Frågor med Forni

Fin ? funderar på att beställa men är osäker på storlek. Är de normala i storleken eller ska man gå upp alternativt ner en storlek? Hur är dem i armarna skulle du säga? Tack på förhand för svar!

Hej!

Jag tycker att klänningen var helt normal i storlek! Jag har strl S.

Kram!

Hej! Jag har en fråga, kanske till frågor med forni. Det är så att jag under en längre tid har funderat lite på att gå i någon slags terapi eller på något vis jobba med mig själv, känner mer och mer att jag behöver det. Det jag funderar på är liksom vad man ska satsa på, har ingen aning om vilken terapiform? Eller om det är något mer livscoach-aktigt som skulle vara bra? Tycker också att det känns lite läskigt då det inte är något konkret jag vill prata om och blir då lite rädd att det kommer va typ ”varför är du här?” och så har man inget bra svar på frågan haha. Förstår ju att det inte är så kanske. Sen tänker jag rent ekonomiskt också, har kollat lite på hon filippa tjärnlund, men det är ju mycket pengar det handlar om och då känns det som en chansning att hoppas på att det kommer funka och vara bra för mig liksom… Som du hör är jag helt lost och skulle gärna ha lite input från dig haha =)

Hej bästa!

Så svårt att hitta rätt i djungeln av terapi/coaching. Och som du säger – det är ju mycket pengar. Jag har också känt som dig, skammen över att det egentligen inte har hänt någonting utan jag har bara ett behov av att prata av mig. Så det jag har gjort har varit att förklara det på en gång. Alltså att skriva eller säga inför första mötet: jag har inte varit med om något specifikt som har fört mig hit, jag har bara ett behov av att prata och sen får vi se vad som händer längst vägen.

Jag skulle rekommendera dig att boka ett coachningmöte med Filippa, det första mötet är alltid gratis. Då får du en känsla av vad hon kan erbjuda dig och om det passar dina behov. På så sätt är det lättare att veta om det är värt pengarna och känns som rätt sak.

Samma sak med psykologer, flera erbjuder gratis eller rabatterad förstagång så då kan man gå en gång för att få en känsla.

Hoppas du hittar rätt,

PUSS

Älskar örhängen! Vet att du har sagt att du trodde du skulle sluta som lärare när du var ung, skulle vara kul om du kunde skriva lite om kläder och läraryrket. Hur tror du att du hade gått klädd om du var lärare? Vissa dagar kan jag tycka det är hur enkelt som helst, jag kan ju bära i princip allt på jobbet, men ibland känner jag mig ändå väldigt begränsad när jag står framför garderoben på morgonen innan jobbet.

Heje!

Vilken intressant fråga, jag har faktiskt ingen aning nu när jag tänker efter. Jag hade nog kört mycket svarta byxor + kashmirtröjor på vintern, egentligen precis som jag gör nu. Och sedan snyggt sittande byxor i olika färger tillsammans med skjortor under våren och hösten. På sommaren hade jag satsat på klänningar som är hellånga eller vadlånga, gärna med lite ärm så att man inte känner sig så avklädd i klassrummet. Slip ins på höst/vår, flats på sommaren och ankelboots på vintern.

Tänker att man kan se likadan ut som lärare som om man jobbar på ”vanligt kontor”? Eller vad tänker ni? Haha! <3

Michaela, vad är det för storlek på din Sac du jour? Är bredden 32 cm? Supersugen på att köpa en och tycker din ser ut att vara perfekt i storlek. Vill inte ha för stort så jag är supertacksam om du kan ge mig mått ? Tusen tack för en härlig blogg! Tycker du är fantastisk, och så roligt med din och Hamiltons bok. Kramar, Sofia

Hey

Yes det är det! Den är perfekt <3

Tack för varma ord. Puss!

 

Vet du varifrån Petras klänning är? ?

Nelly, sånt kap! (annonslänk)

Hej! Jag har en fråga jag skulle vilja höra din åsikt kring. En kille jag träffat tycker inte vi kan bli tillsammans för vi har för olika politiska åsikter. Jag tycker att det kan vi ha, men att vi delar ändå många grundvärderingar, oavsett vilket parti vi röstar på och jag gillar snarare att vi kan utmana varandras tankesätt i det. Vad tycker du? Är det en rimlig anledning eller är det bara något han säger för att han egentligen inte vill alls? Kram du är bäst!

Hej bästa,

Jag tror det är individuellt och beror på parti, person och vilka ens starkaste åsikter är. Jag skulle t.ex. inte vilja dela mitt liv med något som röstar på Sverigedemokraterna, det går inte för mig rent moraliskt för det är så långt ifrån min ståndpunkt och vad jag tror på som medmänniska. Men annars så ser jag inga problem med att jag och min partner röstar olika! Jag vet inte hur din kille röstar och var du står, så det är svårt för mig att veta hur viktigt det är för honom, men om han säger så verkar det ju vara ganska viktigt. Fråga!

Kram!

  1. Nu är det inget elakt mot lärare som inte klär upp sig lite, men jag tycker man får en bättre känsla av en lärare som ser sofistikerad ut. jag lyssnar hellre på en människa som ser organiserad ut en en som bara slängde på sig det första bästa och satte upp håret i en slarvig knut. Det känns lite stökigt.
    Har en lärare som ALLTID har på sig samma kläder, och det är alltid en stor snackis i klassen. ’Men jag skulle typ säga som du säger, snygga jeans och olika tjockare tröjor på vintern, smycken och iordninggjort hår gör mycket till en simpel outfit.
    http://www.caloveline.com

  2. Angående sista frågan: Min bästa vän och hennes kille är långt ifrån varandra rent politiskt, men de är duktiga på att skilja på sak och person. Deras diskussioner är intressanta och de båda är sakliga och nyfikna på varandras perspektiv, det är så fascinerande att lyssna på. Jag tycker att med rätt inställning och respekt för varandra är det inga problem att inte ha samma politiska åsikt, så länge grundvärderingarna stämmer (vilket de ju gör i ditt fall). Sedan beror det ju på hur engagerade ni är så att säga, det är ju skillnad på att ha en åsikt och att t.ex vara politiskt aktiv. Vet inte vad jag ville säga med detta egentligen, men det känns som en tråkig anledning att inte satsa på ett förhållande – tror absolut inte att det automatiskt innebär problem bara för att man inte står på samma politiska arena 🙂

  3. Jag är också lärare och tycker också att man väl har en liten implicit ”dresscode” som i andra yrken – dvs helt, rent, fräscht. Jag skulle aldrig ha linne t.ex, inte så mysigt för mina tioåringar när jag lutar mig fram över deras bänk och de får en armhåla i fejset haha. Inga croppade tröjor (eller öht korta tröjor som riskerar att bli magtröjor om jag lyfter upp armarna) och inga politiska budskap (mina GRL PWR-tishor stannar med andra ord i garderoben). Skulle heller inte ha korta shorts eller kort kjol, men det är väl ungefär som i andra yrken.

  4. Obs obs obs att terapi och coachning är väldigt olika saker och att en coach och en psykolog har extremt olika utbildningar! Coach får vem som helst kalla sig utan att ha någon som helst utbildning, en leg psykolog måste ha en femårig psykologutbildning bakom sig.

    En coach kan säkert ge stöd och tips men man ska vara medveten om vem det är man går till, vad personen använder sig av för metoder och vad man betalar för! En psykolog måste arbeta evidensbaserat (utifrån forskning), det behöver inte en coach göra. Vill ni gå i terapi – välj leg psykolog!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi