Let’s Dance, första balkongfrukosten och kalas

I fredags mötte jag upp Marith och PetraMilles för en tidig middag i vårsolen!

Vid halv sju åkte jag och Petra bort till Frihamnen där vi skulle heja på Margaux i Let’s Dance! Hon var som vanligt en stjärna och det var så kul att hon gick vidare!

Jag och Petra pratade bröllop i pauserna och så testade jag hennes ring… som passade mig väldigt bra måste jag säga haha!

Vi åkte hem direkt efter Let’s Dance så drack jag te, åt choklad och kollade på Familjetrippen på trean innan jag somnade.

Lördag! Acaibowl till frukost! Tidningar!

Jag och D fixade i ordning balkongen och åt årets första frukost utomhus. HerreGUD så härligt det var, obeskrivligt. Vår balkong blir riktigt varm under dagen så vi kunde sitta i sommarkläder utan problem.

Satt kvar fram tills klockan slog förmiddagsfika – valnötsbulle och kaffe.

På eftermiddagen var vi bjudna bort till Strandvägen 1 som hade 5-års kalas! Hurra! Det är ju som ni vet ett av mina stammisställen och jag är där minst en gång i veckan. Det blir lätt så när det ligger mellan mitt kontor och min lägenhet…

Där började vi i alla fall med att dricka aperol spritz i solen.

Sen högg vi in på egg royal, lammkorv, dirty fries, ostron och massa annat smarrigt.

När vi kom hem dukade vi upp plock, kollade på film och bara hängde hemma.

Veckans vintips är Barda från Argentina, ett pinot noir som är lätt men med mycket smak. Passar super till lättare rätter, fisk, skaldjur eller bara som det är. Vi åt allt ifrån charkisar till kronärtskockscreme, chips och skagen vilket var supergott till!

I söndags åt jag avokadoknäcke och kollade på Sveriges Yngsta Mästerkock på morgonen.

Sen tog jag mig ut för att slänga grovsopor och gå en långpromenad med Marith!

Avslutade med att möta upp Amanda, Shoan och Chloé i parken. Jag och Chloé rullade oss i backen, klättrade, hoppade och hade springtävling. Bästa tjejen.

På kvällen åt vi torsk med sallad, fixade inför veckan och såg en film. En mycket bra helg!

  1. Älskar helginläggen! <3 Avokadoknäckebröd och latte måste vara bland det godaste man kan äta till frukost..

    1. Haha, såklart, man får inte vara dum 😉 Skämt åsido så ska vi inte gifta oss nu men den där diamantringen ser man ju fram emot…

  2. Hejj! Fråga till frågor med forni 🙂 läste ditt inlägg gällande att du väljer mer och mer växtbaserad kost vilket jag också gjort sen ca 2,5 år tillbaka. Så pass att jag helt uteslutit rött kött (fläsk och nöt, inte kyckling) under längre perioder om 6+ mån för att jag mår så bra av det. Har under sommaren varit med och ätit ex grillade hamburgare för jag precis som du, är uppvuxen med kött och tänk fram tills för 3-4 år sen att jag aldrig kommer leva utan att äta det. Men känslan av att först utesluta kött och sen äta det igen gör att jag KÄNNER hur dåligt min kropp mår av det – även om jag tycker det är fantastiskt gott. Så till min fråga! Har du börjat känna någon avsmak för ”kött” sen du börjat äta mer växtbaserat och tror du att du inom kort vid en måltid som ovan ex. Kommer av natur välja bort korven och annat kött? Är nyfiken på om det bara är jag som upplever det eller om det kanske är fler? Det är för egen del alltså inte så att jag väljer bort kött, jag väljer bara inte att äta det! Om du vill svara hade det varit kul att läsa dina tankar och känslor kring detta 🙂 kram!

  3. Hej! Härlig helg du verkar haft. En fråga,. vart kommer din blå/randiga skjorta ifrån? Ha en fin dag 🙂

  4. Hej Michaela!

    Jag och min sambo har precis köpt en ny lägenheten. Vi kommer att flytta från fjärde våningen med söderläge utan insyn och utsikt över Göteborg, till en på första våningen mot en innergård. Det ser ut som att ni bor i en innergård? Upplever du att de är extra mörk? Vad är ditt bästa tips mot en blivande innergårdsboende?!

    (låter som att det är en nedgradering MEN den nya lägenheten är både 30 kvm större och är verkligen en sekelskiftdröm, är man ung så kan man inte köpa allt man vill ha)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi