Frågor med Forni

Hej fina du! Förlåt och ärligt skriva detta av omtanke men varför pressa in på träningspass när man har två dagar hemma och du varit förkyld sen du åkte? ” Vill mycket, kan mer ” brukar ju inte göra kroppen någon nytta alls :(<3

Hej finis,

Du har helt rätt i att man inte ska träna om man är sjuk. Däremot så är det bristen på träning som ofta gör att jag blir dålig, alltså får ont i halsen, kroppen etc. Så ibland får jag ”förkylningar” som växer fram av för dålig kroppskärlek och för mycket stress. Jag tror inte att det är något som direkt smittar eller som fungerar som en riktigt förkylning utan jag använder nog det uttrycket för att ni ska förstå hur jag mår. Rösttrötthet, sår på stämbanden, ont i kroppen är resultat efter för mycket stress och för lite kärlek till kroppen. Och då brukar några lugna träningspass, mycket grönt och en hel del meditation göra susen för mig.

Puss!

Vart kommer din fina baddräkt ifrån? Super fin!

Tack, den är från Ganni!

Du är så bra på det här med förhållanden så vill fråga dig något. Kanske skulle du kunna ta upp detta i frågor med forni? Jag träffade en kille tre månader sedan och vi spenderade natten tillsammans. One night stand alltså. Nästa dag spenderade vi också tillsammans i hans lägenhet och vi klickade sjukt bra. Jag gillade honom och han gillade mig också (så sa han). Han skulle gärna hängt lite till, men jag hade jobb att ta tag i. Nu har jag tänkt väldigt mycket på honom. Det har dock gått tre månader sedan detta och jag vet ju inte tänker han på mig eller om han t.o.m. hittat någon ny efter mig. Vill så gärna snacka med honom och typ se om vi kunde bli något.

Låter kanske dumt, då vi typ ”bara” hade en one night stand. Men du som är i ett förhållande som började så (…?) kan väl berätta vad jag skall göra? Är rädd och tänker att han kanske redan glömt bort mig och tycker jag är patetisk eller nått, om jag tog kontakt med honom på något sätt alltså. Om jag skulle ta kontakt med honom, hur gör jag det utan att verka desperat/konstig/whatever?

TA KONTAKT! Man måste satsa för att vinna. I vårt fall handlade det nog om att båda tog kontakt vid olika tillfällen vilket resulterade i en hel del regelbundna nattliga träffar. Om ingen hade vågat hade det garanterat aldrig blivit något. Sånt slöseri på mannen i mitt liv om han hade levt med någon annan (och jag likaså) haha. Skicka något på instagram! Om han inte vill höras kommer han undvika kontakt och då vet du det helt enkelt. Heja dig och heja förälskelse!

Hej forni! Hur får du dina kläder att hålla sig så raka och fina när ni reser?! Mina blir alltid sååå skrynkliga och fula att använda ? Har du med dig steamer, stryker slaviskt innan du packar eller vad är tricket? ????

Hej bästa!

Rese-steamer är räddningen på allt!!! Liten, får plats i väskan och gör kläderna raka på tre sekunder. Jag har en från Philips som jag älskar!!!

Jag läste i dina stories att ni planerar barn före bröllop i Italien, hur kommer det sig att ni ska vänta tills efter barnen kommit ? Jag är bara nyfiken hur ni funderar kring det då barn i sig kräver väldigt mycket tid och ork, speciellt när dem är små.. ???‍♀️? tack för en härlig och inspirerande blogg!! ☺️

Hej!

Jag tycker faktiskt att man ska vara väldigt försiktig med den här typen av kommentarer till sina medsystrar för de är inte helt schyssta. Om jag ska vara ärlig blir jag lite provocerad. Vad är det här för onödig pekpinne?

Vi kanske har försökt få barn i flera år utan resultat och vill fokusera på det istället för bröllop. Vi kanske inte har råd med det bröllop vi vill ha just nu. Vi kanske har lagt upp en sparplan för bröllop och vill skaffa barn unga. Vi kanske vill lägga pengarna på en större lägenhet. Vi kanske vill gifta oss när vi har stora barn som sitter med varsin drink i handen när det är dags för oss att säga ja till varandra. Vi kanske har en stor familj som hjälps åt att ta hand om de små som har spring i benen. Vi kanske får världens lugnaste barn som beter sig bättre än de vuxna på bröllopet. Vi kanske vill ha springande små ben överallt på vårt bröllop. Min kille kanske inte vill fria till mig nu och jag tycker det är svinjobbigt men försöker vara positiv. Vi kanske vill gifta oss på ett nöjesfält som kommer vara så stökigt att till och med de små blir trötta?

Oavsett vad, är det inte schysst att ifrågasätta en annan kvinnas livsval. Även om du inte menar något illa, vilket jag hoppas att du inte gör, så är det bra att tänka till innan en fråga ställs.

Kom också ihåg att tusentals människor världen över gifter sig med små barn i deras liv och det verkar gå precis hur bra som helst. Och om du inte vill gifta dig när du har små barn för att de kräver för mycket av din tid, så hoppas jag att du får eller har haft ett underbart bröllop som passade just dig perfekt.

Stor kram!

 1. Hej! Jag brukar inte kommentera din blogg men jag läser den dagligen. Jag måste däremot bara få tacka dig för ditt svar på sista frågan. Tack för att du vågar svara så och stå på dig. Själv tycker jag att man kan bli väldigt ställd när man får en sån fråga och istället bara kasta ur sig något ogenomtänkt som ”nej det var dumt, fel av mig” fast jag har rätt. Fast det är vad jag vill eller behöver i livet. Jag är så tacksam för att du svarade så och för att andra människor kommer läsa detta och förhoppningsvis behöver inte kvinnor stå till svars för sitt eget liv mycket länge till.

  Tack<3

 2. Viktig poäng du gör i sista svaret!! Jag är uppväxt i en familj där det alltid snackats om att man inte ska skaffa barn förens man har en stabil tillvaro och hela den biten. Jag har så länge tänkt att det därför är viktigt med villa, jobb, giftermål innan barnen kommer. Idag är jag av en helt annan uppfattning, det finns ingenting i det som säger att tillvaron skulle bli bättre för barnen. Min kompis föddes in i sin familj när hennes föräldrar fortfarande pluggade och bodde i kollektiv.

  Hennes föräldrar är idag tillsammans och de är en sådan där idylliskt härligt familj som bråkar, stökar och älskar varandra med hela sina hjärtan. Jag har (sedan jag var 4a) skilda föräldrar och lever också ett fantastiskt härligt liv, men det har inget med att mina föräldrar var gifta innan de fick mig att göra!

  Alla har sin egen väg, ibland utifrån hur de vill ha det och ibland utefter hur livet tar sin väg!

 3. Oj vilken hård kommentar på en ganska ärlig och ofarlig fråga? Det lät inte som ett ifrågasättande utan hon (?) undrade ju bara hur du tänkt. Av intresse eller kanske för att bli klokare i ett eget val…
  Du har rätt i att man inte ska klanka ner på medsystrar osv, men vi kvinnor blir ju också stärkta som grupp av att diskutera livsval? Som ekonomi till exempelt, alla förlorar på att det smusslas med det.

  1. Fast nu är du lite orättvis tycker jag, Michaela är ju hur trevlig som helst i sitt svar. Skillnaden är att hon är öppen med hennes känslor kring frågan, och ärlig, men absolut inte otrevlig. Man måste få visa att man reagerar negativt på en kommentar – utan att vara otrevlig såklart! – och det tycker jag verkligen att Michaela gör här.

 4. Jag tolkade inte alls personens fråga ang barn o bröllop som oschysst eller kritisk, man måste väl få ställa en fråga av ren nyfikenhet utan att det måste vara att ”kritisera en annan kvinnas livsval”, har svårt att se varför du väljer att ens tolka det som en taskig kommentar eller fråga o bli provocerad? Personen undrade kanske bara utan att det låg något dåligt negativt eller taskigt bakom överhuvudtaget, alla är olika men såg ingen elak undermening i det hela 🙂

  1. Men det gjorde jag, därav svaret (som jag tycker var trevligt men tydligt formulerat) 🙂

 5. Hej Michaela!
  Det var jag som undrade över barn & bröllops frågan- jag vill säga ursäkta att du blev stött eller upprörd men det var inte alls i mina tankar att min fråga skulle provocera dig så mycket! Jag menade absolut inget illa, som att det skulle vara bättre eller vettigare att gifta sig innan barn- jag är mycket väl medveten om att många gifter sig efter att barn kommer in i bilden. Jag tycker inte att frågan är formulerad på ett sätt som att det kan uppfattas som en ”pekpinne”, men du kanske tolkade det så. Jag är bara intresserad och nyfiken på olika människors livsval, tankar och resor genom livet och eftersom du själv säger att du inte är så privat av dig utan vill dela med dig av mycket i din blogg trodde jag inte att det var så märkvärdig fråga…tydligen hade jag fel! Jag är ledsen. Lycka till med din livsresa vilken väg du än kommer att gå! Ha det fint. Kram!

 6. Så bra svarat på barn- och bröllopsfrågan! Tycker att det lät superhärligt att t.ex gifta sig då man har vuxna barn som man då kan fira tillsammans med <3 Skönt att varje par kan göra som just de vill. Ha en fin semester fina du!

 7. SÅ bra svar på sista frågan! Man vet faktiskt aldrig hur andra har det, man kan vara säker på att det finns en anledning till att någon väljer att göra sig eller så men tills denne någon väljer att berätta – låt det va! Visst man kan vara nyfiken, men det är så viktigt att hålla det för sig själv.
  Jag satt hos läkaren för min tinnitus i våras, hon frågade om jag var stressad och jag svarade ja, lite är jag nog. Jag pluggar, har ett år kvar, svårt och dyrt med boende i Stockholm osv. ”Ja,och alla dina vänner gifter sig och skaffar barn” la hon till. Eh va???? Jag är liksom 26 så?? Inte för att åldern ska spela roll, men som kvinna gör den ju det lite, om man vill ha barn men 26 är ju fortfarande ungt. Jag tänker inte så, dessutom har jag typ inga vänner (eller partner) så kommentaren sved på så många olika sätt. Fy vad ledsen jag blev. Skulle aldrig, aldrig fråga eller insinuera något till någon, varken om barn eller giftemål. Det kan göra så ont till någon som har det svårt men försöker hålla ihop det utåt. Kram Michaela, älskar din blogg ❤️

  1. Åh, kan verkligen relatera till detta! En gång fick jag en kommentar av mormor när jag fyllde år. Kommentaren var säkert inte alls illa menad, men den träffade en oerhört öm punkt och störde mig resten av dagen, även om jag försökte att bortse från den. Även om man inte menar något illa, tycker jag att man skall vara oerhört försiktig när man frågar om sådant som rör olika framtidsplaner och liknande. Egentligen tycker jag inte att man skall fråga om sådant alls. Man vet aldrig vad som ligger bakom.

 8. Kommenterar aldrig, men alltså ditt svar på sista frågan?! WORD SISTAH! Det bästa jag läst på länge. Tack<3

 9. Till tjejen som undrade om hon ska kontakt eller inte, gör det!! Jag träffade också min pojkvän via ett one night stand och nu vill jag leva hela livet med honom! Allt bara för att vi bytte snap och började prata där, det är så värt det <3

 10. Du har rätt i att vi alla borde vara lite extra försiktiga när vi kommenterar andras framtidsplaner i livet (och kanske många gånger undvika att kommentera helt),och du lyfter fram många bra argument. Däremot anser jag inte att ditt svar är motiverat mot bakgrund av just den här frågan. Jag reagerade på ditt hårda svar och lider med frågeställaren som säkert mår dåligt över att ha sårat dig och att du tolkat frågan så hårt, det var uppenbarligen inte alls så frågan var avsedd att tolkas, och så tolkar inte jag heller den. Samtidigt förstår jag såklart att det är lätt att missförstånd sker, särskilt i skriftform. Vill bara säga att jag (och säkert många andra läsare) undrat samma sak helt utan förutfattade meningar eller dömande, många av oss befinner oss i liknande situationer och nyfikna på hur andra resonerar kring livets stora frågor. Ha en fin semester!

 11. Vilket bra svar på frågan om barn och giftermål. Angående att man kanske väntar på att ens kille ska fria. Önskar att fler kvinnor, år 2018, tog saken i egna händer och friar istället för att gå och vänta på att mannen ska göra det <3

 12. Åh, vilket bra svar! Vi ska ha barn om några dagar och vi har inte gift oss utan kommer göra det senare. Man gör precis i den ordningen som man vill och passar en själv! Heja dig Michaela!

 13. Tror den sista frågan måste ha varit en känslig punkt för dig eftersom du tolkade den som en pekpinne och att den hade en underton av dömande karaktär. Blir du ofta ifrågasatt gällande ert val att skaffa barn före äktenskap? Jag tolkade inte alls hennes fråga så och tyckte ditt svar visserligen var klart och tydligt men ändå väldigt ”passive aggressive” för att vara helt ärlig. Är nog ett bevis på att man ska försöka bara försiktig med att fråga andra om saker som planer kring barn och äktenskap då man aldrig vet varför hen tagit ett visst beslut. Risken finns att man omedvetet träffar en öm punkt eller provocerar personen.

 14. Vi väntade medvetet med giftermål tills vi hade barn för vi ville att de skulle vara med. Vår dotter var 1.5 när vi gifte oss och universums sötaste brudnäbb. Jag hade tur mkt tid som helst att planera för bröllopet under föräldraledigheten och vi hade varken planerat barn eller bröllop om vi inte hade sparar undan pengar för att kunna ta hand om/genomföra det som vi ville. Kör på Michaela och lycka till med livets resa <3

 15. Hej Michaela! Jag undrar var ditt tunna, fina armband kommer ifrån? Som du bär på höger arm. Kram

 16. PREACH!!! Sista frågan. Tack för att du tar tiden att svara, du svarar för så många kvinnor! Stor kram!

 17. Det är olika hur man uppfattar frågor, och det beror säkert på hur känsligt ämnet är för en själv, hur många gånger man har fått samma fråga etc. Alltid svårt att veta. Jag uppfattade inte frågan som ifrågasättande men det gjorde du, vi är alla olika helt enkelt. Första frågan däremot hade gjort mig skogstokig, haha. 🙂 Jag brukar generellt undvika att ställa frågor som handlar om barn, äktenskap, flytta ihop och liknande eftersom jag vet att det kan vara känsliga ämnen. Man vet aldrig om ett par har försökt få barn i 10 år utan att lyckas, om någon i paret jättegärna vill gifta sig men den andra inte vill osv. Bättre att låta folk få berätta själva. Personligen är jag svintrött på frågor om barn, giftermål, samboskap, lägenhetsköp och allt annat man SKA göra, och som jag aldrig har velat. Låt folk leva! Kram

 18. Jag kommenterar sällan, men ditt svar på sista frågan, heja du! Jag blir ofta ifrågasatt för mina val i livet. Är 29 år, ingen partner, inga barn och vet inte om jag vill ha barn heller och har precis sålt allt jag äger för att ge mig ut och resa. Blir alltid så upplyft att gå in hos dig och läsa. Dina tankar, dina svar, din ärlighet, så upplyftande. Tack för att du är du!

 19. Ditt svar på barn/bröllopsfrågan var visserligen tydligt men också väldigt uppläxande. Kan nästan se hur du hytter med pekfingret och stackarn som frågat. Är inte det också att ifrågasätta andras val?

  Jag gifte mig innan barn och nu när jag har en liten dotter så är jag själv så glad att vi valde att göra så ☺️ Även om hon är väldens finaste hade vi aldrig kunnat få det vuxna och festliga bröllop vi ville ha utan fokus på barn som (i regel) inte alls kan sitta still och njuta av en lång bröllopsmiddag med tal, champagne och en brakfest efter det!

 20. Personligen gillade jag ditt svar på den sista fråga men tycker det blivit lite mycket ”läger” i frågan ändå. Det spelar väl ingen roll hur vi tolkar frågan och svaret? Om den var opassande eller ej? Detta är Michaelas blogg och hon svarar/svarar inte precis som hon vill.

  1. Jo men kan ju va en poäng att man måste kunna ställa en fråga utan dålig intention alls utan att vara rädd att det ska tolkas så dåligt? Varför välja att tolka den som oschysst o negativ lixom, så onödigt o i mina ögon, lite som att leta efter fel lr dålig underton. Svaret var tydligt men också som ngn annan skrev väldigt ”passive aggressive”.

 21. Visst att svaret var väldigt tydligt och ärligt på sista frågan, men jag håller med de andra kommentarerna om att det också var hårt och passivt aggressivt. Om vi är flera som tolkar det så så kanske det ligger något i det? Det känns som att du ofta tolkar frågor och kommentarer på det absolut mest negativa sättet, medan du vill att dina svar ska tolkas på det mest positiva? Det får mig att fundera på hur du egentligen mår, känns som att du kanske är lite för stressad och har taggarna utåt. Glöm inte att ta hand om hjärtat ? de allra flesta som läser och kommenterar vill dig faktiskt väl, och ställer frågor av ren nyfikenhet.

 22. Tack Michaela för svaret på den sista frågan! Tyckte det var en märklig fråga att ställa av personen och ditt svar du gav på frågan behövde jag höra precis idag. Heja dig, för den starka, kloka och härliga människa du är 🙂 Fortsätt vara du, alltid. Kram.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi