Michaela testar: Dermapen

Nu mina fellow skönhetsvänner ska jag berätta om något magiskt jag har halkat över!

Pst det är ej ett samarbete utan bara ett tips jag vill dela med mig av eftersom jag kommer vilja dela med mig mer av skönhet och mode här framöver!

Innan sommaren bokade jag in en ansiktsbehandling hos LenaLyko Concept StoreBirger Jarlsgatan. Det var en timmes dermapen-behandling och jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Många av mina vänner är besatta av dermapen och eftersom jag har en rätt hormonell hy så bestämde jag mig för att testa.

När jag kom dit frågade Lena, som tydligen är någon hudgud i detta land (!), om min hy och hur den fungerar. Efter ett samtal på en kvart ungefär så började hon med dermapen-behandlingen. ”Hos mig går man för att det ger resultat, inte för att det är skönt” sa hon innan hon satte igång. Och tja, skönt var det inte. Tårarna rann under behandlingen och när hon frågade ”Du har väl inte mens?” konstaterade jag skamset att så var fallet. Inga skönhetsbehandlingar under mens! Det var typ det första jag lärde mig som vuxen haha. Råkade glömma…

Dermapen är såkallad microneedling, nålar som sticks ner i huden för att förnya och rengöra huden. När jag låg i salongen och höll på med behandlingen så ångrade jag mig verkligen, men bara två dagar senare var det annorlunda.

Min hy har ALDRIG varit så fin! D frågade mig ett par kvällar efter ”Har du gjort något speciellt med ansiktet? Du tittar dig själv i spegeln hela tiden” och jag kunde fanimig inte låta bli, huden var så ren, fin, mjuk och hade en lyster jag aldrig tidigare upplevt.

Vill därför tipsa alla som har funderat på microneedling att våga testa! Gå till någon som du har fått tips av via rekommendationer och gör det seriöst. Lena som jag besökte jobbar även med att ta bort pigmentförändringar och jag har en hel del runt näsan i ansiktet så nu när hösten kommer tänkte jag besöka henne igen för att radera pigmentförändringar.

Jag köpte med mig dessa två krämer också som är helt otroliga. Jag har aldrig hört talas om detta märke innan men de kommer stå i badrumsskåpet i många år framöver.

Mesoestetic Melan 130+ Pigment Control är en färgad dagkräm med hög spf som skyddar huden mot solen och jämnar ut hudtonen i ansiktet. Coupered Maintenance Cream tar bort röda partier i ansiktet, jag är ju rätt röd i t-zonen och den här hjälper till att jämna ut hudtonen. Båda produkterna kostade en slant men fungerade superbra på mig och i kombination med övriga hudvårdsprodukter som jag använder sen innan. Tips tips!

 1. Skulle du kunna visa vilken behandling du använder för pigmentfläckar? Och skulle du kunna visa före och efter resultat? Jag har gjort IPL behandling nämligen och jag tyckte inte att det gjorde någon skillnad alls..

 2. Hej!
  Skulle inte du vilja be ”din” Lena 🙂 haha.. tipsa om någon bra i Göteborg? Någon hon vet jobbar på rätt sätt med dermapen/mikroneedling! 🙂

 3. Hej Michaela! Har lite konstruktiv kritik till dig som jag hoppas du läser in på rätt sätt, och inte tar som hat eller något sånt dumt. Din blogg är en av få jag fortfarande läser och tycker att det är en så inspirerande, peppande, transparent och mysig plats att hänga på. Dina inlägg känns genuina och framför allt när du vågar visa dina sårbara sidor. Dock tror jag att det skulle vara till din fördel att ibland inte presentera dina tips eller samarbeten på ett så ”perfekt” och ”stageat” sätt. Till exempel i det här inlägget där du genuint tipsar om produkter tror jag att många skulle uppskatta om du kanske visade för- och efterbilder att komplettera bilden på dig här som perfekt sminkad. Dina samarbeten med Nivea och Garnier micellar water är otroligt professionellt utförda, med videos etc. Men även här tror jag att du skulle vinna på att komplettera med kanske bilder eller dyl. som inte uppfattas som så polerade, för att skapa lite dynamik och trovärdighet i en annars väldigt fin plats du skapat här på bloggen. Hoppas du förstår mig rätt, och det kanske bara är jag som anmärkt på detta och i såfall borde du kanske fortsätta som vanligt hehe. Tack och kram!

 4. hej ! i nästsenaste frågeinlägget berättade du att du använder oljfri ögonmakeuprengöring som ett led i att vårda dina fransar. använder du mascara oxå då eller varför behöver man rengöra dem?
  <3

 5. Jag blir ledsen av att läsa det här ”tipset”
  Den här skönhetshetden som inte leder till någonting annat än att folk lägger tid och pengar på onödigheter.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi