Veganska sommar-recept för både vuxna & barn

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Vegme

Hallå, vad är det där för gott?

Jo men det ska jag tala om att det är bara jag som har lagat lite superenkel och smarrig sommarmat! Det här inlägget skrivs i samarbete med VegMe som jag jobbar med nu i juni (och kanske i framtiden också om ni gillar det!).

För ett par veckor sedan skrev jag mitt första inlägg om Vegme som ni kan läsa här (klick!)… Idag är det dags för inlägg nummer två där jag ska presentera ett gäng av produkterna som finns i det nuvarande sortimentet. Till exempel rökiga BBQ-burgare, magisk majonnäs och bea. Allt veganskt! Hur underbart är inte det?

Först ut: BBQ-burgare!

För två personer behöver du:
1 paket VegMe BBQ-burgare (två st burgare per förpackning)
1 burk VegMe majonnäs
1 gul paprika
1 avokado
1 lime
1 kruka koriander
En näve ruccola
En halv dl granatäpple-kärnor
Majskolvar (så många som man är sugen på!)

Gör såhär:
Stek dina BBQ-burgare i stekpanna, grillpanna eller kör på grillen. Cirka 6-7 minuter på varje sida, låt dem få ordentlig med grillyta. Skala och grilla majsen samtidigt som burgarna.

Medan burgare och majs tillagas kan du göra i ordning din guacamole: Mixa en avokado, en lime, en skvätt olivolja, salt, peppar, en kruka koriander, chiliflakes och en vitlöksklyfta i en skål med en gaffel.

Skiva upp paprika, plocka ut dina granatkärnor och skölj din ruccola.

Sen monterar du ihop dina burgare enligt följande modell: Bröd, majonnäs, VegMe BBQ-burgare, guacamole, ruccola, paprika, granatäpple, bröd. Toppa med extra koriander!

Perfekt för de lite mer festliga tillfällena under sommaren, typ lördagsmiddagen med ett gäng vänner eller födelsedagslunchen.

Det jag älskar med den här typen av vegansk mat är att den är enkel. Det går snabbt, är lika gott som icke-veganskt och känns långt ifrån sallads-tråkig (många tänker ju bara på sallad när de tänker veganskt).

Om det finns barn i sällskapet så kommer här ett utmärkt veganskt recept till dem, perfekt för semesterdagarna.

Veganska grillspett för barn (och vuxna!)

Du behöver (för fyra barn):
1 paket vegobullar från VegMe (300g)
1 burk VegMe bearnaise
1 gul zucchini
1 aubergine
1 paprika
1 rödlök
4 st grillspett

Gör såhär:
Skiva upp zucchini, aubergine, paprika och rödlök i lagom stora bitar. Trä på grönsakerna tillsammans med vegobullarna på spett. Grilla eller stek i panna ca 8-10 minuter. Servera med bearnaise vid sidan av!

Var det någon av er som testade förra receptet på seaweedburgarna? Kommentera gärna om ni lagade dem och säg vad ni tycker! Någon som kommer testa dessa, kanske redan nu till midsommarhelgen?

Oavsett vad vill jag bara avsluta med en enkel men vänlig rekommendation: våga veganskt även när det är fest!

Ni kan läsa mer om VegMes sortiment här.

 1. Hej Forni! Precis pausat podden Ofiltrerat när ni pratar om Bloggbevakning för att komma in hit och säga hur äkta du är, jag förstår nu hur mycket den bloggen tärt på dig och andra bloggare. Jag som tidigare tänkt att jag tyckt att det är lite tråkigt med ett modererat kommentarafält förstår det nu, jag har tänkt att det blivit så för att det är mycket kommentarer med kritik som framförts väl hårt. Efter att ha hört podden förstår jag hur mycke rent skit du och ni får på grund av Bloggbevakning, folk som inte läser din blogg annars kommer hit för att håna med elaka kommentarer. Sedan efter att ha lyssnat på podden har jag insett att all kritik behöver inte framföras. På vilken annan arbetsplats får en arbetare så mycket kritik på ett så hårt, otrevligt sätt som här? Och den mängden ni bloggare kan få! Nä, klart det tar i ens psyke, jag själv som har svårt att få en liten kommentar av kollegan i mitt arbeta om nåt som måste förbättras. Nu blev det en lång kommentar, jag kom in bara för att säga att jag håller med att jag inte kan förstå hur Bloggbevakning kan växa, att du är så stark som både kan säga ifrån att det hon gör där är inte OK men också att du kan ta till åtgärder för att göra din arbetsplats till en som du blir glad för igen. Det är något fint i den sårbarheten som visades och jag hoppas andra även kan förstå att du är en människa, ingen ska bara acceptera att få så mycket kritik för minsta lilla. TACK för att du har dina böcker, podd och blogg där du kan sätta ord på alla känslor en själv inte kan formulera! Kram

 2. VegMe er helt rå! Første gang jeg spiste deres pulled var på en restaurant i hjembyen min, der de hadde en vegansk versjon av pulled duck. Jeg trodde seriøst de hadde gitt meg feil – at det var den med kjøtt 😀
  Finner de kun på en butikkjede her i Norge (Meny) og at de er blitt populære her også er tydelig, for hyllen er ofte tom.
  Også min sambo, som fortsatt spiser kjøtt, er veldig imponert over VegMe og snakker like varmt om dem som jeg.
  Det er mange som stiller spørsmål over at det skal finnes et kjøttliknende produkt for veganere, at det blir hykleri. Hvorfor spise ”kjøtt” når du ikke vil spise kjøtt. Selv tror jeg at produkter som disse vil gjøre det enklere for kjøttspisere å velge alternativt.

  Bra samarbeid, Michaela 🙂

 3. Gud vad glad jag blir att du gör reklam för vegetarisk mat! Allt fler av er bloggare börjar göra reklam för vego, prata om vego och äta vegetariskt och ni påverkar så otroligt mycket och det är kul att se att du/ni inspirerar till att äta vego, för djuren och planetens skull! <3

 4. Älskar detta samarbetet! Testade seaweedburgarna efter att ha sett dem här hos dig och älskade dem!! Har blivit två gånger på två veckor haha, så enkelt att göra!
  Älskar din blogg och uppskattar allt du gör SÅ mycket! Du verkar så otroligt härlig och omtänksam, vilken lyx för dina nära och kära! Inspireras så mycket av dig och ditt arbete!
  Mvh följare/cybervän sedan 10 år tillbaka🤗❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi