Listan om goda saker

En liten snacks-lista som jag snodde från Egoina!

Det ultimata fredagsmyset: Vi brukar äta något gott, typ en pasta, tillsammans med ett gott glas rött till. Så det är nog det ultimata fredagsmyset. Vi har aldrig varit godis och Idol-paret utan godiset sparar jag hellre till lördagen. Jag är alltid så trött på fredagar och brukar somna efter middagen.

Min bästa godsak: Choklad – är och har alltid varit. Om jag ska vara specifik: marabou, nutella, chokladfondant, chokladbollar.

Jag fikar helst: Med en cappuccino och fabriques kardemummabulle. Det är mitt favvofika i hela världen!

”Vill du ha grädde till?”: Nej, är allergisk (buhu) och brukar sällan beställa saker som kräver grädde till.

Favoritglass: Tre Vänners veganska chokladglass med nötter, kolasås och havssalt. Den är helt sjukt god. Efter den kommer nutellaglass, citronsorbet och vaniljglass (till äppelpaj…).

Favoritströssel: Äter prick aldrig strössel? Tål ju inte vanlig glass så köper aldrig t.ex. mjukglass ute på sommaren. Men om jag måste välja så väljer jag nog… allt strössel!!! Man får inte vara kräsen!

Bakar helst: Äppelpaj för det är det enda jag kan baka, haha. Eller nej jag bakar tre saker: Kladdkaka, saffranskaka och paj.

Jag gillar inte: Skumgummi-godisar och polly. Sen är jag inte så värst förtjust i gräddiga bakelser, cheesecake eller tårtor.

Det här är underskattat: Grissini som man doppar direkt i nutellaburken, mmm jag har alltid grissini hemma så att man kan ta några och doppa i nutella när man kommer hem från jobbet.

Det här är överskattat: Tårta och stora bakverk, typ sånt som serveras på Espresso House. Vi har ett Espresso House i samma hus som vårt kontor och ibland går jag in för att köpa något gott men inser att det inte finns så mycket gott där? Blir avtänd av alla XL-storlekar haha.

Lösgodis jag helst plockar: Alla chokladsorter med papper, center, nappar, gelégrodor, sura saker, apelsinchoklad och lakritsfudge mm. Har fått höra att jag har sämst lösgodissmak i hela världen!

Så ofta äter jag godis: Just godis någon gång i veckan men något gott äter jag varje dag.

Om jag fick välja endast en efterrätt att äta resten av livet: Gino eller chokladfondant.

Chips eller popcorn: Eh chips alla dagar i veckan.

Godaste chipsen: 3 x lök, linschips i valfri smak och vinägerchips.

Bästa bakverket: Jag gillar lite torrare bakverk, typ bullar eller wienerbröd. Gillar inte gräddiga saker och har aldrig gjort, det växer i munnen på mig. Förutom en liten semla för den slinker alltid ner (eftersom den har så mycket bröd, älskar fan bröd).

Tre favorit-godsaker just nu: Äppelpaj, raw snickerskakor & varm croissant med nutella.

GODSAKER FOR LIFE!

  1. Ååå blir helt lykkelig av å lese om bakst og gode saker – takk for superhyggelig torsdagsinnlegg! Nå gledes det til helg 🥐🥖🥨🍰🎂🥧🍩🍫🍨

  2. Tänkte när jag läste om dina favvosorter på godis…hjääääkp vilken dålig godismak, å så stod det direkt efter hahaha roligt ju

    1. Hej gullis! Jag köper dem frysta i påse, brukar bara klicka hem någon. Picard har dock de godaste om du bor nära en Picard-butik!<3

  3. Jaaa en chokladälskare! Har träffat så många den senaste tiden som inte tycker om choklad(???):(:(:( Min godispåse ser typ likadan ut som din, haha och ja jag skäms när nån vill ha något ur den. För de vet ju inte vilken tristess som väntar där i. Lakritsfudge❤️❤️❤️ väldigt gott till rödvin btw hehe. Linschips också!

  4. Jag älskar också croissanter och bröd men hur gör du med all laktos, blir du inte uppblåst och får ont?

    Jag är laktosintolerant blir alltid väldigt uppblåst och kan få enormt tryck att jag måste lägga mig ner ☹️ Tabletter som ska hjälpa nedbrytningen funkar inte på mig. Tar du sådana tabletter, vilka i så fall?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi