Champagne: Taittinger, Krug & Bollinger

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Richard Juhlin

Det är onsdag kväll och vi anländer till den här ståtliga byggnaden, Champagne Taittingers privata hus. Som mer liknar ett slott.

Jag, Janni och Mira slår oss ner i salongen där vi dricker aperitif. Skratten är höga efter en härlig dag och alla är på sitt bästa humör. Sedan äter vi en lång och trevlig middag i deras matsal som jag helt glömmer bort att fota för har man trevligt så har man.

I torsdags var det vår sista dag i Frankrike så vi gick upp tidigt och redan 09.00 knackade vi på hos Champagne Krug – nummer ett av alla champagnehus.

Krug är otroligt moderniserade utan att tappa genuinitet. Men man märker att de ligger steget före. Varje detalj är genomtänkt i allt de gör och deras champagne håller extremt hög standard. Under tastingen fick vi provsmaka till olika musikstycken för att förhöja upplevelsen vilket var ett väldigt intressant sätt att testa champagne på. En kombination var så häftig för det kändes som att bubblorna exploderade i munnen i takt till den explosiva, klassiska musiken.

Vårt sista besök för resan var Champagne Bollinger.

Där vi började med en rundtur på området och i vinkällaren innan vi skulle slå oss ner för lunch. Solen sken och det var 20 grader ute!

Vi åt och drack fantastiskt gott.

Såhär ser jag ut när någon ska försöka fota mig och kommer alldeles för nära med kameran.

Jag har ätit efterrätt till lunch och middag varje dag hela veckan, plus crepes till frukost. Ren och skär lyx! Den här efterrätten var min favorit i all sin enkelhet. Bär <3

Innan vi skulle åka gick jag, Richard och Janni ut bland vinrankorna för att göra en champagne hiking med Richard Juhlins alkoholfria bubbel.

Rosévinet är fantastiskt gott, speciellt när vädret bjuder på strålande sol. Richard sa faktiskt att det här vinet passade bättre till efterrätten vi fick på lunchen än den champagne som serverades där. Det säger ganska mycket om kvaliteten och standarden på detta mousserande, trots att det är svårare att skapa kvalitet i alkoholfritt bubbel. Testa rosévarianten till mat hemma, det är hur gott som helst!

Mitt största och mest ödmjuka tack till Richard och Richard Juhlin Non Alcoholic Sparkling Wine som bjöd med mig på detta äventyr. För att inte tala om hela det fantastiska sällskapet: Mira, Janni, Jon, Moa, Andrius, Anton, Klas, Anna, Kalle, Ylva, Dan, Roger och Håkan

  1. Hej <3
    Jag tycker att du har finast stil i hela universum, blir förälskad i varenda outfit! Väldigt tätt inpå men jag ska åka till norra Italien och frossa i pasta, gelato och aperol nästa helg. Hur hade du packat inför såna härligheter?

    Kram och tack för en fin blogg och instagram!

  2. Men…har precis kommit hem från några dagar i Champagne när jag går in här och ser att du också varit där. Visst är det helt magiskt vackert där…och så denna underbara dryck!!!

    Vi var mest runt hos ”småhusen” (sk RM-champagne) där vinbonden gör hela processen från druva till buteljering själv. Mycket intressant och så goda viner. Men vi åker snart ner igen. Vilka av de hus som ni besökte skulle du rekommendera att besöka? Alla går ju inte att besöka med några av dem. Tusen TACK för en mycket trevlig reseskildring!!! Champagne är livet! Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi