Frågor med Forni

Vilket härligt skrivet inlägg! Har en fråga som inte riktigt har med inlägget att göra. Just nu har jag mina nycklar i en ”smyckespåse” för att jag är rädd att repa fodret i mina väskor, mobil, plånbok etc. Skulle dock vilja ha dem i något snyggare. Har du en vanlig nyckelring eller ett fodral till dina nycklar? Har kollat på en LV key pouch men känner mig supervelig och ville därför höra hur du gör med dina nycklar 🙂 Fritt fram för läsare att svara också 🙂

Tack fina du!

Jag har dem bara löst i väskan faktiskt, har också funderat på att köpa något typ av fodral för att skydda väskor men inte riktigt hittat rätt än. Kanske något att sätta på önskelistan? 🙂

Andra läsare – kom gärna med tips <3

Hej Michaela! Varifrån kommer den superfina vita, ribbade toppen (klänningen?) i detta inlägg ifrån om jag får fråga?? Älskar!!

Heje!

Det är ett linne från Zara. Puss!

Hej Michaela! Jag undrar var ditt tunna, fina armband kommer ifrån? Som du bär på höger arm. Kram

Hej fina du! Får ibland frågor om armbandet, det är ett Love Bracelet från Cartier i roséguld som jag fick av D i vintras 🙂 Puss!

Heej fina du!! Vad tycker du om din J.W. Anderson väska? Är modellen praktisk och känner man att man kan använda den mycket osv? Funderar på en sådan svart eller en Louis Vuitton Pochette Metis, vilket kanske känns som ett mer tidlöst val. Kan ej bestämma mig… Tack för bästa bloggen <3 Kramar

Hej fina! Jag ÄLSKAR min JW, den känns unik och rolig. Tror definitivt jag kommer använda den i ett gäng år till. Pochette Metis är också superfin så om jag var du skulle jag gå på den du tycker är finast, det är två superväskor båda två. PUSS!

Så tråkigt att prata om men hur gör ni med notor etc på resor med kompisar? Ska ärligt erkänna att jag aldrig reflekterat över det och bara alltid splittat rakt av, tills nu när jag är student (lite senare än alla andra i min krets). Älskar att resa i gäng precis som du men när man har lite smalare budget känns det trist att splitta på baljor med drinkar eller flera flaskor vin fast man själv kanske knappt druckit. Samtidigt vill man (jag) inte vara den som pratar om pengar eller uppfattas som snål, trots att alla säkert skulle förstå.

Hur hade ni andra gjort? Nu splittade vi allt i sommar men ska studera några år till så tips mottages gärna!

Vi körde Costsplitt-appen nu senast och så delade vi rakt av på kostnader!

Nu åkte vi ett gäng med liknande ekonomi men jag tycker att man själv får ansvara över att ta upp om man inte vill splitta rakt av. Jag antar alltid att allt splittas men när t.ex. vissa tjejkompisar har blivit gravida så har de sagt ”Nu är jag gravid och kommer inte dricka någon alkohol, därför känns det inte mer än rättvist om jag bara betalar för min egen del på notan framöver, det är alla med på va?”. Det har såklart alla fattat! I andra kretsar splittar vi alltid rakt av oavsett vad folk dricker eller inte. Jag tror det bästa är att bara säga rakt ut till sina vänner exakt det du skrev här. Jag har haft vänner som pluggat medan vi andra jobbat och det bästa man kan göra är att förklara läget, sen är det ju inget problem. Klart ingen ska behöva betala över sin budget om en förändrar sin ekonomi och inte kan/vill leva på ”som vanligt”.

PUSS

 1. Hej Michaela!
  Visst har du ett par chunky hoops från Jane Kønig? Tycker jag har sett det på några bilder. Vilken färg är det du har? Jag har nämligen ett par i guld och tycker att de är så väldigt gula, men på bilder på andra ser de inte alls så gula ut…
  Kram

 2. Det finns en kille på mitt jobb som jag gick hem med från korgen en kväll i maj och sen dess har vi snackat var och varannan dag, på telefon och på jobbet. Nu har vi även setts utanför jobbet och fyllan, jag har träffats hans mamma och ingen av oss gör det bara för att få ligga. Jag tycker så himla mycket om honom och jag vågar egentligen inte säga det men det känns som att han gillar mig med…? (han säger att vi har det asnice tillsammans och att han vill vara med mig så jag antar det?)

  Grejen är: han hade planer innan jag träffade honom att åka utomlands i vinter (6 månader) och han säger lättsamt att jag ska hänga med, på allt. Han säger med blinken i ögat att jag skulle flytta eller åka med honom. Men det går ju inte, jag är 18 och har sista året i skolan kvar och han är 21 och vill inte bo kvar i vår stad länge till. Kanske om det hade varit en annan tid hade saker och ting varit enklare och vi hade inte behövt tänka så mycket på vad som skulle hända.

  Han säger också att han aldrig har varit kär tidigare och att det här kom så plötsligt men att det känns bra. Han tycker att det har gått fort (vilket det har) men han vill inte sluta träffas och det är det sista jag vill, jag tror däremot att han är rädd för att ge för mycket av sig själv eftersom han funderar på den här långa resan. Ena stunden kan han säga att han antagligen ska åka men i andra är han inte alls säker.
  Han sa en gång i telefon att han var rädd att om han skulle åka att vi skulle såra varandra och därför vet vi inte hur vi ska fortsätta det här, oss.
  Samtidigt känner jag att om du gillar en person, varför ska du stöta bort den för att du kanske åker? Ingen vet hur livet ser ut om ett par månader?
  Hur vet man liksom om det är värt att ge det lite tid? Jag har aldrig kommit överens med någon såhär bra och det känns som att när han tittar på mig ser han mig för den jag faktiskt är och tycker om mig. Det är inga spel, det är enkelt och rent på ett sätt som jag aldrig kunnat tänka mig.
  Men jag känner också mig själv, och oavsett om det är tidigt att säga det nu så vill jag ju inte att han ska åka. Det är som vi har ett utgångsdatum och jag vet inte när det är eftersom allt hänger på honom nu. Jag får panik, jag vill ju inte missa en sekund med honom men samtidigt är jag ju så rädd för att om känslorna nu blir starkare skulle jag gå sönder om han lämnade. Hur fan gör man i en sån här situation? Ska jag njuta tills det tar slut (om det gör det) eller avsluta det för mitt eget hjärtas skull men då får jag däremot inte reda på hur det faktiskt kan fortsätta heller? Du som är så klok Forni, HJÄLP

  1. Hej,

   Såg din kommentar och kände att jag bara var tvungen att svara. Du är sjukt ung och jag vet förvisso inte säkert men antar att du inte tidigare blivit sårad i en kärleksrelation/varit i en längre relation?

   Mitt råd till dig är att vara försiktig med ditt hjärta. Jag har varit i en liknande situation och det var inte kul att gå all in och sen bli lämnad när han åkte.

   ”Han sa en gång i telefon att han var rädd att om han skulle åka att vi skulle såra varandra och därför vet vi inte hur vi ska fortsätta det här.” Jag tolkar detta som att han är rädd för att han (om han är borta i 6 månader) kommer att såra dig då han med största sannolikhet inte kommer vara exklusivt med dig under den tiden, utan även kommer träffa andra. Även om han skulle mot förmodan lova exklusivitet innan han åker så är det tyvärr inte så troligt att det håller hela vägen dom 6 månaderna med hänsyn till hans ålder och den här kommentaren. Jag tror han vet att det finns en stor risk att han kommer såra dig om han åker utan att ni avslutat relationen.

   Åker han – fortsätt lev ditt liv och lova inte varandra exklusivitet, ni är för unga för det.
   Stannar han – Ha is i magen och se vart saker leder. Man kanske inte vill tänka så när man är kär, men är man 18 år är sannolikheten stor att han inte är den sista kärlek. Njut av kärleken när den varar, men kom ihåg att livet går vidare om saker och ting förändras.

 3. Hej,
  Vet inte om du minns mig. Men kommenterade för någon månad sedan att jag funderade på flytta till min kille i en annan mindre stad då vi fått erbjudande om vår drömlägenhet. Gissa vad?! Jag fick jobb där inom samma företag och nu flyttar jag i oktober!! Det känns så sjukt! Är så glad! Vela bara säga det och at jag älskar din blogg! Kram!

 4. Ett tips angående nyckelförvaring!
  Jag har en nyckelhållare från Svenskt Tenn som jag tycker funkar väldigt bra. Jag har haft den i några år och den ser i princip oanvänd ut 🙂 Såg dock nu att de inte verkar finnas på hemsidan, men det finns liknande på Accent och andra väskaffärer.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi