Tre saker

Hej hörrni!

Här kommer tre saker som är on my mind.

1. I veckans poddis svarar vi på era frågor om svartsjuka, huruvida Hamilton är adlig eller ej och hur man kommer över ett ex (något man aldrig kan prata för mycket om). Sen är det dags för ångestryck och jag börjar gråta mitt i allt. Det är spännande att podden snart har funnits i ett år och jag har redan gråtit säkert tio gånger i den. Fasiken vad jag älskar vår poddis, som en terapitimme. Lyssna här.

2. Elsa Billgren skrev ett inlägg om valet som jag verkligen tyckte om. Det var tydligt, enkelt och välformulerat. Hon frågade sina följare varför man lägger sin röst på ett specifikt parti och det var intressant att läsa allas tankar och funderingar kring varför de röstar som de gör…

3. … vilket fick mig att fundera kring min egen röst. Jag skulle nog vilja påstå att jag är ganska ”normal” när det kommer till hur politisk insatt en är. Jag tittar på en del debatter, gör valkompasser, läser saker som delas och försöker skaffa mig en uppfattning. I år har jag valt att rösta på Centerpartiet. Det är det parti som har vunnit i de valkompasser jag gör och jag gillar mycket av deras politik. Till skillnad från tidigare år, då jag har röstat på Moderaterna, har detta beslut inte varit lika självklart. Jag kände för flera år sedan att M tappade min röst och sedan växte andra partier på mig. Om jag ska vara helt ärlig är det enda jag har vetat helt säkert detta: att jag inte kommer lägga min röst på SD. Jag är faktiskt rädd för SD om jag ska vara helt ärlig, och det är jag nog inte ensam om. Stundtals har jag tyckt att valet har känts jobbigt och hopplöst. Men när jag läste Elsas inlägg och alla smarta tankar i kommentarsfältet kom jag på vad politik också kan vara: roligt och en chans till förändring. Därför har jag lagt min röst på C, för det är det parti jag tycker verkar driva igenom de frågor och den politik som jag står bakom (givetvis inte till 100% men det har jag aldrig känt med ett parti). Det viktigaste för mig är att det parti jag står bakom har samma moral och värderingar som jag själv har. Sist men inte minst så är jag väldigt förtjust i Annie. Jag tycker att hon är den vettigaste partiledaren (och Jonas den gulligaste!).

Bara fem dagar kvar till val. Så nervöst och viktigt. Alla måste rösta!

 1. Lyssnade precis klart på ert senaste poddavsnitt och herregud vad jag känner igen mig i ditt ångestryck! Blir arg och ledsen över att vi har så höga krav på oss själva. Häromdagen blev jag liksom arg och skamsen över att jag hade glömt en sak som VERKLIGEN var en skitsak, som kunde fixas senare. Och så i kombo med PMS. Haha, underbart.
  Kanske skönt att veta att man inte är ensam och dags att börja jobba ännu mer med synen på sig själv. Kram <3

 2. vilket bra inlägg! så viktigt att uppmana folk att rösta och samtidigt kunna vara ärlig med vad man tycker själv. kram

 3. Hoppas bara du och alla andra som röstar på Centern är medveten om frågan om marknadshyror. Att 3 miljoner hyresgäster skulle få chockhöjda hyror är orimligt och skulle leda till enorma konsekvenser för de mest utsatta. Exempelvis våra pensionärer som skulle hamna rakt ut på gatan och bli hemlösa. Fruktansvärt.

 4. Veckans poddis va så bra och viktig. Och även ditt ärliga ångestryck som jag tror så otroligt många känner igen sig i. MASSA KÄRLEK! älskar er pod.

 5. Fråga till frågor med Forni!
  Hej, jag och min stora kärlek gjorde slut för exakt sex månader sedan. Anledningen var att han kände sig för osäker och inte redo att liksom ”acceptera” att jag var hans livs kärlek och att det ska vara vi för alltid. Jag är 24 och han är 30. Det var jobbigt för mig att känna att jag inte kunde lita på honom helt trots att vi varit tillsammans 2.5 år. Resten av relationen – allt – var en dröm. Kan inte tänka mig något mer perfekt.

  Sedan vi gjorde slut har jag jobbat stenhårt för att gå vidare med mitt liv, dejtat runt, skaffat nya vänner, varit ute osv. Men jag känner att jag bara mår sämre och sämre och att istället för att vilja träffa nån annan och gå vidare känns det bara mer fel. Jag jagas av känslan av att vi inte försökte tillräckligt, att jag inte är ”klar” med honom. Jag kan inte släppa honom och det vi hade. För en tid sedan hörde han av sig och ville försöka igen. Är det värt att försöka, kan någon ändra på sig? Finns det hopp att kunna bygga vidare på en relation efter sex månader isär? Hjälp! Är så vilsen och vill vara med honom men så rädd att samma sak ska upprepas igen. Kramar.

  1. Min spontana tanke är: vad finns det för anledning till att ”försöka igen”, när ni faktiskt har haft det så bra ihop? Det enda som behöver ändras är ju hans synsätt på dig som ”the one”, och det lär inte komma genom att försöka igen. Det är väl typiskt att killar kan vara med någon hur länge som helst men aldrig komma till den punkten där de är redo, och sen friar de typ direkt till nästa tjej. Himla trist men har hänt tjejer runt mig så himla många gånger nu när jag är i ”den åldern”.
   Om ni blir ihop igen så får du iallafall göra klart att du förväntar dig x och x av honom! Förhoppningsvis går han med på det. Så himla tråkigt att han ska få kalla fötter o grejer när ni har det så bra ihop!!! Hoppas verkligen att det löser sig.
   Och du, det tar TID att hämta sig från ett 2.5 år långt förhållande. Om det inte skulle lösa sig med din kille måste du nog ge det mer tid, för mig tog det typ ett par år innan jag ens ville gå på dejt med någon annan liksom. Men jo, du kommer träffa någon minst lika bra. Jag lovar. Försök inte igen bara för att du tror att det inte kommer hända. <3
   KRAM!

 6. Hej! Tack för detta inlägg, gillar verkligen att du står för hur du röstar och inte hymlar med det. Ärligt och transparent och framförallt tror jag att du påverkar andra att sätta sig in i politiken och ta ansvar för hur vårt land ska styras. Jag delar absolut inte din politiska åsikt, men tycker att alla som faktiskt röstar (på allt utom SD) och uppmanar till eftertanke är beundransvärda! Influencer när det är som bäst och viktigast, så tack för det Michaela!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi