Frågor med Forni

Hej,

Du samarbetar väl med mathem, har du sett detta?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd1AJq/anstallda-avslojar-snusket-pa-mathem

Hej

Jag såg detta och fick informationen av din kommentar – så tack för att du upplyser!

Min spontana reaktion är att jag är både chockad och förvånad över artikeln då den inte alls stämmer överens med mina personliga erfarenheter av varumärket. Jag har använt Mathem som tjänst i två och ett halvt år (april 2016 la jag min första order) och har efter det handlat säkert över 100 gånger på Mathem. Av mina erfarenheter är mina varor alltid kylda (det känner jag tydligt när jag tar emot kassarna och plockar in varorna i kyl och frys) samt av hög kvalitet. Givetvis kan det hända att någon grönsak är krossad eller att jag har fått fel vara, men då har jag reklamerat detta och blivit kompenserad. Jag har inget annat att säga än att jag är hur nöjd som helst med den här tjänsten och att den helt klart har förändrat min vardag – till det bättre.

När det kommer till anställdas villkor har jag såklart ingen aning om hur det ser ut och hur arbetsförhållandena är. Jag mejlade Dan på Mathem direkt och frågade om detta och han svarade såhär:

”Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit i reportaget från Aftonbladet. Vår vd Tomas Kull har nu kontaktat Miljöförvaltningen och bett dem göra en extra granskning. Vid senaste livsmedelsinspektionen från Miljöförvaltningen hade vi inga avvikelser. Vi påbörjar även en egen utredning för att förstå vad som skett.

Många av oss är själva kunder på MatHem och självklart ska vi alla känna oss trygga med att handla på MatHem.

Vi har samlat mer information här: http://bit.ly/2CC0zv

Det är även min personliga åsikt och personalen är så ledsna här för detta är inte något som vi själva känner igen.”
Jag litar på Mathem som företag och ser fram emot ytterligare information från dem efter att de gör nya utredningar och granskningar. Om något inte har stått rätt till där så är jag övertygad om att de kommer göra allt de kan för att förändra detta.
Stor kram!

Jag har försökt googla detta men inte hittat något bra svar och du som ändå är på en del Yoga kanske har ett bra svar tänkte jag då… Om man har mycket problem med nacke och axlar efter en olycka vet du om det finns någon variant av Yoga som skulle kunna hjälpa mot det?

Mitt tips är att gå till en yogastudio och rådfråga en yogalärare där. Jag är övertygad om att yoga är helande för oss alla på olika sätt men det gäller att göra det på rätt sätt. Jag har problem med ryggen sen tonåren då in ischias-nerv sitter i kläm (strålar ner i benen och får svårt att röra mig) och det var i samband med detta som jag testade yoga för första gången som 17-åring. Jag kände ganska direkt att det funkade för mig och den formen som passar bäst för just mina problem är anusara. Jag värmer upp och sträcker ut ryggen, drar ut spänningar och gör kroppen mer rörlig. Det faktum att jag har blivit nästan två cm längre tack vare yogan tycker jag säger en del om hur bra den är för just min rygg 🙂 Nu för tiden har jag en helt annan hållning och mycket mindre smärta, även om jag såklart måste ta hand om det här hela tiden då smärtan kommer och går (extra ont när jag rest mycket t.ex.).

Hoppas att du hittar något som passar just dig.

Kram!

Hej!! Jag ska ut och fira min födelsedag i Stockholm i januari. Vilka restauranger skulle du rekommendera som är dimmiga och festliga. Kan absolut kosta men helst inte samma prisnivå som tex punk royal.

Kul! Jag skulle rekommendera Asian Post Office, Boquerian eller YUC (eller YUC Latasian som är systerkrogen). Alla dom är stökiga men god mat och bra service. Puss!

Hej fina du.
Jag undrar om inte du kan skriva lite om utbrändhet och utmattning? Jag vet att du varit med om det och har så förbannat sunda tanker. Jag har insett att jag börjar hamna där. Hur hanterar du det? Vad gör du åt saken? Hade uppskattat lite digital bollning väldigt mycket.

Ha det bäst

Hej bästa,

Mitt första tips är att köpa min bok om du inte har läst den sen innan. Där samlar jag faktiskt de absolut bästa tipsen jag har, tillsammans med mina egna erfarenheter. Den känns fortfarande så sjukt aktuell och varje dag får jag mejl från personer som har läst den och hittat guidning i den. Du hittar den här!

I frågan vad jag gör åt saken så vill jag svara såhär: jag känner efter. Hela tiden, i alla fall minst en gång om dagen. Jag blickar inåt och försöker att vara ärlig mot mig själv. Orkar jag med det här tempot? Är det här det jag vill göra? Är jag på rätt väg eller behöver jag förändra något? Vill jag öka takten eller behöver jag ge mig själv vila?

Jag tror på att hela tiden känna efter. Det har hjälpt mig mycket. Jag ser regelbundet människor som inte känner efter och deras press eller tempo är otroligt. Då värker det till lite i hjärtat eftersom jag själv har varit där.

Om det vore av intresse kanske jag kan ha en följetong varje vecka på ämnet?
Kram <3

Men…har precis kommit hem från några dagar i Champagne när jag går in här och ser att du också varit där. Visst är det helt magiskt vackert där…och så denna underbara dryck!!!

Vi var mest runt hos ”småhusen” (sk RM-champagne) där vinbonden gör hela processen från druva till buteljering själv. Mycket intressant och så goda viner. Men vi åker snart ner igen. Vilka av de hus som ni besökte skulle du rekommendera att besöka? Alla går ju inte att besöka med några av dem. Tusen TACK för en mycket trevlig reseskildring!!! Champagne är livet! Kram

Alltså jag orkar inte vad härlig kommentar! Som du säger – champagne är verkligen livet. En så ljuvlig dryck alltså.

Jag skulle absolut rekommendera Veuve Cliqcuot, Krug, Ruinart, Jaqcuesson, Bollinger, Taittinger mmm. Svårt för mig dock att säga hur upplevelsen är på dessa ställen när man åker som privatperson eftersom jag var där med Richard och allts besöker alla hus på ett lite annorlunda sätt, men dessa jag föreslog tror jag kan erbjuda fantastiska upplevelser oavsett! Puss!

Vi har lika långt hår och jag undrar så hur du får till dina fina lockar du brukar ha, är det med en plattång eller locktång? Om det är det sistnämnda, hur många mm bred är tången? 😃

Jag har gjort en video på det – spana in här!

  1. Angående ditt svar om MatHem”När det kommer till anställdas villkor har jag såklart ingen aning om hur det ser ut och hur arbetsförhållandena är”. Tycker att det är lite märkligt att inte efterforska i det och samtidigt förespråka och göra reklam för det (??). Menar inte att arbetsförhållanden och villkor ditt ansvar. Men det kommer ett ansvar med att åtminstone höra sig för kring frågan och kanske till och med lyfta problematiken och ta ställning när en offentligt förespråka företag som mathem och t.ex. foodora som också skrivs om frekvent i din blogg och i andras. Att maila chefen för företaget tycker inte jag är nog då givetvis vill de inte kännas till eventuella dåliga olägenheter för det gynnas de inte av som företag – svaret rörde inte ens de anställdas villkor? Utan hantering av maten…

    Bifogar lite länkar om både mathem och fodoora angående människors arbetsförhållanden: https://digital.di.se/artikel/anstallda-larmar-om-omfattande-snusk-pa-mathem , https://www.breakit.se/artikel/6997/sa-lite-tjanar-cykelbuden-i-stockholm-anstallda-vittnar-om-slavloner Tipsar främst om Konflikts reportage: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1089742?programid=1300

  2. Hej Forni! Brukar tycka så mkt om din blogg för att det känns som en så snäll ”plats” på internet men blir lite besviken över ditt svar ang mathem. Det finns att läsa massor om hur kassa arbetsförhållanden de har och haft under flera år. Personalen har inte ens fått möjlighet att gå på toa i lugn och ro på arbetstid. Bara för att deras vd svarar något trevligt till dig så behöver ju inte det betyda att de kommer ändra på sina rutiner… Kände bara att ditt svar kändes okänsligt. Alla de människor som faktiskt jobbar där och slitit för brödfödan (och samtidigt inte kunnat gå på toa osv osv) och du väljer att lita på deras vd:s mejl. :/ Jag tycker att det är så trist när influencers inte tar ansvar över vad/vilka de gör samarbeten med och jag tror verkligen att fler än jag skulle hålla med om det.

    1. Den är från Rolex! Tack, jag älskar den. Det är faktiskt mitt absolut bästa köp genom tiderna, har haft den i drygt två år och är lika förälskad i den fortfarande!

  3. Det känns som om det finns en röd tråd på dina samarbeten med företag. Mathem, Foodora och Transcom. Deras arbetsvillkor för anställda är under all kritik. Även om du gör reklam för tjänsterna betyder det inte att man kan bortse från vart all arbetskraft som tillhandahåller tjänsterna kommer ifrån. Känns som om du borde vara mer uppmärksam på företagen du väljer att samarbeta och marknadsföra. Mathem har ett ärende hos Arbetsmiljöverket som handlar om tillgång till toaletter sedan 2017. ”Det har hänt vid ett tillfälle att en person har kissat i en låda som har kommit tillbaka till lagret. Personen fick då en varning och vi kasserade lådan, säger Tomas Kull.” Vad är orsaken till att personen ens gjorde så från första början? Kanske för att det inte fanns tillgång till toaletter. Så man verkar blunda för det verkliga problemet. (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/anstallda-anklagar-mathem-for-matsnusk)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi