WEEKLY PLANS

Nämen tjena måndag och ny vecka!

Jag vaknade stressad i morse efter valet. Jag höll mig uppe till halv ett igår och såg alla partiledares tal innan jag till slut somnade, men jag sov oroligt och vaknade med en liten klump i magen. SD fick mindre röster än förväntat och jag tror absolut att kampen mot SD i sociala medier har varit en viktig faktor under dagarna före valet. Det är jag glad för, men samtidigt ledsen över att de ändå är Sveriges tredje största parti.

Hur mår ni såhär dagen efter valet?

Förutom mina tankar kring valet så går huvudet i Frankrike-tankar. Nästa vecka är vi i Frankrike hela veckan och i slutet av veckan är det bröllopstajm. Jag längtar sååå mycket efter mina och D’s ensamdagar i St Tropez som vi har bokat in innan bröllopet. Tanka energi, sol, god mat och tid för varandra så att man hinner längta riktigt mycket efter sina vänner som vi sluter upp med på torsdagen i Provence när bröllopet börjar.

Den här veckan består av en del bröllopsprepp och jobbfokus. Ska vi titta?

Måndag: Kontorsdag och yoga
Tisdag: Kick off med Louise och Tess hemma hos mig!
Onsdag: Kontorsdag, podda, möten
Torsdag: Möten och skönhetsbehandlingar inför bröllopet :)))
Fredag: Skönhetsbehandlingar inför bröllopet *man vill ju vara fin* och några timmar på kontoret.

En välbehövlig och lagom vecka, jag känner mig glad och taggad.

 1. Hej Michaela. Jag är nyfiken på hur en röst på centern är en röst mot rasism? Är det enligt logiken att SD är rasister och därmed är allt som inte är en röst på SD en röst mot rasism?

  Eller finns det något i centerns politik som faktiskt är anti-rasistiskt? Eftersom att du röstat på dem har du säkert bättre koll än mig. Allt jag vet är att deras budget för migration och integration är minst av alla partier, förutom SD. Trots det har Annie Lööf haft en stark anti-rasistisk retorik, men mig veterligen är den inte förankrad i någon faktiskt politik (bortsett från de afghanska pojkarna, vilket är en petitess i sammanhanget).

  Hoppas att detta inte framstår som ett påhopp, jag är genuint intresserad av att höra dina tankar om detta. Det är ju möjligt att du vet något som jag missat.

  Anledningen till att jag frågar är för att jag noterat att många skrivit på sociala medier att de ”röstat mot rasism”, vilket vid första anblicken framstår som fint. Men något säger mig att det handlar om att ribban för vad som räknas som ”mot rasism” är så pass låg att det räcker med att inte rösta för SD för att vara anti-rasist – vilket är oroväckande. Det tyder på en politisk förskjutning åt helt fel håll.

  Nyfiken och tacksam för svar!

  1. Hej!

   För det första är det svårt att inte ta frågan som ett påhopp då du indirekt säger att min röst ÄR en röst på rasism. Nu vet jag inte hur du lever men själv lever jag med invandrarbakgrund och med en partner vars familj har invandrat (från ett muslimskt land dessutom). Många av mina vänner har kommit hit från Iran på flykt under kriget och skapat sig en ny tillvaro i Sverige. Så att jag skulle ta något beslut i mitt liv för rasism är 100% fel. Sedan kan du och jag ha olika åsikter om vad som är rasism och vilket parti som för den bästa politiken mot rasism, och det är såklart helt okej 🙂

   Jag har samlat information och en uppfattning utifrån de olika partiernas sajter samt information från vänner som jobbar inom politiken. Utifrån det har jag valt att lägga min röst på C – ett parti som tar ett TYDLIGT ställningstagande mot rasism (för jo, så är det).

   Om jag läser t.ex. här:
   https://www.centerpartiet.se/var-politik/politik-a-o/migration-och-integration/migration-och-asyl

   Får jag en bättre känsla i magen och tror mer på deras integrationspolitik än exempelvis S:
   https://www.socialdemokraterna.se/var-politik/a-till-o/migration-asyl–och-flyktingpolitik/

   Om någon annan tycker annorlunda är det fullt förståeligt, vi tror alla på olika saker.

   Samtidigt är det viktigt för mig att rösta på ett parti som har liknande värderingar som jag har i de övriga frågorna. Jag tror inte på en alltför röd politik, det gör mig inte mer egoistisk än någon annan (får ofta den anklagelsen). Under de tolv åren som jag har jobbat så har jag tjänat massa pengar och betalat massa pengar i skatt – med stolthet! Jag älskar att bidra till att människor i vårt land ska få det de behöver. Men jag tror på arbete och att skapa ett samhälle som bygger på att få in folk i arbetslivet. Jag tror på innovation, att våga bygga egna företag. Jag tror på att göra det lättare för oss kvinnor som försöker bygga bolag att ha en politik som hjälper oss längst den vägen och inte försvårar vårt arbete (= gillar Centerns fokus på småföretagare, eftersom jag själv och många kvinnor i min omgivning är just det). Jag tror på ett samhälle där alla inte ”bara” ska vara anställda utan där man får chans att skapa sina egna drömmar. Jag tror på att få ut människor i arbetslivet när de varit sjukskrivna, att alla ska få sin chans att bidra till det här fantastiska landet. Jag tror på företag som Kry eller Doktor.se, som hjälper oss att förhindra sjukdomar och förenklar vården på ett helt otroligt sätt. Ja, jag tror helt enkelt på en massa saker som går i linje med Alliansens politik och främst, under detta val, Centerpartiet. Men valet föll på dem för att de för en human politik, en bra integrationspolitik och står upp mot rasism – en ribba som inte är låg utan hög och stolt. Enligt mig 🙂

   Stor kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi