Några ord.

Hej fina ni,

Igår tog jag en dag ledigt – det var skönt och välbehövligt. Mina påskplaner är i stort sett obefintliga, jag skulle säga att min påsk har planerats utifrån dessa ord: hemma, familjemiddag, vårstädning, rensa garderoberna, croissanter till frukost, böcker, eftermiddagsfika, biläventyr, tidiga mornar, promenader i solen.

Några dagar för att hitta lugn och samla kraft.

Jag vill säga något till er, och det är detta:
Tack.
Ett litet ord med stor betydelse. Jag är så rörd och tacksam över de kommentarer som kom in efter att jag berättade om hur jag känner kring offentligheten och har gjort den senaste tiden. Jag uppskattar att ni som inte brukar göra er hörda säger Jag är här. Det är en fin påminnelse.

Mina känslor kring den kritiken jag får utstå handlar inte om den kritik som rör det konkreta jobbet jag utför. Jag blir inte ledsen när någon kritiserar ett samarbete, jag hanterar det utifrån min relation till min kund och gör sedan en noggrann analys med mitt team kring vad som inte funkade och hur vi ska jobba i fortsättningen. När jag släppte min skokollektion för Flattered i den första upplagan fick jag tiotals kommentarer om att de såg ut som tantskor, som sådana mattanter har på sig, och då ryckte jag på axlarna. Alla behöver inte tycka om mina skor, tur att det är helt frivilligt att köpa dem. Men när kritiken riktas rakt på mig som person, i allt det jag gör i mitt jobb som skiljer mig från t.ex. en chef på ett storbolag eller en politiker, det personliga som är jag jag jag. Då gör det ont. Man kan ta kritik ur sitt kontext och titta på det, tänka att det där är ju inte så farligt, det där måste hon väl kunna hantera. Men det är inte ens det som det handlar om. Jag har lärt mig att hantera den också, den personliga. Det handlar om kontinuiteten, att komma till jobbet och bli hackad på dag ut och dag in. Till slut förlorar alla fina ord som också sker runt omkring nästan sin betydelse, vi människor fungerar ju så. Det känns som att det har blivit accepterat att tycka dåliga saker om mig och säga det till mig, jag har hamnat i ett hamsterhjul som jag inte har vetat hur jag ska ta mig ur. Jag hinner aldrig hämta ordentligt med kraft innan nästa vända kritik kommer. Det känns lite som att gå till jobbet och bli inputtad i ett hörn varje dag, hur jag än försöker finta mig ut ur hörnet så går det inte riktigt, spelar ingen roll om jag kommunicerar verbalt, skriker, puttar tillbaka, ignorerar. Jag är fast i mitt hörn.

Med det sagt har jag bestämt mig för att inte prata om just det här mer på ett tag i bloggen, trots att jag har fått så obeskrivligt mycket kärlek så är det också utmattande att visa sig så mänsklig och sårbar, speciellt när vissa få personer tyvärr utnyttjar det och fortsätter att trycka ner eller förminska (det har varit nolltolerans på att godkänna sådana kommentarer sen i måndags).

Från och med nu så kommer en moderator att hantera mitt kommentarsfält. Det betyder att jag bara ser samma kommentarer som ni också ser, de som ligger live här i bloggen. Kommentarerna kommer att modereras under arbetstid på vardagar, men det går såklart bra att kommentera när som helst. De syns inte förrän under dessa tider bara! Om du som vill framföra kritik vill föra någon typ av seriös diskussion, och inte bara trycka ner eller sätta dit, så får du gärna lämna ditt riktiga namn och mejladress. Det gör att vi kan svara via mejl och föra en dialog vidare där om det är något ni tycker är dåligt med bloggen eller det som framförs här inne.

I nästa vecka kommer det även att komma upp ett like-hjärta – så att ni som inte orkar kommentera ändå kan visa lite kärlek om ni gillar ett inlägg. På så sätt blir det lättare för mig att se vad ni tycker om och inte!

Nu fortsätter vi framåt ♥

Printscreen på nya kommentarsrutan:

 1. Hej igen! Tycker det här låter som en jätte bra plan och vad kul att du blev överröst med kärlek efter ditt inlägg, det förtjänar du! <3 Glad påsk!!

 2. Michaela, du är fantastisk. Jag gillar verkligen din blogg och podd. Jag gillar att du är ärlig, genuin och så klok. Jag känner igen mig mycket i dig och i svåra stunder har jag lyssnat på er podd och fått känna mig lite bättre. Jag kommenterar aldrig men jag kikar in här varje dag. Ibland flera gånger om dagen när jag har tråkigt haha. Du inspirerar mig i allt. Kläder, mat, men framförallt livet i stort. Jag förstår att det inte är lätt att jobba i din bransch, men vi är många som gillar och uppskattar allt du gör. Puss och kram?

 3. Bra förslag att ta hjälp av en moderator med kommentarerna 🙂 Ett annat förslag skulle också kunna vara att du stänger av kommentarsfältet helt. En del av kommunikationen med läsarna försvinner kanske till viss del, men du finns ju fortfarande kvar på instagram där man kan nå dig 🙂 Norska bloggaren Pilotfrue har gjort det och skrev ett väldigt fint inlägg om varför här: http://pilotfrue.blogg.no/1520363741_kjre_severin.html

 4. Bra att du sätter in en moderator så du inte behöver se skiten, det är ju arbetsplatsmobbning och det ska ingen behöva genomlida inte ens ”offentliga” bloggare. Sköt om dig, älskar din blogg! Kram ❤️

 5. Finaste Forni! Låter som en kanonbra lösning! Alla ska ha rätt till att må bra på sin arbetsplats!
  Kram kram <3

 6. Otroligt rimligt!! Det här handlar ju på ett sätt om ren och skär arbetsmiljö egentligen. Ingen ska behöva utstå trakasserier av något slag på sitt jobb! Alla anställda ska må bra på arbetsplatsen. Även när den konkreta arbetsplatsen är i ett kommentarsfält liksom. Helt rätt av Michaela Forni AB att agera och skydda sina anställda från personliga påhopp. <3

 7. Klokt att låta någon moderera tycker jag! Och väldigt bra att ha ett hjärta under varje inlägg, jag och säkert många fler gillar det mesta du skriver men inte alltid man har något att kommentera. Ibland i brist på tid ibland i brist på något vettigt att säga, då är hjärtat superbra! Ett sätt att säga jag har läst och jag gillar och stöttar ?

 8. Jag tillhör en av alla dom som aldrig kommenterar men vill bara lämna ett meddelande nu och säga att din blogg är min topp topp favorit blogg och har varit det i många år. Jag älskar att läsa dina inlägg och du får mig på bättre humör varje gång jag vart inne på din sida <3 önskar dig en fantastiskt mysig påsk

 9. Jag har följt dig sedan tiden med Glamourama, men det här är första gången jag kommenterar. Din blogg är i princip den enda jag fortfarande läser och det finns så många anledningar till det.

  Jag tycker att du ständigt är inspirerande och även om jag förr mest läste för att få ta del av alla djupa, hjärtskärande inlägg om olycklig kärlek och sånt så är jag glad över hur din blogg har utvecklats, för på ett sätt har mitt liv utvecklats på ungefär samma sätt.

  Jag älskar att läsa allt ifrån ytliga till djupa inlägg i din blogg, blandat med karriärtips och recept. För det är ju precis så livet ser ut!

  Tack för att du är du. Du har betytt massor för mig genom åren, det ska du veta.

 10. Känns som ett oerhört sunt och vettigt beslut att låta kommentarsfältet fungera på det här sättet i stället, heja dig! Om du kan blocka bort dumma troll som bara vill vara elaka, why not liksom? 🙂 Massa kärlek till dig!

 11. Klockren lösning for now. Jag ska ge massa hjärta, gillar den funktionen massor. Påminn gärna om att hjärtat finns. Vanja Wikström gör det och det är ofta som det peppar till att ”jamen just det, hon har tagit sig massa tid att göra det här fint och härligt för mig och jag är toknöjd” – LIKE!

 12. Wow! Jag har kikat in på din blogg titt som tätt i cirka 10 år. (Hur sjukt??) Känns verkligen som att du är en god vän, men får ursäkta att jag är så dålig på att kommentera. Jag lovar att jag kommer ”likea” en massa framöver för att kompensera. Du är grym och stöttar helt ditt beslut i att sålla bort dumma och onödiga kommentarer. Stor kram till dig och fortsätt som du gör! PS. Har alla dina böcker (en signerad hihi) på en hedersplats i bokhyllan!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi