Att se en vild elefantbebis för första gången.

I tisdags gick hela gänget upp tidigt för att äta frukost i huset och sedan ta oss ut på savannen. Vi hade en heldag från 08.00-18.00 inbokad med organisationen ”Elephants Alive” som jobbar med att rädda och ta hand om elefanter i området.

Här står jag och Andrea, morgongosiga och njuter av solens värmande strålar, helt ovetandes om vilken underbar dag som stod framför oss.

Det första vi såg när vi tog oss ut var ett gäng giraffer. Giraff är ett av mina favoritdjur i hela världen. De är så söta med sina stora fläckar, långa halsar och magiska ögonfransar.

Elephants Alive har stenkoll på elefanter i området. Vilka åldrar, hur deras personligheter är, deras beteende. Det var så roligt, för de som jobbade för organisationen blev lika exalterade som vi blev när elefanterna kom. Trots att de ser elefanter flera gånger i månaden. Det säger en del om deras oerhörda kärlek till detta ståtliga djur.

Helt plötsligt stod dem alltså där. Vi åkte på savannen och hörde någon viska ”Titta där, en elefant” varpå vi stannade och såg hur ett tjugotal elefanter promenerade fram bland buskarna, rakt emot oss. Helt blickstilla stod vi, vågade knappt andas, helt blown away av detta mäktiga djur som tornade upp sig framför oss.

När bebisarna kom så började vi dock låta lite. ”Åååh, herregud, det är inte sant, inte vilda elefantbebisar, nu kan jag dö lycklig”. Svårt att förklara den känslan men det var så sjukt coolt.

Jag var lite nervös över att vara ute såhär en hel dag eftersom jag är åksjuk och måste kissa varje timme. Inte ultimat för att sitta i en terrängbil ute på savannen hela dagen. Efter en timme behövde jag kissa första gången. Jag fick veta att jag ska välja en buske bakom bilen (eftersom vi har åkt förbi och inte sett några djur i närheten) – sagt och gjort. Men när jag satt där på huk och kissade (sorry för detaljer haha) såg jag ett par zebror några hundra meter bort.

Det var också ett sånt ögonblick som grep tag i mig. Att sitta på huk på en savann och kissa bredvid ett gäng vilda djur. Så långt ifrån min verklighet, men samma jord.

Det här var min safarilook för första dagen!

Shorts (nya!) från Adoore, sneakers från Nike, skjorta från Ralph Lauren, solisar från Celine.

Alltså kolla bara på den!

Vi hade tydligen en extrem tur som stötte på så många fina, snälla elefanter under vår biltur genom savannen. Förutom dem såg vi allt ifrån hyenor till zebror, små pumbas, antiloper i mängder, babianer, otroliga fåglar och vips – en flodhäst mitt i allt!

Typ en livsdröm att se en flodhäst, så sjukt djur.

När solen började gå ner åkte vi hemåt igen, kanske lite mot allas vilja. Vi hade haft en sån ljuvlig dag och alla var på sitt bästa humör. Solen hann gå ner innan vi var hemma, det sprang hyenor ikapp med bilen när vi åkte, den hade inget tak och det var 8 grader ute. Trots kylan och mörkret satt vi under filtar, delade systerligt och broderligt, och skrattade högt åt alla upplevelser.

Väl hemma serverades vi ännu en ljuvligt god, vegansk middag innan alla kröp i säng vid 21.00.

Tack Elephants Alive och Maria Nila för att ni tog med mig på den här upplevelsen ♥

    1. Varför bryr du dig? Säg nått schysst eller var tyst!

      Och Michaela, verkar varit en fantastisk resa och du så jäkla snygg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi