Sommarplanerna!

Mina planer för sommaren:
Sommaren började väl helt ärligt redan i maj det här året. Maj är min bästa Stockholms-månad, alla är fortfarande hemma och vill bo på en uteservering. I juni åkte jag till Sydafrika på världens häftigaste resa, som fick bli startskottet för sommarresorna.

Midsommar tillbringades ute på Linn och Mattias lantställe som ni har sett under veckan.

I mitten på juli åker jag och D till Mallorca i en vecka. Jag har blivit helt kär i Palma. Vi ska äta tapas, dricka cavasangria ur små vinglas, promenera på de trånga gatorna, bo på magiskt boutiquehotell och bada i det knallblåa vattnet. Magi.

Sen är vi hemma i tre dagar innan vi åker till Mykonos i en vecka med Linn, Mattias och Daniel. SOM JAG LÄNGTAR! Förra årets semester till Mykonos var en av de roligaste veckorna i hela mitt liv och jag ser fram emot ett återbesök på denna magiska ö. Vi ska dansa i solnedgången, hänga på beach clubs, bada, kramas och gå runt i tunna klänningar.

Sommaren avslutas i slutet på september, för då har vi bokat in en vecka i södra Frankrike. Petra och Markus ska gifta sig och både jag och D står uppe vid altaret med dem. Äej har inte ens ord för denna pepp. Att min bästa vän ska gifta sig? VI HÖRS.

Världens bästa sommar – jag är redo för dig.

Här badar jag helst:
I en pool. Hänger dock gärna vid havet! Men badar helst i poolen.

Hur länge ska du vara ledig?
Jag är aldrig ledig på samma sätt som en anställd med 9 till 5-jobb är ledig. Men jag är ledig på mitt egna sätt. I sommar betyder det att jag hela juli månad är förbjuden från att gå in till kontoret eller boka in något jobb. Det jag ska göra som är jobbrelaterat i juli är att skriva ett till två blogginlägg om dagen och viktigast av allt: skriva bok. I mitten på augusti ska första utkastet på boken in. Så det är bara att gasa!

Vad ser du mest fram emot?
Allt. Att få vara ledig och hämta lite kraft. Känslan av att vara utomlands, sätta på sig tunna klänningar och fina smycken som man har köpt specifikt till semestern. Första klunken sangria på en liten restaurang. När det spelas en extra bra låt på beach cluben och man tittar på en kompis och skrattar. Stoppa första tuggan mat i munnen när man är hungrig på lunchen efter förmiddagens bad. Frukostbuffé på hotell. Promenera hand i hand med D efter middagen. Göra mig fin. Läsa bok på en solstol.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Jag älskar att köpa nya klänningar inför semestern, så det har jag gjort. Och en ny baddräkt från Toteme som jag ser fram emot att använda! Nya solisar och så kaaanske det blir en ny väska. Jag hade bestämt att jag skulle köpa en ny väska efter vårens jobb i present till mig själv, vi får se om det blir så.

Vad kommer du äta?
Tapas i mängder, sommaren är plockmatens högtid. Färgglada grönsaker, frukost extra allt, crepes med nutella, sorbet, saker som dryper av olivolja och stora tallrikar pasta.

Vad kommer du dricka?
CAVASANGRIA, rosé som är ljust ljust, lätta rödviner som är kylda, bubbelvatten, lemonad, saker med citron i generellt.

Vad kommer du ha på dig?
Tunna klänningar!

Favoritsommardoft:
Havet, citrusfrukter, nygräddade croissanter tidigt på morgonen.

Vad oroar du dig för?
Att jag inte kommer kunna slappna av, att stressen satt sig i benmärgen på mig. Att det tar över njutningen.

Den ultimata sommardagen:
Sova tills man vaknar (men vakna tidigt – utvilad!). Ät frukost länge på hotell. Läsa bok, bada och ligga under ett parasoll en hel förmiddag. Sätta på sig en tjusig klänning, äta långlunch, dricka något festligt. Romantisk middag på kvällen! Och kanske ett yogapass någon gång där på morgonen!

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Semestern är inte slut i september ens. Vill inte tänka på avslut, tänker bara på nya äventyr och allt roligt som ligger framför mig. Även hösten har magi i sig.

 1. Alltså wow – dina ord!! Att du till och med kan besvara en enkel lista på ett så vackert sätt! Det är så häftigt hur du kan beskriva sommaren så kortfattat men ändå så snyggt. Sommarkänslorna sköljde över mig!

  1. Gud vilken varm och hjärtlig kommentar – tack tack tack! Önskar dig en ljuvlig sommar <3

 2. I Sverige jobbar inte folk på 9 till 5 -jobb, stör mig när folk skriver så 😉 I Sverige har vi lunchrast! Så kanske 8 till 17-jobb är ett bättre ordval här i Sverige.

  1. Det handlar väl snarare om att 9-5 beskriver ett traditionellt arbete snarare än de exakta arbetstimmarna. Alla vet väl att det är 8-17 eller 9-18 🙂 Kram!

 3. Var är den rosa blommiga klänningen ifrån? Vilken dröm!! Har du fler tips på såna fina drömiga, lätta sommarklänningar?

 4. Du har alltid så fin hy! Glow✨ solar du mkt emmer använder du bus? Du ser alltid så lagom brun ut

 5. Åh på tal om tunna klänningar, om du kan/vill/hinner skulle jag ölska ett inlägg med massor med klänningtips, wkar verkligen tomt på det i min garderob.

  Din sommar låter helt fantastisk! Peppad man blev 🤩

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi