Ett morgoninlägg från Italien

God morgon,

Jag smög upp vid åtta med mejlen för att påbörja dagens to do-lista. Mars-maj är mina mest hektiska månader på året tillsammans med september-december och det märks. Jag sitter dessutom med ett par stora projekt som är lite pirriga, man vill ju att allt ska gå i hamn liksom.

Men fy skam är det inte, att jobba med sitt egna företag på en balkong i Italien. Morgonsolen som nosar vid mina fötter, markisens lilla lugg som fladdrar i vinden, doften av blommorna som nonna har fyllt upp balkongens alla ytor med. Om jag lyssnar hör jag två pojkar som spelar fotboll nedanför och känner hundens nosande vid mina fötter.

Det blir en bra dag det här.

Jag hoppas att ni har en mysig långhelg, jag är så glad att jag tog mig tiden att åka till Italien den här helgen. Att åka med min bror och hälsa på våra farföräldrar, att gå in i pensionärslivet såhär, det finns någonting befriande i det. Jag har knappt tagit några bilder (framför allt inte på mig själv!), bara när jag har haft lusten framme att dokumentera något eller göra mig fin. Jag har låtit huden vila från smink. Jag har ätit så att jag nästan tuppat av och så har jag vilat. Det är inte klokt vad jag har vilat. Lyssnat på podcasts på stranden, gått morgonpromenad, hejat på maraton, spelat tio vändor yatzy, ätit långa måltider.

Och mitt i allt så inser jag – det är det här som är livet. Livet finns i det lilla ju. I frukostkaffet, i ett bra slag på yatzyn, i våra gemensamma skratt, i den perfekta pastasåsen, i sanden, i havet, i doften av ett helt land som står i blom.

Ibland behöver man åka hem till sina nonni för att inse något så alldeles enkelt. Det här är rikedom.

Nu ska jag äta upp min frukost och jobba undan för dagen, så att jag får tid till allt annat efteråt. Vi hörs lite senare med veckans planer. ♥

  1. Jag vill bara rikta ett enormt stort jävla TACK!! till Forni & Hamilton. Det är så svårt att definiera en känsla men mitt hjärta tar på riktigt glädjeskutt varje gång jag lyssnar på er. Jag känner mig nästan viktlös, det är som att jag simmar i kärlek! Det är helt otroligt hur er podd kan få mig att känna såhär, det är verkligen ett happyplace. Jag vill att ni ska veta att jag och garanterat många fler är så tacksamma för att ni sprider så mycket positivitet och kunskap. Ni gör vardagen lite lättare. Tack igen

  2. Åh så fint skrivet om yatzyslaget och pastasåsen osv! <3 Verkligen sant. Tog en print och ska ta fram och läsa när jag behöver. Tack!

  3. Vill bara tacka för ett underbart inlägg. Blev varm, lugn och glad i själen av att läsa detta. Tack för en fin start på min morgon<3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi