en stress att man inte hinner med allt.

Har du fler saker du gör om du blir klar med allt snabbare innan klockan 17 eller hur ser det ut då?
Kram och trevlig lördag <3

Det funkar ganska så bra, i mitt jobb vet jag ungefär hur lång tid saker tar men sedan har jag vissa saker som inte behöver vara klara just när jag planerar in att göra det. Så om jag har planerat in exempelvis ”Skriva utkast för mitt samarbete med NIVEA 15.00-16.00” och sen sitter jag där kl 16 utan att vara klar så gör inte det någonting, för ofta sitter jag med det innan min deadline. Så då gör jag klart på kvällen eller planerar in det till dagen efter!

Men annars håller jag mina tider, jag har extremt bra koll på hur lång tid saker tar för mig och klockar ganska mycket. Tricket är att inte vara en perfektionist som behöver gå igenom allt tusen gånger, utan att lita på det man gör och våga köra på. Då behöver inte saker ta onödigt lång tid! Min magkänsla är det bästa jag har.

Om jag blir klar snabbare brukar jag ta tiden och göra sånt som ligger i min ”Ej brådskande”-lista. Om jag känner mig klararbetad för dagen brukar jag bara gå hem, ta en kaffe eller läsa bloggar. Men som sagt – oftast håller jag mina tider 🙂

Pleasea please, vart kommer skjortan ifrån? Letar efter just en vit skjortamed två bröstfickor, hittar ingenting vettigt 🙁
Tack för en fin blogg!

Den är från Gant! Puss!

Hej!
Kan du inte göra ett inlägg med typ kläder man kan resa i? Bekvämt och snyggt som inte är jeans, haha. Gärna för långflyg!
Du har så tjusig stil tycker jag. Puss!

Hej gullis! Så bra idé, fixar det till någon av de kommande veckorna. Kram!

Boksignering för ”Jag är inte perfekt, tyvärr”!

Så taggad på eran bok! Om den är lika bra som eran podd kommer den bli succé. När kommer den ut??

Kram ❤️

Åh vad roligt! Jag hoppas det haha. Den kommer i början på december så det är bara att sätta upp den på önskelistan (eller ge bort den i julklapp till någon du tycker om). Vi kommer att ha två stycken boksigneringar i december i Stockholm för er som vill ha boken signerad till jul. Det blir en extra mysig julklapp 🙂

Hej Michaela!
Först och främst vill jag tacka dig för allt du gör. Dina texter, din blogg och din och Hamiltons podd. Allting är fantastiskt vackert och inspirerande samtidigt som det ibland kan sätta känslobanorna ur balans. Men det är rätt fint det med.

Kan du inte göra ett inlägg om hur man ska tänka när man står i begrepp att skriva sin första bok, och förmodligen sitt livs enda. Jag kommer troligtvis att få den chansen under nästa år, och jag kommer ångra mig resten av livet om jag inte tar den. Därför skulle det vara så intressant att läsa dina bästa tips när det kommer till författandet. Ska man fokusera mycket på sidantal? Ska man ha ett förlag innan man börjar, försöka sälja in den till förlag efteråt eller rent av marknadsföra och ge ut boken själv? Hur kommer man ur skrivkramp eller vilka knep tar du till när inspirationen inte är på topp?
Hoppas på att få läsa ett sådant inlägg eller om ni kanske rent av tar upp det i podden nu när er bok snart är klara. Håller tummarna.

Ta väl hand om dig och fortsätt inspirera som du gör.
Många kramar, Josefin

Hej fina du,

Gud vad spännande! Att skriva en bok är en otrolig resa. Varje gång jag skriver en så ångrar jag mig och tänker att ”det här blir den sista” men sedan kommer alltid glöden tillbaka – det finns inget som slår känslan av att komma in i ett skrivprojekt tycker jag.

Vi brukar prata om detta från och till i podden, men jag ska försöka avsätta en bit av något avsnitt nu innan vi släpper boken där vi kan prata mer om det – eftersom det är fler med författardrömmar där ute.

Mitt tips till dig just nu är dock detta: kör bara. Fundera inte så mycket på sidantal, förlag, marknadsföring och allt runt omkring. Utan lägg kärleken på din bokidé och sen skriver du loss. Börja med en synopsis för att få en lite klarare bild av vad du vill göra och sedan kör du. Tänk inte så mycket på om det funkar eller inte i det långa loppet utan skriv på och ta bort sen, under tiden när din bok växer fram. Läs mycket för att hålla inspirationen igång och tillåt dig att komma in i din skrivbubbla. Ge skrivandet tid och kärlek.

Samma tips gäller egentligen vad för projekt man än tar sig an, om man exempelvis vill starta eget eller utveckla en app eller bygga ett klädföretag: lägg krutet på genomförandet och inte på allt runtomkring. Jag ser ofta folk i min omgivning som ska starta olika företag, skriva böcker, göra tv-serier eller vad det nu är men som lägger mer tid på att skriva en affärsplan och fixa med powerpoint-presentationen än att faktiskt bygga idén.

Så! Börja skriv din bok och sedan, när den håller på att ta sig fram, då kan du börja titta på detaljerna runt omkring.

Stort lycka till med ditt skrivande – heja dig! PUSS!

  1. Hej, ditt kommande inlägg om kläder man kan resa i? Det vore fint om det i det inlägget kan stå långa resor överlag. Jag tänker att vi måste få bort stämpeln att flyg är normen – och sköna kläder behövs minst lika mycket på långa tåg-, buss- och bilresor. 🙂

  2. Hej Michaela,
    Jag såg en dokumentär igår på Netflix som heter ”The Minimalists”. Har du sett den? Vad tyckte du? Om inte, så rekommenderar jag alla att se den. Den är fantastisk och jag känner typ att jag omvärderade halva mitt liv. Dramatiskt, men sant. Haha.

    Massa kramar och tack för en fantastisk blogg <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi