15 frågor

Här kommer 15 snabba frågor som jag snodde av Henrietta!

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till: Jag älskar Alba som namn! Det passar till Forni också :)))

2. Stör du dig på någonting? En massa. Människor som vänder kappan efter vinden, vuxna kvinnor som fortfarande håller på med mobbning, folk som går långsamt på gatan, butiksbiträden som står tre cm från en och ska lägga sig i ens shopping utan att man bett om det, folk som inte kan känna av olika lägen hmm kan fortsätta hur länge som helst. Såg en kommentar någonstans om att det är konstigt att jag inte är snällare med tanke på hur mycket jag yogar men en del saker kan man aldrig yoga bort tror jag, haha.

3. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Skicka iväg korrvändan på boken, sortera garderoben, fixa med kvitton.

4. Beskriv ditt drömutseende: Jag tror på att försöka vara nöjd med det jag har, för det är det enda jag kan få. Jag gillar mig själv som jag är, med brister och skavanker. Charmen i människor ligger ju ändå i dem någonstans? Men om jag fick leka med tanken skulle jag kunna tänka mig några cm till på längden!

5. Vad ska du och D heta i efternamn? När vi gifter oss behåller vi våra respektive efternamn. Forni är lika viktigt som Michaela för mig, så det skulle vara helt sjukt om jag gav upp mitt namn. Och jag gillar D’s efternamn, det berättar en historia om hans ursprung vilket är vackert. Ser inga större problem med att heta olika 🙂

6. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej, jag är en rensare av rang haha. Skulle aldrig behålla gamla kläder, de ges bort till vänner, välgörenhet eller säljs vidare. Det äldsta jag har i klädväg är kanske åtta år gammalt.

7. Vad tjänar du? Jag har en fast lön varje månad och sedan plockar jag ut en utdelning från mitt bolag varje år.

8. Vad väljer du, H&M eller Zara? Vem har sagt att man måste välja? H&M på Karlaplan är världens bästa butik tycker jag, men Zaras sortiment kan generellt vara starkare än H&Ms.

9. Hur svarar du i telefonen? ”Michaela” eller ”Forni!!!”

10. Vanligaste förutfattade meningen om dig? Generellt så har folk oftast en förutfattad mening när de träffar mig och det är sjukt svårt att stämma överens med den, så jag tror att många blir förvånade på ett eller annat sätt när de träffar mig.

11. Din absolut sämsta egenskap? Min högkänslighet kan vara min största fiende ibland eftersom jag kan tro att folk tycker, tänker eller känner saker som inte är sant. Då kan jag bli osäker vilket skadar både mig och min omgivning.

12. Din bästa egenskap? Jag är nog ganska klok för min ålder.

13. Hade du kunnat ha distansförhållande? Ja, om det krävs. Men ser helst att jag och D delar vardagen tillsammans. Däremot hade jag kunnat tänka mig att vi har boende utomlands och att man pendlar lite.

14. Hur lång är du? 166 cm

15. Ett boktips? Jossans Idag är jag fri kan jag VARMT rekommendera.

  1. Konstigt att du inte är snällare? Baserat på vadå? Och i förhållande till vem? Märklig kommentar, haha. Jag tycker du verkar vara väldigt omtänksam och mån om människor i din närhet och samtidigt väldigt ärlig och klok! 😘

  2. Alba ligger högt upp på min barnnamnslista också! Tillsammans med Embla. Kanske irrelevant fråga egentligen, men hur tänker ni kring efternamn på eventuella framtida barn? Ger ni dem båda era eller bara ett? I sådana vems och varför? Tycker alltid det är intressant att höra 🙂

  3. Hej! 🌸 Angående det du skrev om butiksbiträden, så måste jag bara som butiksbiträde (butikschef) få säga att det är vårat jobb att gärna komma fram till dig och erbjuda hjälp innan du hinner be om hjälp själv. Nu vet jag inte om du kanske syftar på något specifikt där du fått dålig service, för vi ska såklart aldrig lägga oss i kundens shopping utan snarare pusha för det du har i din korg! Men det finns vissa riktlinjer inom god service och det innebär bland annat att vara nära och ställa mycket frågor för att få fram det bästa för just dig! Om kunden inte snällt tackar nej till hjälpen såklart 🙂 tänkte bara att detta kanske ger dig en inblick i hur vi tänker och att man som jobbar i butik aldrig vill upplevas som jobbig utan bara vill ge så god service som möjligt 😊

  4. Hej Mikaela! Älskar din blogg och blir alltid så inspirerad. Jag har en fråga på inlägget. När du skriver att du stör dig på bl.a. vuxna kvinnor som mobbas. Är det då att Hannah och Amanda mobbar Anita? Man ser pikar om det på sociala medier och hörde ju Marguax och Daniels podd om det. Hur ser du på det? Kram och ha en underbar söndagkväll!

  5. Haha, åh mer av ’det här stör jag mig på’ . Stort som litet! Jag tycker det är helt otroligt att vi varje dag stöter på ”utmaningar” i skolan/jobbet, trafiken, affären, vänskapskretsen m.m.
    En pytteliten händelse eller kommentar kan ju tyvärr påverka hela dagen eller ibland hela veckan. Väldigt intresserat hur man tacklar det.

  6. Jag vet hur ens högkänsliga sida ibland kan sätta käppar i hjulet för en själv, och som du skriver, även påverkar omgivningen. Jag hoppas ändå du kan se närheten till dina känslor som en av dina starkaste sidor och inte något negativt, eller som din sämsta sida. När jag sa det till min psykolog sa han, ”tänk om du skulle börja se din känslighet som en tillgång” och sedan dess har jag försökt tänka så. Det är inte alltid så lätt som man önskar. Men väldigt tänkvärt.

    Kram från en annan HSP <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi