Era bästa boktips för hösten

Inlägget innehåller annonslänkar

Här kommer första vändan med era inspirerande, roliga, tänkvärda, fantastiska boktips! Herregud så sugen jag blir på att klicka hem allihopa. Några tips har jag tagit bort om de redan tipsats om i tidigare kommentar, så att det inte ska bli för många dubbletter. Senare i veckan kommer den andra delen med tips så om ni har boktips är det bara fortsätta kommentera i inlägget som jag skrev i söndags.

Unna er en ny bok nu – minst! ♥

Jenny:
Världens bästa bok är Boktjuven av Markus Zusak, handlar om en familj som gömmer en judisk man under andra världskriget. Läs den!

Powerbok för alla prestationsprinsessor och för den som behöver fylla på med feministiska argument: Duktiga flickors revansch av Birgitta Olsson.

Tove:
Malena Ernmans ”Scener ur hjärtat” om psykisk ohälsa och planetens ohälsa. Så viktig, så gripande.

Nathalie:
Jag skulle kunna tipsa om tusen olika böcker men det finns en enda som alla någon gång i sitt liv absolut måste läsa! Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. En helt fantastisk och viktig bok för alla som lever i vår tid.

De sista vittnena av Svetlana Aleksijevitj är även en bok som man bör läsa, dock så blir man så otroligt tagen och hemskt ledsen. Detta är en bok som får en att krama och hålla hårt i alla man älskar och inse vilken tur man har. Det är svårt att ta sig igenom den utan att gråta!

Mathilda:
Hej och tack för bästa bloggen <3

Min(a) favoritböcker är av Denise Rudberg, och speciellt de om Marianne Jidhoff i elegant crime-genren. Spänning blandat med lyxiga och igenkäinnngsbara miljöer = perfect match!

Klara:
Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna – Anders Hansen
Otroligt läsvärd! Lättläst med enkla och utförliga beskrivningar om hur träning och motion har en positiv inverkan på ens mående. Har aldrig varit så motiverad till att röra på mig som jag är just nu.

Vera:
Gifts of imperfection- Brené Brown
Pilgrimsvandringen – Paulo Coelho
A garden of eden in hell – bok om Alice Herz Sommer
Varité – Colette

Jennie:
Jag tipsar om A return to love av Marianne Wiliamson. En fantastisk bok som komprimerar och förklarar den spirituella tegelstenen ”A course in Miracles”. Trots att jag är extremt spirituellt intresserad kan jag säga att jag öppnade ”A course in Miracles” och stängde den på en gång :’) Lövtunna papper och tjockare än bibeln gjorde mig livrädd, haha! Men Marianne Wiliamson förklarar så enkelt och så lätt vad vi ska göra för att leva vårt liv utifrån kärlek – och inte rädsla. Vårt liv blir till ett mirakel när vi lär oss tänka och känna med kärlek. En helt fantastisk bok som förändrat mitt sätt att leva. Vill man ha en kort version kan man lyssna på Marianne Wiliamson i Oprah Winfreys pod; Oprah Super Souls. Man får scrolla ner en bit men sen dyker avsnittet med Marianne upp. Har lyssnat på avsnittet säkert 7 gånger och lärt mig nya saker hela tiden!

Frida:
Svetlana Aleksijevitj – De sista vittnena
Svetlana Aleksijevitj – Kriget har inget kvinnligt ansikte.
I den första boken får man läsa om barnens berättelser från andra världskriget. Kvinnor och män minns hur det var att vara barn i ett fruktansvärt krig. Otroligt gripande bok!

I ‘Kriget har inget kvinnligt ansikte’ berättas istället historier från kvinnor som deltog i och upplevde kriget. Inte sällan lyfts bara männens sida av historien fram och innan jag läste denna boken hade jag väldigt lite kunskap om vad kvinnorna upplevde och tvingades göra under kriget.
Två sjukt bra och viktiga böcker! Lättlästa, då det är massa korta berättelser i boken, vilket gör att du kan läsa lite då och då. Svårlästa eftersom flera av berättelserna i böckerna fick en att börja gråta och ibland må illa.

Madeleine:
Jag bor och jobbar i Australien och min arbetsgivare rekommenderade boken 7 habits of highly effective peoples under en av våra interna utbildningar om man var intresserad av personlig utveckling. Vi gjorde ett enkelt test och jag förstod mig själv mycket bättre på en gång genom att veta vad för personlighet jag hade och hur man kan kontrollera stress och så. Jätte bra och väldigt motiverande för mig som är stressad över småsaker hela tiden.

Sofia:
Hjärnstark
Moon time
The book

Natalie:
Rekommenderar starkt Veronika decides to die, skriven av Paulo Coelho. Läser den typ en gång varannat år för den är så bra och hans texter är magi. Du får dig en rejäl tankeställare och inser att livet är till för att leva.

Rekommenderar även The other hand av Chris Cleave!

Rosanna:
Ett litet liv av Hanya Yanagihara, blev så sjukt drabbad av den boken. Läs!!
Flickorna av Emma Cline är också väldigt bra

Elise:
Factfulness med Hans Rosling! Viktig och lärorik!

Ida:
In order to live (För att kunna leva på svenska) av Yeonmi Park. En bok om hur författaren lyckades fly från Nordkorea. Känslosam, ärlig och ett riktigt uppvaknande för oss som haft turen att inte födas i världens mest korrupta och brutala diktaturer. Passar för den nyfikne, känslosamma men också intresserade personen som klarar av att möta verkligheten för ett tag. Fantastisk skildring och samtidigt så fruktansvärd.

Mathilda:
SolvikenAnnika Estassy: en lättläst mysig bok som handlar om en kvinnas liv. Lättsam bok att läsa innan man går och lägger sig.

Ebba:
”Adultery” av Paulo Coelho! Handlar om en kvinna som har allt: världens bästa man, världens bästa barn, framgångsrikt jobb osv men ändå inte är lycklig. Ett ganska vanligt fenomen tror jag!

Kajsa:
Som en heltidsstuderande student läser en mest diverse kurslitteratur. Därför tycker jag för tillfället om att läsa feel-good böcker / lätta böcker, som en bara mår bra av och inte behöver reflektera för mycket i.
Tips:
1. Ensam i Paris – Jojo Moyes
2. Tårtgeneralen – Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Sanna:
Jag har blivit helt såld på ljudböcker och har till min förvåning endast lyssnat på ljudböcker som är inlästa av Maria Lyckow eller Malin Molin. Har på så sätt gått igenom böcker jag aldrig annars skulle ha lyssnat på men deras röster är magiska! Så fantastiskt bra inläst att jag hade kunnat lyssna på hur en sten blev en sten i 6 timmar, bara det va dom som läste in det 😂😅👍🏻

Så mitt tips är att inte riktigt låsa sig fast vid en författare utan även (om man gillar ljudböcker) söka på vilka mer böcker uppläsarna har läst in.

I vanlig bokform så skulle jag tipsa om boken ”Där regnbågen slutar” det är samma författare som skrev Ps. I love you, som ju blev en filmsuccé.

Stina:
Här kommer mina bästa böcker under hela 2018 som ingen bör gå miste om!

Jag heter inte Mirjam av Majgull Axelsson
Lean in av Sharyl Sandberg
The Secret av Rhondra Byrne

Happy reading <3

Charlotta:
Här kommer ett tips på en av de bästa böckerna just nu!
Bok: Höstdåd
Författare: Anders de la motte
Genre: deckare

Handling:
En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. Stämningen är därför upprymd, men också vemodig eftersom vännerna inser att den här kvällen innebär ett farväl både till ungdomstiden och till varandra. På mer än ett sätt ska det visa sig för när morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden, en konflikt som stilla bidar sin tid. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, en nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste ignorera alla varningar och öppna ärendet från hösten 1990. Hösten få säger sig minnas men som ändå aldrig blivit glömd.

Anna:
Ett litet liv – den mest fantastiska bok jag någonsin läst. Fick mig att tänka på mitt liv på ett helt nytt sätt.

Ett vet jag säkert av Oprah – så tänkvärd och bra ’nugget’ format när mab inte har tid att sträckläsa på stranden

A new earth – Eckhart Tolle. Otrolig!

Elina:
Matt Haig – How to stop time
Handlar om en man som blir äldre, men mycket långsammare än alla vi andra, och nu är uppemot 400 år gammal. Den enda regeln som finns är att man inte får bli kär.
En otroligt härlig bok som går genom många ställen i tiden och tar upp en del problem som enbart händer om man blir uppemot 400 år och en del problem som kan hända oss alla oavsett. Lätt den bästa boken jag läste i somras <3

Jonna:
Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Bara läs!

Denise:
Hemligheten: från ögonkast till varaktig relation. Den hjälpte mig förstå hur jag är i en relation och varför.

Foodpharmacys bok och Charmen med tarmen – för den som är intresserad av hur kroppen och framförallt magen mår. Det härliga med böckerna är att de är väldigt lätta och roliga att läsa.

Hans Roslings ”Hur jag lärde mig förstå världen” och ”Factfulness” – bägge kom ut strax efter det att han gick bort. Otroligt viktiga böcker just nu!

Elaine Eksvärds ”Medan han lever” – bara läs den!

Joy Fielding – ”Låtsasleken” En skönlitterär historia om en kvinna som får ALS, både vacker och sorglig på samma gång. Får mig alltid att gråta.

 1. Men åh! härligt. jag älskar spännande thrillers och den bästa av den bästa är ju DAN BROWN, håll i hatten alltså de kan man ju bara inte lägga ifrån sig.
  Såg även att någon tipsade om Jojo Moyes och förutom ”livet efter dig” så har hon skrivit en annan väldigt fin bok som heter ”Sophies historia”.
  och +1 på alla böcker med Paolo Coelho, en filosofiskt geni.
  På tal om filosofiska böcker, en annan underbar är ”konsten att höra hjärtslag” och uppföljaren ”hjärtats innersta röst”, filosofi och spänning i ett 🙂
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  1. + 1 på Jojo Moyes böcker. Gillade du ”Sophies historia” kommer du även gilla ”Sista breven från din älskade”.
   Ska spana in resten av tipsen, så himla kul!

 2. Åh vad mycket bra tips, jag har en lång lista på böcker jag vill läsa och några av dem här hamnar på den!

  1. Må forresten si at jeg har lest bloggen din siden 2010. Fant deg da jeg var midt i en kjærlighetssorg. Nå er jeg godt gift med en svenske(!), men følger deg selvsagt fortsatt med glede! 🙂

 3. Vilket fantastiskt inlägg, blir så sugen på att klicka hem nya böcker. Ser så fram emot vinterns resa till solen där planen är att plöja ett helt gäng, men får nog tjuvstarta.

  Här kommer ett ytterligare tips; Louise Boije af Gennäs triologi; Högre än alla himlar, Blå koral & Folk av en främmande stam.
  En helt fantastisk serie som man inte vill släppa ifrån sig!

  1. Kom såklart på en till; Carl Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia
   Inte bara världens finaste boktitel utan också en magisk bok!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi