Nyhet & recept: Vegansk seaweedburgare

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED VegMe

En storslagen nyhet och ett riktigt smarrigt recept kommer härmed lastat! Kanske något till helgens grillning? Låt mig presentera VegMe och deras nyhet – Seaweedburgare!

Känner ni till VegMe? Det är ett nystartat och innovativt matvarumärke med inriktning på veganska produkter. Jag brukar äta VegMe när jag går till Holy Greens och köper lunch, eftersom de har haft en säsongssallad med VegMes ”Pulled Vego – marinerad” som är sååå god.

En av sommarens stora nyheter är Sveriges första Seaweedburgare – en vegansk burgare med bönor och alger från Västkusten.

Och eftersom det är sommar ute tänkte jag att jag skulle inspirera er med ett alldeles utmärkt alternativ till helgen – nämligen veganska burgare!

Du behöver (för två personer):
– Två st burgarbröd (nu valde jag vanliga briochebröd, men det går såklart utmärkt att köpa ett veganskt alternativ)
– Ett paket seaweed-burgare från Vegme (två st burgare per förpackning)
– En avokado
– Vegmes veganska aioli
– Picklad rödlök (brukar finnas att köpa färdig över disk, gör egen annars, det går snabbt!)
– Bladspenat
– Koriander
– Ett paket frysta, färdiga sötpotatispommes

Det bästa med dessa är att de fungerar utmärkt på grillen. Alltså perfekt om man ska på picknick, är bortbjuden på grillkväll och inte vill äta kött eller bara gillar att vara ute och grilla om kvällarna.

Grundarna av VegMe är riktiga grillfantaster. Det är en krögarfamilj bosatta på Ingarö som brinner för innovation i matlagning. De har hittat ett sätt att smaksätta olika veganska proteiner med rök, för att på så sätt få till en köttliknande smak och konsistens. Jag är faktiskt sjukt imponerad över tekniken de använder och de smaker som kommer fram i deras sortiment. Det märks att familjen älskar vad de gör!

Ni kan läsa mer om dem här om ni är intresserade.

Tillbaka till receptet!

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader och stoppa in sötpotatispommes på en plåt in i ugnen. Låt stå i ca 20-25 minuter och salta efter halva tiden. Häll på en gnutta oliv eller tryffel-olja om du vill!

Stek eller grilla burgarna ca 6-7 minuter på vardera sida. De ska ha fått färg!

Skär och lägg upp dina tillbehör. Sen är det bara att börja bygga din smarriga burgare!

Jag bygger på följande sätt:
Bröd, bladspenat, seaweedburgare, aioli, picklad rödlök, avokado, koriander, bröd.

Äej men lägg av vilken god burgare! Ni ser ju. Så himla glad över detta alternativ på marknaden. De flesta burgare som inte är kött är ju vegetariska och då oftast halloumiburgare vilket jag inte tål (kan bara äta laktosfri halloumi). Dessutom älskar jag konsistensen på just bönburgare, tycker det är så gott och mättar på ett perfekt sätt.

Äts med fördel i solen. Vem kommer testa i helgen?

Mat är livet ♥

 1. Är det ett alternativ till fiskburgare? Alltså smakar det fisk? Tänkte eftersom att dom heter seaweed och är gjorde på alger hehe 🙂

 2. Hej fina Michaela!
  Har en fråga som jag väldigt gärna vill ha svar på. Kanske även passar bra till frågor med Forni?

  Jag är 23 år och har precis blivit befordrad till chef på företaget jag jobbar på. Och jag har lite panik. Jag har ända sen jag var lite velat vara något mer än ”bara” en anställd. Men trodde inte det skulle hända än.

  Att ta hand om alltifrån ekonomin till marknadsföring till personal är något som ger stressar mig. Men vad som stressar mig ännu mer – att nätverka. Att träffa dom andra bolagen varje månad och redovisa hur det har gått. Att varje måndag ställa mig framför 40 affärsmän på ett lunchmöte och prata om bolaget. Om vilka samarbeten jag har inlett, och skulle vilja inleda.

  Vet att du blev VD för devote väldigt ung. Hur tacklade du dessa grejer? Har du några knep? Några tips?

  Ha en superfin dag!!

  1. Jag är inte Mikaela, men det är klart att du fixar det! Annars hade du inte fått jobbet. Mitt bästa tips för att hantera situationer som känns övermäktiga är att skriva ner vad som behöver göras och sen beta av en sak i taget. Gör upp en plan och strategi för en sak i taget. Tänker du på allt som måste fixas på en gång blir det kaos. Det går att öva sig på att ’spela’ säkrare än man känner sig om man står inför en massa folk, och efter ett tag behöver man inte spela längre. Tänk på vad coolt det är att du lyckats ta dig så långt så ung, och som kvinna! Kommer gå super.

 3. Men… det finns ju faktiskt vegetariska alternativ till burgare som inte är halloumi. Anamma, ICA, Hälsans kök, Quorn… jag tycker inte det oftast är halloumi, äter t ex själv aldrig halloumiburgare. Men annars – bra tips 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi