Palma: Stora hjärtan, vegansk lunch på Ziva och ceviche på Canela

Här kommer det sista inlägget från min vecka i Palma! Det är i måndags och tisdags.

I måndags efter frukost åkte vi bort till nyöppnade Um Beach House i Portals för att möta upp ett gäng vänner. Vi låg på solstolar, tog ett dopp och vid tre satte vi oss för lunch.

Det var Kajsa och Theo med sällskap som vi joinade. Vi pratade om vad man skulle döpa sina barn till under halva lunchen och samtalet blev snabbt… mindre seriöst. Det hela slutade med skratt som regnade över varandra och bubblade upp ur våra kroppar.

Två glada personer.

Efter några timmar mötte vi upp fler vänner på Roxy. Drack sangria i mängder, badade i havet, lekte med en vattenpistol och plockade ut sjöborrar som fastnat i huden. De här dagarna är de bästa dagarna på hela året tycker jag. De oseriösa, utan tider att passa, när man bara sitter och snackar skit i ett annat land med människor som har stora hjärtan, plats för alla.

När kvällen kom fick vi bråttom, så jag svidade om på femton minuter. Det blev osminkat och ett favoritkit från Valerie.

Vi åt middag på Spot som var super och sen gick vi skrattandes hem genom stan.

I tisdags vaknade vi vid tio och åt frukost vid halv elva. Drack mängder med vatten, kylde ner oss själva, vaknade till liv efter natten.

Här placerade vi sedan våra små rumpor för resten av dagen, på hotellets takterrass.

Vid tre började våra magar kurra så då styrde vi stegen bort mot Ziva. Ziva är ett ekologiskt café med bara veganska alternativ. Det är min kompis pappa som driver stället så jag var nyfiken på att testa.

Blev sååå positivt överraskad över hur fint det var. Jag älskar hälsoställen som också är mysiga så att man faktiskt kan hänga där en lunch och inte bara plockar med sig. Det här cafét var tio poäng!

Våra kroppar skrek efter att bli boostade efter en vecka av tapas och vin. Det blev två olika salladsbowls samt dagens lunch som var veganska ravioli. Till det varsin supershot och juice.

Jag kunde inte låta bli att gå på sötsakerna heller. Det blev en iskaffe med choklad och en peanutbutter cake som vi inte ens ska prata om. Att veganska och nyttiga desserter ofta är bättre än ”vanliga” desserter är ju ett faktum. Magiskt!

Resten av dagen låg jag här utan att röra mig.

Fram tills klockan 19.30 då jag gick ner och piffade mig. En timme senare var jag redo för middag!

Vi gick bort till Canela och lyckades knipa åt oss ett litet bord.

Det ångrar jag inte kan jag tala om! Fantastisk god mat med en extra touch i samtliga rätter samt en stor dos kärlek. Bra service och svingott käk – mer än så behöver man inte.

Missa inte denna ceviche om ni går dit och käkar! Eller deras soft shell crab, jesus så smarrig alltså.

Efter middagen blev det ett par glas champagne innan vi gick hemåt. Dagen efter åkte vi hem och det var den underbara resan, så tacksam över alla dagar på Mallorca.

Pst, om ni har missat alla härliga uppdateringar från resan:

Läs första inlägget från Palma här
Läs andra inlägget från Palma här
Läs tredje inlägget från Palma här

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi