Att hitta rätt städhjälp

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Freska

Ni som har lyssnat på podden vet att jag berättade att jag hade sagt upp mitt gamla städbolag för att det inte riktigt funkade med dem. För mig är det jätteviktigt att det känns rätt med det bolag och den person som hjälper till i vårt hem eftersom det är just det – vårt hem. Jag vill att det ska vara en person som hittar, vågar fråga om hen inte vet och som snabbt förstår vad som är viktigt och hur man vill ha det.

Jag tycker att det märks direkt om det är någon som bara städar eller om det är någon som faktiskt städar som att det vore ens eget hem. Det sistnämnda är drömmen och den typen av städbolag som jag har letat efter.

En av mina kompisar som läser bloggen har precis börjat jobba med städbolaget Freska som kör hemstädning i Stockholm, så hon hörde av sig till mig och frågade om jag skulle vilja testa dem och titta på ett eventuellt samarbete ihop.

Så jag bokade in ett tillfälle för provstädning och efter det bokade jag faktiskt en löpande tid på ett löpande avtal. Det betyder att Veronika från Freska kommer hem till oss varje onsdag och städar ett par timmar och sedan fakturerar de en månadskostnad varje månad.

Det här upplägget fungerar perfekt för oss och det positiva med någon som kommer varje vecka är att man kan lägga in extragrejer som behövs ibland. Till exempel göra rent köksskåp, städa balkongen, rengöra ugnen eller stryka ett gäng skjortor. Vi båda jobbar en hel del och vill helst inte behöva lägga massa tid på helgen för att städa, så att kunna ha den här typen av avlastning är perfekt.

Freska är ett nordiskt städbolag som började i Sverige för bara några månader sen. Jag gillar verkligen deras värderingar då de ligger på högre löner än vad ett genomsnittligt städbolag gör utan att ha för höga priser till sina kunder. Dessutom använder de ekologiska produkter som de har med sig och så erbjuder de språkkurser till alla anställda.

Titta så fint kort som stod på bordet efter första städningen 🙂 Jag var hemma för att gå igenom allt med Veronika och det kändes hur bra som helst. Underbar energi från henne och jag kände mig så trygg med att ha Veronika hos oss!

För att boka en tid för städning går du bara in på hemsidan (klick!) och bokar, det går hur smidigt som helst. Freska har inga uppbindningstider, inga dolda kostnader och deras främsta fokus ligger på att skapa hotellkänslan i det personliga hemmet.

Om du vill testa Freska så kommer här en rabattkod! Du får  30 % rabatt på din första städning om du anger koden michaela när du bokar online (gäller till sista juni). Här (klick) kan du boka din hemstädning!

  1. Jag hittar ingen info om kollektivavtal på deras sidan. Har dom det? Jag antar det eftersom du gör reklam för dom såklart.

    1. Svar från Freska: Tack för din fråga. Vi har kollektivavtal genom Almega tillsammans med Kommunal. Som arbetsgivare strävar vi efter att ha bättre villkor än de som är överenskommit i kollektivavtalet och att våra anställda som trivas med att jobba hos oss. Vid fler funderingar eller frågor kontakta oss gärna på info@freska.se så berättar vi mer.

  2. Jag bor fortfarande hemma så det här samarbetet riktar sig ju inte alls till mig, men jag tyckte ändå det var väldigt kul att läsa. Så ville bara säga det, att även om jag inte var målgruppen här så lyckades du skriva ett intressant inlägg för mig med 🙂 Hoppas du får en solig fredag! Kram

    1. Haha! Jättekonstigt jag kände precis samma sak. Och behöver inte heller städhjälp, men fortfarande ett väldigt bra annonssamarbete/kul inlägg 🙂

  3. Vilken fint inlägg! Älskar verkligen din inredningsstil 🙂 och så lyxigt med städhjälp!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi