A Stove Story, nutella-croissant och middag på Allegrine

Nu jäklar blir det bildbomb från hela förra veckan – som kändes som ett enda långt sommarlov. Först ut är min tisdag och onsdag!

I tisdags fotade jag samarbetet för Wakakuu. Gud så kul att ni uppskattade det!

Riktigt magiskt att fota yogakläder med den här utsikten btw.

Såg att någon skrev att kläderna inte syntes tillräckligt – tanken med den här typen av plåtning är ju inte att stå modell för att visa upp ett exakt plagg utan snarare att skapa en känsla kring plagget. Visa upp hur man kan styla det, hur det sitter, inspirera kring hur man kan bära upp det. Om man vill se detaljer är det ju bara klicka på länken så kommer man direkt in till en modell som bär plagget perfekt uppvisat med detaljbilder och helkroppsbilder! Bra va!

Efter plåtningen sprang jag iväg för att få en historielektion i Guerlain och deras parfymer genom tiderna!

Och på eftermiddagen fikade jag med kaffe + croissant fylld med nutella på min balkong :)))

I tisdags kväll tog jag mig bort till Söder där Hamilton och Fanny Ekstrand hade bjudit in till en middag för att lansera Perfect Bubbles. Michaela och Fanny har ett matkonto tillsammans som heter A Stove Story så de hade fått som uppdrag att laga en somrig meny som skulle passa till detta nya bubbel.

Middagen ägde rum på Fannys innergård och jag var klädd i wrapklänning från Daisy Grace, örhängen från Mango och solisar från Prada.

Jag och Oscar Zia var första gästerna (de andra kom 45 min sent, helt sjukt haha). Så vi tog varsitt glas och snackade skit i denna underbara försommarkväll.

Världens gulligaste värdpar!

Vi var tio personer som satt där i tre timmar, mumsade i oss allt från pizzaslices till fattiga riddare, drack bubblor, skrattade och njöt av värmen. Kändes lite som att vara 20 år igen.

Fasiken så duktiga tjejerna är. Jag måste låta Hamilton laga mat till mig mer känner jag.

Vid nio tog jag en taxi hem, precis i lagom tid för Parneviks. Mia Parnevik hade på sig mina Flattered-sandaler – hur kul! Så tjusig var hon <3

Vips! Så var det onsdag kväll. Jag jobbade heldag i onsdag och kl 18.30 knackade det på vår dörr för då hade vi bjudit in till fördrink. Det var detta eminenta sällskap som vi skulle tillbringa vår onsdagskväll tillsammans med: Theo, Mathilda, Kajsa och Kalle. Theo & Kajsa var med oss på Mykonos förra sommaren som ni kanske minns! Kalle är vår granne och kompis sen ett gäng år tillbaka och Mathilda är hans flickvän som vi träffade första gången för bara några veckor sen. Älskar när ens kompisar blir tillsammans med härliga personer.

I alla fall! Efter fördrinken hade vi bokat bord på nyöppnade Allegrine.

Som drivs i regi av denna kockidol – Danyel Couet.

Tittar ni på Sveriges Yngsta Mästerkock? Danyel sitter i juryn där och jag bara älskar honom! Han verkar så mysig och kunnig, så man blev ju lite starstruck när han kom och hälsade vid bordet när vi slog oss ner. Bad om en bild snabbt som attan haha. Man får inte vara feg när man träffar folk man tycker om 🙂

Pst. Min fina topp är från Valerie!

Vi åt en lång och härlig middag med bl.a. följande rätter: grillad bläckfisk, vit sparris, någon potatiskaka med rom som du smashade sönder tills det blev som chips & dipp (ja tack), råbiff med tryffelbrioche, piggvar i champagnesås och så något magiskt gott kött.

Så god mat, trevlig service, härlig lokal och bra stämning. Det blir garanterat ett återbesök snart igen. Allegrine har en liten tillhörande bar tvärsöver gatan men vi var sista gästerna kvar på restaurangen så baren hann stänga innan vi gick (samtidigt som personalen, hehe).

Efter middagen blev det en drink på stan innan jag och D promenerade hem, utan jacka (!), i sommarkvällen.

Tack livet.

  1. Haha, orkar inte… råkade läsa att du skrivit att Danyel var en kockiboy…. istället för kockidol.

    Råkade också kolla att kvinnan i blont hår med leopardklänning var Petra Tungården… och tyckte hon såg väldigt annorlunda ut i ansiktet på den bilden, haha. Men alltså, du måste väl medge att det typ likaväl hade kunnat vara Petras hår och Petras klänning? Sådan typisk Petra-look! 😀

    1. Hahaha brukar också läsa fel ibland när jag är stressad eller trött. Håller dock med om att klänningen verkligen var i Petras stil! <3

  2. Michaela, när jag läser dina inlägg blir min dag alltid lite härligare och mer rofylld. Tack för ditt vackra språk, din inspirerande positivitet och ditt smittande leende. Stor kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi