Inspiration: Sommar i Sverige

Innehåller annonslänkar

God morgon mina hjärtan!

Ja det låter väl lite sjukt att skriva god morgon när klockan är efter tolv men jag har fortfarande morgonrock och glasögon på mig, och dricker min andra kopp kaffe för dagen. Så lite morgon är det trots allt.

Det var så roligt förra veckan när jag och Theres skulle sätta ett schema för en helgdag och sedan jämföra vad som var morgon, lunch och middag för oss. Det diffade typ tre timmar i uppfattning. Theres är en morgonmänniska och gillar att sätta igång dagen tidigt, medan jag hellre är uppe extra sent och kanske dricker ett par glas vin kvällen innan och för att sen ta en riktigt lugn morgon. I min värld är det morgon fram tills Nyhetsmorgon tar slut (11.30) på lördagar och söndagar. Var står ni i frågan?

Lär väl förändras när man får barn dock så får passa på att njuta riktigt mycket av mina sena mornar fram tills att det förändras i livet.

Nåväl, D är iväg och spelar tennis och jag har ätit en lång frukost, skrollat igenom alla sociala medier och jobbat lite. Knåpade ihop ett inspirationskollage dagen till ära med temat sommar i Sverige. Looken på sommaroutfits skiljer sig ju en del om man är i Sverige eller Sydeuropa tycker jag, speciellt med tanke på vädret som kan förändras snabbt, men här har ni några favoriter.

Sjal | Baddräkt | Slip ins | Klänning | Stickad tröja | Klocka | Skjorta | Stråväska | Jeans

Nej, nu blir det en springtur tror jag. Njut av er lördag, puss!

 1. Ja, jag bor utomlands (i ett land med evig sol) och tillbringar därför alla somrar i Sverige. Varje år är det ett gissel att packa, då sju veckors sommar-Sverige kan bjuda på allt från klänning/shorts-väder till jeans/jacka/tröja-väder. Förra året t.ex tror jag knappt jag hade shorts eller kjol på mig mer än 2-3 gånger… ”Sommar i Sverige” för mig betyder två-lagers outfits för det mesta, allt annat är bonus! 🙂
  Trevlig sommar till dig!

 2. Hej! Du hade en så fin grön klänning med vita blommor på en händelse på insta, vart kommer den ifrån?? 🙂

 3. Hej! Jag skulle tycka det var väldigt roligt om du kunde skriva ett inlägg om din garderob, du har så mycket fina kläder och skulle vara kul att se hur du kategoriserar och organiserar i din garderob med klänningar, skor, väskor & accessoarer.

  Tack på förhand och hoppas du har en fin dag!

 4. Hej!

  Haha, känner så igen mig i ditt resonemang angående morgontimmarna! Dagen tar vid när hetsmorgon slutar! Helt klart! Mysigaste som finns ju att hasa runt i morgonrock dricka alldeles för mkt kaffe med nyhetsmorgon i bakgrunden 🙂

 5. Hoho, jag är precis som du🙈 Börjar aldrig dagen på riktigt innan kl 11:30 på helger (såvida man inte har nån aktivitet inplanerad)! Timmarna före det är vigda åt sovmorgon, ligga och dra sig i sängen, och låååång helgfrukost – på balkongen nu på sommaren! Underbart. Kram!

 6. Ja för mig så lämnar jag inte lägenheten förrän 12.00 en lördag! 🙂 gillar att ta det lugnt på helgen morgonen och älskar att sitta uppe och dricka rödvin i soffan på fredagskvällen!

 7. Hehe, ja.. mina barn gör morgon åt mig oavsett när min kropp är redo. Men innan jag fick barn var jag inte heller morgonmänniska. Gillar egentligen att ta det väldigt lugnt på morgonen och jobbar hellre sent eller umgås med folk senare under lediga dagar.

 8. Här är det morgon ca 06 med en snart-3åring. Men, det är inga probs då både jag och min man är morgonmänniskor. 🙂 Och jag tror säkert att det påverkar; första året med bebis är vaken 40ggr/natt men sen kommer hen in i era rutiner. ❤️

 9. Sommarlooken kan funka. Sverige – VM-feber, nått gult? Det handlar såklart inte om att vara fanatisk utan mer om att ha känsla för aktualiteter. Man tycker såklart vad man vill om VM och jag har stor förståelse och respekt för att man kan redan vara riktigt trött på det – men det är inte fotboll det handlar om utan att finnas i tiden.

 10. Hej Mikaela,

  Jag har tänkt på en sak du skrev för rätt länge sedan och under om du skulle kunna förklara det närmare.

  Jag använder nämligen en ansiktskräm, både dag och nattkräm, som innehåller syra. Den senaste tiden har solen varit otroligt stark, vilket ingen kan ha missat. Jag har dock ändå använt min dagkräm.

  I ett inlägg skrev du att man inte bör använd syra på dagen utan på kvällen! ”Den ska inte vara ute i solen utan få arbeta ostört om natten.”

  Jag har tänkt på detta sedan dess och är lite orolig. Jag vill skålart inte förstöra min hud för att jag använder en kräm som innehåller syra ute i solen eller åldras i förtid. Men det står inte någonstans på krämen att man inte ska använda den då. Min fråga till dig är om du kan dela med dig av din kunskap kring detta? Jag uppfattar dig som en väldigt noggrann person och som tar hand om dig själv och just därför tar jag till mig av det du skriver.

  Tack på förhand!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi