Mykonos: Lunch på Jackie O, magisk heldag på Scorpios och mysig middag på Solymar

HEJ och välkomna till Mykonos! Jag tänkte ta med er genom våra första dagar i 15 bilder. I lördags gick vi upp tidigt och hoppade på planet till Grekland.

Det är jag, D, Linn, Mattias och Daniel som åker i en samlad trupp och sen har vi flera vänner som också är här i olika konstellationer.

Vi kom fram vid lunch, checkade in och slängde oss i poolen.

Här är vårt rum! Som ett litet hus med världens största terrass och utsikt mot havet. Det är så vackert här.

När magarna började kurra, gick vi till Jackie O som är en beach club precis bredvid vårt hotell. Jackie O har blivit utnämnt till Europas bästa gay beach club har jag hört och det kan jag verkligen förstå. Drag show-uppträdanden, Mariah Carey hits som mixas upp med Cher, Tina Turner-show och en fest som aldrig står still. Vår terrass har utsikt över beach cluben så vi har bara stått och dansat till all rolig musik och njutit av atmosfären där. Så mycket roligare musik än den som spelas på övriga beach clubs här (bara techno eller typ deep house).

Som jag älskar det här gänget alltså, det är inte riktigt klokt.

Jag åt en laxtartar med lila potatis och avokadokräm. Galet god.

På kvällen var vi ute i stan och åt middag på Ling Ling men det verkade vara för roligt för att fotas hehe. Mycket bra första dag på semestern i alla fall!

I söndags blev det frukost och häng vid poolen hela förmiddagen.

Sedan gjorde vi oss i ordning för att åka iväg på söndagsäventyr!

En heldag på Scorpios stod på schemat. Söndagar på Scorpios under dessa sommarveckor är kanske det roligaste som finns. Vi började med en lång lunch, mycket av deras råvaror är närproducerat och ekologiskt vilket märks på kvaliteten. Allting var verkligen 10 poäng. Åt massa god mat, drack massa rosé och skålade för livet.

Efter en tre timmar lång lunch (som nästan räknades som en tidig middag) förflyttade vi oss till bardelen och sedan dansade vi bort resten av kvällen och natten.

När jag kom hem till hotellet stod temperaturen på 29 grader… tack för det. Vår ac är trasig och de har inte lyckats laga den på fyra nätter nu fastän jag klagat 🙁 Vad ska man göra??? Får panik haha. Så jobbigt när kommunikationen inte fungerar och servicen inte är på topp, speciellt när man betalat rätt så mycket pengar för denna semester.

I måndags var det ett riktigt slitet men glatt gäng som vaknade upp här på Mykonos. På grund av hettan i vårt rum var jag först upp vid 11. Sprang ner till poolen, låg under vattenytan i en kvart och när jag var nerkyld åt jag frukost medan de andra kom upp en efter en. Så mysigt när man reser i gäng på semestern.

Vi låg vid poolen hela dagen och sedan bokade vi en tidig middag i solnedgången på Solymar, en mysig restaurang/beach club precis vid stranden.

Där tog vi in ett stort gäng förrätter som vi högg in på. Till varmrätt åt jag en magisk sea bass.

Så mysigt, jag älskar att kombinera festliga dagar med mysiga stunder. Tack livet för dessa tre första, magiska dagar!

 1. Hej! Har jobbat som guide för Fritidsresor i tre år och vet att det finns ett slags världstäckande formulär när det gäller kompensation för saker som inte funkar på semestern. Vi använde oss alltid av den när vi räknande kompensation! Kommer inte exakt ihåg vad AC låg på men skulle gissa på 10% av totalbeloppet/dag. Alltså allt ni betalat delat på antalet dagar, och sen 10% på det. Och gånger 4 om det varat i fyra dagar? Låter sjukt med dålig service, och olikt Grekland. Men säg att du har rätt till kompensation (smart att tänka ut en egen! Kanske några middagar på hotellets räkning, kan de låna er en bil, eller övrigt!). Lycka till!!

 2. Mitt tips är nog att sova med terassdörren på glänt, tänker att det blir fläktande om ni bor på en kulle? Kanske lite läskigt om terassen inte är inhägnad dock. Klaga igen och säg att ni vill byta rum.

  På senaste semestern i NY kom vi till hotellet och ACn funkade inte. Fick upp en mekaniker som kollade på det inom några min och konstaterade att det inte gick att laga. Blev uppgraderade till större rum med bättre view och hade fått sakerna ditflyttade inom typ 15 min från att vi sa till från början. Sån jävla service (arlo nomad<3), som det ska vara när man betalar en del.

 3. Så tråkigt att prata om men hur gör ni med notor etc på resor med kompisar? Ska ärligt erkänna att jag aldrig reflekterat över det och bara alltid splittat rakt av, tills nu när jag är student (litesenare än alla andra i min krets). Älskar att resa i gäng precis som du men när man har lite smalare budget känns det trist att splitta på baljor med drinkar eller flera flaskor vin fast man själv kanske knappt druckit. Samtidigt vill man (jag) inte vara den som pratar om pengar eller uppfattas som snål, trots att alla säkert skulle förstå.

  Hur hade ni andra gjort? Nu splittade vi allt i sommar men ska studera några år till så tips mottages gärna!

 4. Till frågor med Forni: kan du berätta om din tandblekningsprocess, är så himla sugen på att bleka tänderna. Är du nöjd? Går du och bleker tänderna fortfarande? Kanske hade du möjlighet att erbjuda dina läsare någon rabattkod på det stället du går på? Ps. Önskar mig ALLTID mer yoga relaterade inlägg, tips på fina mattor och andra accessoarer kanske? Kram från en fellow åksjukis!

 5. Hej fina Forni! Jag har en fråga angående Shein. Jag har sett har du har lite kläder därifrån och undrar hur leveransen varit. Jag har fått för mig att det är en sån sida som man inte riktigt kan ”lita på”, lite som Zaful och Wish. Att man inte riktigt vet när plagget ifråga dyker upp, att storlekarna är typ som hej-kom-och-hjälp-mig pch att man aldrig riktigt vet hur kvaliteten på plagget är. Är jag helt ute och cyklar här? Jag får ofta känslan att du handlar kläder av bra kvalitet och från sidor som legit, därför tänkte jag att jag kanske hade helt fel bild av Shein. Anyway, tack för en bra blogg!<3

 6. Jag klickade mig in på din blogg för första gången på kanske två veckor (läser den dagligen annars men med bebis har det inte hunnits med) och måste bara ge dig en eloge för hur otroligt jäkla BRA din blogg är.

  Den är välskriven, har härliga bilder som känns precis lagom ”arrangerade”, inte för perfekt tillrättalagda men absolut inte slarviga, och en så bra blandning av allt.

  Din blogg är som ett riktigt härligt magasin med allt jag gillar. Det är lite resor, lite mat, lite mode och en stor dos personlighet och värme. Jag kan fortfarande skrolla tillbaka till ditt inlägg om D’s frukostvanor och skratta högt. Så kul!

  Kort sagt: Jag älskar din blogg och blir verkligen inspirerad av den. Hoppas att du kommer blogga länge.

  Till sist har jag en fråga till Frågor med Forni: Vart kommer din fina klänning med citroner från? Den är magisk!

  Hoppas att du får en riktigt härlig sommar!

 7. Hej! Jag postade en kommentar tidigare men den verkar inte ha kommit fram så jag frågar igen. Vilket hotell bor ni på?

  1. Hej Therese!

   Det har varit lite strul med godkännandet av kommentarer så vissa kan ha försvunnit tyvärr.

   Vi bodde på My Atkis!
   Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi