Gazpacho Gathering med Alvalle

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Alvalle

Nu ska jag kasta oss tillbaka till en underbar försommarkväll! Det var slutet på maj, månadens soliga dagar hade gett de flesta en solkysst hy och alla var sådär pirriga som man bara kan vara i maj innan sommaren har slagit till.

Jag och D hade bjudit in tio stycken älskade vänner till en Gazpacho Gathering. En Sydeuropeisk helkväll tillsammans med Alvalle.

En dekoratör kom hem till oss på eftermiddagen och förvandlade lägenheten från färgglad skandinavisk till en explosion av Spanien! Växter och träd i varje hörn av lägenheten, en bar på balkongen, frukt och grönt som klättrade över varandra på matbordet. Tänk om ens lägenhet fick förvandlas såhär oftare!

På plats var även en kock, Martin som i vanliga fall jobbar på succékrogen Portals. Han skapade en gastronomisk upplevelse med Spanien som ledord.

I fokus stod såklart Alvalles färdiga gazpacho – en fräsch gazpacho som köps färdig att äta. Bara att hälla upp i glas och toppa med dina favoriter!

Till vår gazpacho, som vi förtärde minglandes i lägenheten, serverades en uppsjö av smarrigheter.

Ett hett tips för kommande tillställningar är att hälla upp Alvalles gazpacho i kannor eller karaffer och sedan skapa tilltugg till som gästerna får mumsa i sig eller toppa med som de vill.

Mina tre favoritkillar var såklart på plats!

Petra och Linn var med, för att dricka gazpacho och kramas.

Efter gazpachon, som är perfekt som ett tilltugg för mingel eller i början av kvällen, åt vi massa gott. Bland annat tartar, en modern version av paella och magiskt goda efterrätter.

Min älskade Jossan gav middagen två tummar upp ♥

Sprängs av kärlek när jag ser den här bilden!

När vi slog oss ner för middag gick våra munnar i ett. Vi öppnade upp oss för varandra, skrattade så tårarna sprutade, skämtade och överöste varandra med komplimanger. Jag var så glad eftersom det var tio av mina bästa personer på plats. Lyllos mig som fick arrangera den här middagen.

Efter att vi varit hemma hos oss i sex timmar gick vi ut och dansade en sväng.

Världens bästa torsdag i maj – TACK till alla som kom och TACK till Alvalle som skapade den här magiska kvällen åt oss.

För er som är sugna på gazpacho så finns Alvalle i butik i slutet av månaden <3

Alvalle (klick!) har låtit mig tävla ut serve ware-kits för att du själv ska kunna skapa en härlig Gazpacho Gathering hemma! Kitten består av 1 st glaskaraff, 4 st glas, färgglada underlägg, pinchospinnar och iskub-formar. För att vara med och tävla – kommentera vad du har för favoriträtt när du bjuder på middag hemma och lämna svar på följande fråga i kommentarsfältet:
Från vilket land kommer Alvalle gazpacho ursprungligen ifrån?
Glöm inte att uppge din e-post adress. Två stycken vinnare kontaktas i slutet av veckan.
Lycka till!
I samarbete med Alvalle
  1. Bjuder jag hem folk så blir det nio av tio gånger laxpasta! Så gott, så enkelt och halå – pasta <33 Gazpacho kommer ursprungligen från Spanien 😉

  2. Min favoriträtt är helt klart tacos! Alla älskar det och det går att variera så himla mycket :)) Alvallo gazpacho kommer från Spanien!

  3. Hej!
    Har letat efter denna hela sommaren men var kan man köpa den i Stockholm. Ser verkligen fram emot att smaka den.

  4. När jag bjuder hem vänner så är det i princip alltid tacos som önskas! Enkelt men väldigt gott, och det fungerar för en students plånbok!
    Utsprungslandet för Alvalle Gazpacho är såklart Spanien. 🙂

  5. När jag bjuder hem vänner är min favorit-bjudrätt en magisk soppa gjord på ungsrostad paprika och röda linser, tillsammans med en tomatsalsa på olika tomater och gräslök. Till det – istället för krutonger – panerad och stekt manchego. Vilken rätt! Mättande men fräsch och påminner lite om en varm matig gazpacho!
    Passar ju perfekt för alla vegetarianer och är så lätt att göra helt vegansk också, utan att tumma på smakerna. Love it!
    Alvalle Gazpacho kommer ifrån Spanien.

  6. Vilka härliga bilder!!

    När jag bjuder hem vänner står det ofta plockmat i alla dess olika former på bordet för att:
    1. Det är det mest härliga och genuina sättet att äta en middag på.
    2. Det finns ALLTID någonting för den kräsne.
    3. Det går att variera i massa olika matkonstellationer (Italienskt, svenskt, mexikanskt, persiskt osv).
    4. Det blir ofta magiskt gott.

    Alvalle Gazpacho kommer självfallet ifrån södra Spanien.

  7. Min favoriträtt att bjuda på hemma är pestopasta med kyckling och soltorkade tomater, väldigt enkelt att laga och fantastiskt gott! Med bruschetta vid sidan om och tiramisù till efterrätt är det en 10 av 10 middag! 😊 Och Alvalle gazpacho kommer ursprungligen från Spanien. Älskar gazpacho förövrigt! ☺

  8. Hej! Vilken lyckad middag och kväll ni verkat ha 🙂 Alvalle gazpacho kommer ursprungligen ifrån Spanien! Om det är jag och mina vänner är det oftast någon god och krämig pasta. Är det däremot min sambos vänner så blir det något lätt som till exempel shawarma på kyckling med massa tillbehör då de är från mellanöstern och älskar det.

  9. Hej bästa Forni!💗
    Om jag bjuder hem folk till mig så blir det ghormesabzi då jag och min man kommer från Iran och våra vänner älskar denna maträtt speciellt när jag gör den :).
    Hade vart superkul om jag vann och skulle bli så tacksam.
    Alvalle Gazpacho kommer från Spanien.
    💗🙏💗

  10. En favorit att bjuda mina gäster på är torskrygg med skirat smör, pepparrot och färska räkor. Svaret på frågan är Spanien

  11. Min favvorätt att bjuda gäster på är halloumibiffar m sötpotatisklyftor och tomatsalsa, gärna serverat med en god fetaostsallad, blir hungrig bara jag tänker på det. Lite jobbig rätt att göra men så gott och uppskattat 😍
    Alvalle gazpacho är från Spanien🇪🇸

  12. Hej , Ljuvliga gazpacho kommer från Spanien , södra Spanien tror jag till och med 🙂
    Om jag och min man skall bjuda på middag blir det antingen , tryffelpasta med färskspenat och parmesan, eller så blir det frasiga rårakor med löjrom och diverse tillbehör . Älskar mat och dryck och det finns så många fantastiska rätter att inmundiga ! Mat är livet .

  13. Alvalle Gazpacho kommer från Spanien.
    Jag älskar att bjuda på lyxiga pastagratänger, dvs med mycket göttig buffelmozzarella, långkolt bolognese osv i. En riktig kolhydratsfest med andra ord. Och rött vin till. Mums!

  14. Standardrätten hos mig är fisktacos med en mangosalsa. Till och med min farmor älskar det, och hon är kräsen. 😉 Alvalle Gazpacho kommer från Spanien och originalreceptet från staden Murcia. <3

  15. Det jag bjuder helst på när jag har mina nära och kära vid mig är hemma gjorda pizzor samt så mycket olika plock som möjligt.
    Den kommer från Spanien

  16. Hej, jättefint dukat! Undrar vart ni har köpt det långa trefots bordet i trä som ni har bricka med glas på? Den är mkt praktisk. Tack för go’ blogg.

    1. Oj, fick tydligen inte med det viktigaste..maten! I sommar har det blivit flera tjejmiddagar framför fotbollen. Då har jag gjort kycklinghamburgare med mascarponedressing och sötpotatisfrittes med tryffeldipp <3

  17. Min paradrätt är tryffelrisotto! Gärna med en liten ruccola/parmesansallad på sidan av. Lätt att laga & alla blir (ofta) imponerade.
    Alvelle Gazpacho

  18. Oj! Fick ju inte med det viktigaste, maten! I sommar har det blivit många tjejmiddagar framför fotbollen! Då har jag bjudit på kycklinghamburgare med mascarponedressing tillsammans med sötpotatisfrittes och tryffeldipp <3

  19. Hej!
    När jag bjuder hem på middag kan jag aldrig bestämma mig för en rätt. utan det blir nästan alltid: mini-proger, en stor sallad, kycklingklubbor, grillade grönsaker och olika röror. Såklart lagar jag alltid för ett helt kompani 🙂 Till efterrätt blir det såklart marängsviss som man får komponera själv med glass, vispgrädde, banan, jordgubbar, maränger och olika såser!

    Alvalle Gazpacho kommer från Spanien 🙂

    Massa matkärlek!!

  20. Alvalle Gazpacho kommer från Spanien! 🙂

    Då jag kommer från Syrien bjuder jag gärna på meze. Massa tabbouli, paprikaröran mhamara, auberginröran baba ghanoush, kikärtsröran hummus, smördegsrullar fyllda med ost och risfyllda vinblad med mynta och citron, warak inab.

    Kram <3

  21. Nu blev jag så inspirerad att själv bjuda in mina vänner till något liknande! Såklart skulle jag bjuda på min triumfrätt salmalax med en dressing på sesam och mättande tillbehör som kan varieras efter gästernas smaker!

    Och svaret på frågan: från Spanien!

    KRAM!

  22. Nu blev jag så inspirerad att själv bjuda in mina vänner till något liknande! Såklart skulle jag bjuda på min triumfrätt salmalax med en dressing på sesam och mättande tillbehör som kan varieras efter gästernas smaker!

    Och svaret på frågan: från Spanien!

    KRAM!

  23. Under sommaren var jag på min killes landställe med hela hans familj och släkt. En kväll skulle vi äta tapas och jag blev ansvarig för att laga en rätt. Prestationsångesten var real för alla är väldigt matintresserade och duktiga på att laga mat. Jag lagade då en svalkande gazpacho vilket blev succé! Om några veckor flyttar min kille till Spanien (som Alvalle Gazpacho ursprungligen kommer ifrån) och innan dess vore det perfekt att bjuda över svärföräldrarna på Gazpacho Gathering och denna gång slippa svettas i köket med grönsaker, mixer och gud vet vad och helt enkelt servera Alvalles Gazpacho!

  24. Bjuder lätt på en pasta bolognese! Alltid gott och går hem hos alla – bästa rätten alla kategorier 🤗 Alvalle gazpacho kommer från Spanien 💃🏻

  25. Från Spanien!

    Lasagne är middagshit för tillfället – rustikt, avslappnat och bara vansinnigt gott <3<3

  26. Det bästa jag vet att bjuda på när vi får gäster är vietnamesiska vårrullar. Det kan anpassas efter allas smak och tycke, allergier, veganer, köttälskare, you name it! Dessutom så vackert att duka fram grönsaker i alla möjliga färger och man kan sitta länge och äta, snacka skit och dricka gott med de man tycker om <3

    Och Alvalle Gazpacho kommer från Spanien!

    Kram

  27. Alvalle Gazpacho kommer från Spanien!

    Jag har två favoriter som alltid är säkra kort vid bjudning:
    1: Pumpasoppa gjord på Butternut och chili. (Perfekt att servera som förrät vid mingel och går att äta varm som kall)
    2: Hummerrisotto med kantareller eller halstrad pilgrimsmusslor.

  28. Alvalle kommer från Spaniens land, där man kan äta gott och dansa i sand!
    Att vinna vore en ära,
    Så man kan bjuda nära och kära,
    På denna gazpacho att förtära!

  29. Hej vackra du!
    Först och främst måste jag ge dig en stor komplimang för en fantastisk blogg som bjuder på det mesta och verkligen speglar dig & är personlig & alldeles underbar!
    & vilken fantastisk tävling, jag är 25 år gammal och har hitills i livet varken haft tur i spel eller i kärlek & fått kämpa i motvind med sena kvällar med flera extra jobb, mängder av plugg och kurslitteratur..
    Att få vinna skulle betyda otroligt mycket, jag hoppas innerligt att jag blir den lyckliga vinnaren som blir kontaktade av dig och för första gången på lång tid känna en form av glädje och lycka som jag inte känt på länge..
    Jag hoppas jag blir den lyckliga vinnaren och få bjuda min familj på min favorit rätt som är chicken padthai toppad med färsk salladslök, rostade nötter, färsk lime och avslutningsvis lite koriander.
    Jag hoppas jag får bjuda min familj på en fantastisk matupplevelse och med det här priset skulle det toppa allt!
    Håller alla mina tummar och tår att jag för första gången har lite tur med mig & får avsluta sommaren på ett underbart sätt!
    Många sommar kramar till dig!
    P.S rätt svar på din fråga är att Alvalle Gazpacho kommer ifrån Spanien!
    Stor kram igen och grattis till att ha lyckats skapa en fantastisk blogg med en känsla av genuitet!
    Girl Power!

  30. Bjuder oftast på plockmat, mina vänner ääälskar det! Bjuder bl.a på en försvenskad Chilensk completos, en sort hit. Samt goda drinkar och viner, ett vinnande koncept.

    Och Alvalle Gazpacho kommer från Spanien! 🙂
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi