Om att skriva böcker och gå morgonpromenader

Klockan ringde 07.15 i morse och 07.42 var vi ute ur lägenheten. Vi gick en ordentlig morgonpromenad i bara shorts och t-shirt (!). Termometern visade över 20 grader fastän klockan inte ens var åtta.

Sverige, allt är förlåtet.

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe och ska snart hugga in i min dag. För vet ni vad det är för dag idag?

Idag är min första riktiga skrivdag.

Den 3:e maj skrev jag och Michaela Hamilton på ett bokavtal för Harper Collins (världens andra största bokförlag!).

Vi satt med skakiga händer och skrev på, efter att ha gått igenom varje sida i världens längsta avtal (på engelska dessutom…). När vi gick därifrån och sa hej då till Carina och Johanna sneglade vi på varandra och brast ut i skratt.

Det finns ingen känsla som slår den när man skriver på ett avtal för att få skriva en bok. Den drömmen, att få jobba med sitt skrivande, att den är verklig nu. Det är för sjukt för att någonsin ta in. När jag kom upp på kontoret efteråt ställde jag mig och hoppade i ren eufori.

För några månader sen kom jag och Hamilton på en bokidé som vi började skissa på. Efter att ha skrivit lite och känt på boken, skrev vi ihop en synopsis och bokade ett möte med Carina, som var med på tåget en kvart in i mötet. Sen gick det fort, allt kändes rätt och i november kommer min och Hamiltons bok ut i bokhandeln.

Fokuset? På känslor, såklart! JAG ÄR SÅ EXALTERAD!

Då var det dags. Tre månader av skrivbubbla innan vår deadline. Det blir en drömsommar.

  1. Vilken jäkla dröm ni lever i! Är såå avundsjuk. Hoppas att jag en dag också kan få tillbringa mina dagar skrivandes på en bok <3 Längtar tills den kommer ut i butik! 😍

  2. Åh jättestort grattis! Jag har fortfarande inte läst några av dina böcker men vill så gärna (älskar det du skriver här och sättet du resonerar på i podden). Ska passa på att beställa dem när jag är hemma på besök i Sverige i sommar. Kram och hoppas att du har en härlig vecka!

  3. Åh, ni som är så bra <3 den här boken ser jag så mycket framemot! Den kommer bli grym, som ni <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi